ASAPbio shuraako la ah DORA, HHMI, Iyo Hindisaha Chan Zuckerberg in la qabto dood ku saabsan abuurista dhaqan dib-u-eegis dadweyne oo wax ku ool ah iyo ra'yi-celin ku saabsan qorshooyinka hore. 

Jawaab celinta dadweynaha ee ku saabsan qoraalladu waxay furi karaan awooddooda buuxda si ay u dardargeliyaan sayniska.

Dib-u-eegista qorshaynta guud waxay ka caawin kartaa qorayaasha inay horumariyaan waraaqdooda, helaan wada-hawlgalayaal cusub, iyo inay yeeshaan aragti. Waxay sidoo kale ka caawineysaa akhristayaasha inay helaan waraaqo xiiso leh oo laxiriira isla markaana ku macneeya falcelinta khubarada berrinka. Marna tanina kamay soo muuqan tan COVID-19, halkaas oo isgaadhsiinta degdegga ah iyo faallooyinka khabiirku labaduba baahi weyn u qabaan. Hase yeeshe, inta badan jawaab celinta ku saabsan qoraalladu waa hadda si gaar ah loo beddelay.

Akhri ogeysiiska ASAPbio oo dhan oo raadi sida loo diiwaan geliyo dhacdada oo aad u taageerto dib-u-eegista hore sida qoraa ahaan https://asapbio.org/feedbackasap


Diiwaangelinta kulanka

Cilmi-baareyaasha iyo kuwa kale ee daneynaya dib-u-eegista hore ayaa lagu casuumay inay ku biiraan ASAPbio si ay ula wadaagaan fikradahaaga, u qaabeeyaan wadahadalka, ayna u bilaabaan ama uga mid noqdaan mashaariicda cusub. Inta lagu jiro diiwaangelinta, waxaad fursad u heli doontaa inaad ku soo gudbiso soo-jeedin gaaban oo ku saabsan fadhigaaga kala-baxa.

Julaay 21, 2021 | 15:00 UTC: 8am PDT, 11am EDT, 4pm UK, 5pm CEST, 8:30 pm IST | Eeg aagag waqti dheeri ah | Muddada kulanka: 4 saacadood

Kulanku waa lacag la'aan inta diiwaangelinta loo baahan yahay. 

Tallaabo qaado si aad u taageerto dib u eegista hore

Si loo siiyo oo loo helo jawaab celin wax ku ool ah oo ku saabsan hordhaca, halkan waa waxa aad sameyn karto:

Haddii aad u dirtay shaqadaada AfricArXiv, waxaad si cad u codsan kartaa jawaab celinta dadweynaha ee faallooyinka ama baraha bulshada.

ScienceOpen waxay bixisaa dib-u-eegis jaangooyo isku mid ah oo asaag ah oo ku saabsan barnaamijka ScienceOpen; hore iyo kadib daabacaad. Loogu talagalay akhrinta aalada shaqada https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Intaa waxaa sii dheer, laga bilaabo Julaay 2021, eLife ayaa si gaar ah dib ugu eeg qoraalada hore oo ku dhaji dib u eegista dadweynaha iyaga. Waxaad isticmaali kartaa diiwaanka ASAPbio, ReimagineReview, si loo aqoonsado dadaallada iyo ururada kala duwan ee dib u eegis ku sameeya qorshooyinka hore oo ay ku jiraan lamaanayaasheena Dib u eegis, Bulshada Askarta ah…, Iyo Qeios

Adoo ku soo gudbinaya shaqadaada keydadka lamaanahayada oo ay ka mid yihiin Sawir-wadaag, Qaab-dhismeedka Sayniska ee Furan (OSF), ScienceOpen, Qeios, PubPub, Iyo Zenodo, shaqadaadu waxay xaq u leedahay in dib loo eego mashaariicda kor ku xusan. 

Haddii aadan wali u gudbin AfricArXiv, waad sameyn kartaa hada si qoraalkaaga dib loogu noqdo loona aqbalo maalmo gudahood. Waxaad markaa awoodi doontaa inaad codsatid jawaab celin ku saabsan shaqadaada sida kor lagu sharaxay. 

U soo dir shaqadaada mid ka mid ah keydadka shuraakadayada wada-hawlgalayaasha ah info.africarxiv.org/submit 

Noo soo dir haddii ay jiraan wax su'aalo ah ama dhibaatooyin farsamo ah info@africarxiv.org

In la soo dhaafay a aqoon isweydaarsi iskaashi dib u eegis ah si wada jir ah u martigeliyay Eider Afrika, Xarunta Tababarka ee Xiriirka, Iyo Dib u eegis waxaan ka wada hadalnay hababka ugu fiican iyo habab cusub ee dib u eegista asxaabta. 

Waxaad ka daawan kartaa cajaladaha seddexdeena kulan oo aad ka heli kartaa agabyada la xiriira https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Ku soo biir kooxda 'Community Peer Review Africa' kooxda WhatsApp iyo Facebook halkaas oo aan isugu keeneyno saynisyahano ka socda Afrika oo dhan iyo saynisyahanno ku hawlan cilmi baaris la xiriirta Afrika oo loogu talagalay wadahadallo dalxiis iyo dib-u-eegis asaag ah.


0 Comments

Leave a Reply