ASAPbio dia miara-miasa amin'ny Dora, HHMI, ary ny Initiative Chan Zuckerberg hampiantrano fifanakalozan-kevitra momba ny famoronana kolontsaina fandinihana ny besinimaro momba ny fananganana olona ary hevitra momba ny fanomanana mialoha. 

Ny valin-kafatra ampahibemaso momba ny fanontana mialoha dia afaka mamaha ny fahafaha-manantanteraka azy ireo hanafaingana ny siansa.

Ny fandinihana mialoha ny daholobe dia afaka manampy ny mpanoratra hanatsara ny taratasiny, hahita mpiara-miasa vaovao ary hahazo fahitana. Manampy ny mpamaky hahita taratasy mahaliana sy mifandraika ihany koa izany ary hampifanaraka azy ireo amin'ny fihetsiky ny manampahaizana amin'io sehatra io. Tsy mbola niseho miharihary izany noho ny tamin'ny COVID-19, izay nisy ny fifandraisana haingana sy ny fanehoan-kevitry ny manam-pahaizana. Saingy, ny ankamaroan'ny hevitra momba ny fanontana mialoha dia izao nifanakalo manokana.

Vakio ny fanambaràna feno ASAPbio ary fantaro ny fomba fisoratana anarana amin'ilay hetsika ary hanohanana ny famerenenana mialoha ny maha-mpanoratra azy ao amin'ny https://asapbio.org/feedbackasap


Fanoratana fisoratana anarana

Ny mpikaroka sy ny hafa liana amin'ny famerenenana mialoha dia asaina hiditra ao amin'ny ASAPbio hizara ny hevitrao, handrafitra ny resaka ary hanomboka na hanatevin-daharana tetikasa vaovao. Mandritra ny fisoratana anarana dia azonao atao ny mandefa tolo-kevitra fohy ho an'ny fotoam-pialan-tsasatrao manokana.

21 Jolay 2021 | 15:00 UTC: 8am PDT, 11am EDT, 4pm UK, 5pm CEST, 8:30 pm IST | Hizaha faritany misimisy kokoa | Faharetan'ny fivoriana: 4 ora

Maimaimpoana ny fivoriana raha ilaina ny fisoratana anarana. 

Mandraisa andraikitra hanohanana ny famerenana mialoha

Mba hanomezana sy fandraisana valiny mahasoa momba ny fanomanana mialoha dia ity no azonao atao:

Raha nanolotra ny asanao tany amin'ny AfricaArXiv ianao dia afaka mangataka mazava ny hevitry ny besinimaro amin'ny hevitra na amin'ny media sosialy.

ScienceOpen dia manome famerenana mandanjalanja misokatra ho an'ny mpifaninana amin'ny sehatra ScienceOpen; famoahana mialoha sy aorian'ny famoahana. Vakio ho an'ny workflow ohatra iray https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Ankoatr'izay, manomboka amin'ny Jolay 2021, hanao eLife avereno jerena mialoha ny fanontana ary apetraho amin'izy ireo ny hevitry ny daholobe. Azonao atao ny mampiasa ny rejisitra ASAPbio, ReimagineReview, hamantatra ireo fandraisana andraikitra sy fikambanana isan-karazany izay mandinika ny fanomanana mialoha ao anatin'izany ireo mpiara-miasa aminay PREreview, Fiaraha-monina mpiara-monina ao…, Ary Qeios

Amin'ny alàlan'ny fandefasana ny asanao ao amin'ny trano fivarotanay mpiara-miasa ao anatin'izany Figshare, Open Framola momba ny siansa misokatra (OSF), ScienceOpen, Qeios, PubPub, ary Zenodo, ny asanao dia azo zahana amin'ny alàlan'ny tetik'asa voalaza etsy ambony. 

Raha mbola tsy nanolotra an'i AfricaArXiv ianao dia azonao atao izao mba hojerena sy ekena ao anatin'ny andro vitsivitsy ny lahatsoratrao. Afaka mangataka hevitra momba ny asanao araka ny voalaza etsy ambony ianao avy eo. 

Atolory ny asanao any amin'ny trano fivarotanay mpiara-miasa aminay info.africarxiv.org/submit 

Alefaso mailaka izahay raha misy fanontaniana na olana ara-teknika ao amin'ny info@africarxiv.org

In vao haingana atrikasa fijerena mpiara-miasa miaraka niara-nampiantrano tamin'i Eider Africa, Ivotoeram-piofanana momba ny serasera, ary PREreview nifanakalo hevitra momba ny fomba fanao tsara indrindra sy ny fomba fanavaozana ny fanavaozana ny namana izahay. 

Azonao atao ny mijery ny rakipeon'ireo fotoam-pivorianay telo ary mahita fitaovana mifandraika amin'izany https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Midira amin'ny vondrona Community Peer Review Africa amin'ny WhatsApp ary Facebook izay iarahantsika miaraka amin'ireo mpahay siansa manerana an'i Afrika sy ireo mpahay siansa mirotsaka amin'ny fikarohana mifandraika amin'ny afrikana ho an'ny adihevitra virtoaly sy ny fijerin'ny mpiara-miasa.


0 Comments

Leave a Reply