ASAPbio e sebelisana le eona DORA, HHMI, Le Lenaneo la Chan Zuckerberg ho tšoara moqoqo ka ho theha setso sa tlhahlobo ea sechaba e hahang le maikutlo mabapi le likhatiso. 

Maikutlo a sechaba mabapi le likhatiso a ka bula bokhoni ba bona bo felletseng ba ho potlakisa mahlale.

Tlhatlhobo ea sechaba e ka thusa bangoli ho ntlafatsa pampiri ea bona, ho fumana basebetsi 'moho le ho ba le ponahalo. E boetse e thusa babali ho fumana lipampiri tse khahlisang le tse nepahetseng mme ba li hlophise ka likarabelo tsa litsebi lebaleng. Ha ho mohla sena se kileng sa bonahala ho feta ho COVID-19, moo puisano e potlakileng le litlhaloso tsa litsebi li kileng tsa batloa haholo. Leha ho le joalo, maikutlo a mangata mabapi le likhatiso tsa morao-rao hajoale fapanyetsana ka thoko.

Bala phatlalatso e felletseng ea ASAPbio 'me u fumane hore na u ka ingolisa joang bakeng sa ketsahalo eo le ho ts'ehetsa tlhahlobo ea preprint joalo ka sengoli ho https://asapbio.org/feedbackasap


Ngoliso ea liboka

Bafuputsi le ba bang ba nang le tjantjello ea tlhahlobo ea preprint ba memeloa ho ikopanya le ASAPbio ho arolelana maikutlo a hau, ho theha moqoqo, le ho qala kapa ho kenela merero e mecha. Nakong ea ngoliso, o tla ba le monyetla oa ho fana ka tlhahiso e khuts'oane bakeng sa seboka sa hau sa phomolo.

La 21 Phupu, 2021 | 15: 00 UTC: 8am PDT, 11am EDT, 4pm UK, 5pm CEST, 8:30 pm IST | Bona libaka tse ngata tsa nako | Nako ea seboka: Lihora tse 4

Kopano ke mahala ha ho hlokahala ho ingolisa. 

Nka khato ho tšehetsa tlhahlobo ea preprint

Ho fana le ho amohela maikutlo a hahang mabapi le likhatiso, mona ke seo u ka se etsang:

Haeba o kentse mosebetsi oa hau ho AfricArXiv, o ka kopa maikutlo a sechaba ka ho hlaka litlhalosong kapa ho media oa sechaba.

ScienceOpen e fana ka tlhaiso-leseling e bulehileng ea lithaka sethaleng sa ScienceOpen; pele le kamora ho phatlalatsoa. Bakeng sa mohlala o motle oa ho bala o balang https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Ho feta moo, ho qala ka Phupu 2021, eLife e tla hlahloba feela likhatiso tsa pele 'me u romelle maikutlo a sechaba ka tsona. U ka sebelisa ngoliso ea ASAPbio, NahanaHape, Ho khetholla mehato e fapaneng le mekhatlo e lekolang likhatiso tsa pele ho kenyelletsa le balekane ba rona TLHAKISO, Sechaba sa Lithaka Ka…, Le Qeios

Ka ho nehelana ka mosebetsi oa hau litsing tsa polokelo tsa balekane ba rona ho kenyeletsoa Setšoantšo, Bula Molao oa Saense (OSF), ScienceOpen, Qeios, PubPub, 'me Zenodo, mosebetsi oa hau o ka hlahlojoa ka merero e thathamisitsoeng kaholimo. 

Haeba ha o so romelle ho AfricArXiv, o ka etsa joalo hona joale hore sengoloa sa hau se hlahlojoe le ho amoheloa nakong ea matsatsi a 'maloa. Joale o tla tseba ho kopa maikutlo bakeng sa mosebetsi oa hau joalo ka ha ho hlalositsoe kaholimo. 

Kenya mosebetsi oa hau ho efe kapa efe ea polokelo ea balekane ba rona ho info.africarxiv.org/submit 

Re romelle ka imeile haeba ho na le lipotso kapa mathata a tekheniki ho info@africarxiv.org

Ngoe e sa tsoa Kopano e kopanetsoeng ea ho hlahloba lithaka kopanetsoe le Eider Africa, Setsi sa Koetliso ho Puisano, 'me TLHAKISO re buisane ka mekhoa e metle le mekhoa e metle ea ho lekola lithaka. 

U ka shebella lirekoto tsa mananeo a rona a mararo ebe u fumana lisebelisoa tse amanang le tsona ho https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Kena sehlopheng sa Community Peer Review Africa ho whatsapp 'me Facebook moo re bokellang bo-rasaense ba tsoang Afrika ka bophara le bo-rasaense ba etsang lipatlisiso tse amanang le Afrika bakeng sa lipuisano tse hlakileng le tlhahlobo e kopanetsoeng ea lithaka.


0 Comments

Leave a Reply