ASAPbio ya na mmeko DORA, HHMI, Na Ebumnuche Chan Zuckerberg iji kwado mkparịta ụka banyere ịmepụta ọdịbendị nke nyocha ọha na eze na nzaghachi na nhazi. 

Nzaghachi ọha na eze na ntinye nwere ike ịmeghe ikike ha niile iji mee ka sayensị dị ngwa.

Nyocha ọhaneze nwere ike inyere ndị ode akwụkwọ aka melite akwụkwọ ha, chọta ndị ọrụ ọhụụ, ma nweta ọhụụ. Ọ na - enyere ndị na - agụ aka aka ịchọta akwụkwọ na - atọ ụtọ ma dị mkpa ma kọwaa ya na mmeghachi omume nke ndị ọkachamara n'ọhịa. Ọ dịtụbeghị nke a karịa na COVID-19, ebe nkwurịta okwu ngwa ngwa na nkọwa ọkachamara nwere nnukwu ọchịchọ. N'agbanyeghị nke ahụ, ọtụtụ nzaghachi na nhazi oge ugbu a gbanwere na nzuzo.

Guo nkwupụta ASAPbio zuru oke ma chọpụta otu ị ga-esi debanye aha maka ihe omume a na ịkwado nyocha nke preprint dị ka onye edemede na https://asapbio.org/feedbackasap


Ndebanye aha nzuko

A na-akpọ ndị na-eme nchọpụta na ndị ọzọ nwere mmasị na nyocha nke mbido isonyere ASAPbio ịkekọrịta echiche gị, ịkpụzi mkparịta ụka ahụ, ma bido ma ọ bụ sonye ọrụ ọhụrụ. N'oge ndebanye aha, ị ga-enwe ohere ịnyefe akwụkwọ dị mkpirikpi maka nnọkọ nkwụsịtụ nke gị.

Ọnwa Asaa 21, 2021 | 15: 00 UTC: 8am PDT, 11am EDT, 4pm UK, 5pm CEST, 8:30 pm IST | Hụkwuo oge oge | Oge nzukọ: awa 4

Nzukọ a bụ n'efu ka ịchọrọ ndebanye aha. 

Mee ihe iji kwado nyocha nyocha

Iji nye ma nata nzaghachi bara uru na ntinye, nke a bụ ihe ị ga - eme:

Ọ bụrụ n ’ị nyefere ọrụ gị na AfricaArXiv, ị nwere ike iji obi ọ bụla rịọ nzaghachi ọha na eze na nkwupụta ma ọ bụ na mgbasa ozi mmekọrịta.

ScienceOpen na-enye nlezianya nyocha nke ndị ọgbọ na nyocha nke ScienceOpen; tupu na mbipute ya. Maka usoro nhazi ihe n workomi https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Ọzọkwa, bido na July 2021, eLife ga- nanị nyochaa preprints ma biputere nyocha ndi mmadu na ha. You nwere ike iji ndekọ ASAPbio, Nyochaa, iji mata atumatu dị iche iche na otu dị iche iche na-enyocha ihe ndị e bu ụzọ tinye gụnyere ndị anyị na ha na-emekọ ihe Nyocha, Ọgbọ Community Na…, Na Qeios

Site na idobe ọrụ gị na ụlọ ọrụ ibe anyị gụnyere Figshare, Mepee Sayensị Sayensị (OSF), ScienceOpen, Qeios, Bipụta, na Zenodo, ọrụ gị ruru eru maka nyochaa site na ọrụ ndị edepụtara n'elu. 

Ọ bụrụ n’itinyebeghịrịrị AfricaArXiv, ị nwere ike ime nke ugbu a ka ewee tụlee ma nabata edemede gị n’ime ụbọchị ole na ole. Ga - enwe ike ịrịọ nzaghachi maka ọrụ gị dị ka akọwara n’elu. 

Nyefee ọrụ gị na nke ọ bụla n'ime ndị mmekọ anyị na-etinye ego na info.africarxiv.org/submit 

Zitere anyị ozi ma ọ bụrụ na ị nwere ajụjụ ma ọ bụ nsogbu nsogbu ọ bụla na info@africarxiv.org

Na a na-adịbeghị anya mmeko ogbako-nyocha omumu ejikọtara ọnụ na Afrịka Afrịka, Centerlọ Ọrụ Ọzụzụ na Nkwurịta Okwu, na Nyocha anyị tụlere omume kacha mma na ụzọ dị iche iche e si enyocha nyocha ndị ọgbọ. 

Nwere ike ịlele ihe ndekọ nke nnọkọ anyị atọ ma chọta ihe ndị metụtara ya na https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Soro ndi otu ndi otu ndi otu ndi otu ndi otu ndi otu ndi ozo na Africa WhatsApp na Facebook ebe anyị na-achịkọta ndị ọkà mmụta sayensị si n'ofe Africa na ndị ọkà mmụta sayensị na-etinye aka na nchọpụta metụtara Africa maka mkparịta ụka na-akwadoghị na nyocha ndị ọgbọ.


0 Comments

Nkume a-aza