AfricaArXiv mangrupikeun arsip digital anu dipimpin ku komunitas pikeun panilitian Afrika, damel nuju ngawangun Repository ilmiah terbuka milik Afrika; a jalma ilmi karya ilmiah Afrika pikeun ngatalisankeun Renaissance Afrika. Kami mitra sareng jasa Repository ilmiah pikeun ngadegkeun platform pikeun élmuwan Afrika ngeunaan disiplin naon waé pikeun nampilkeun hasil panilitianana sareng hubungan sareng panaliti sanés di buana Afrika sareng global. 

Simpen korsi anjeun kanggo sési panilitian di handap sareng tim kami atanapi ngahubungi kami di  info@africarxiv.org.

Ngajalajah kiriman anu katampi dina repositori ieu:

Kirimkeun padamelan anjeun nyalira

Anjeun tiasa ngalebetkeun naskah preprint, post-prints, presentasi, set data, sareng format hasil panilitian anu sanés kalayan salah sahiji Repository pasangan kami. Pilarian terang kumaha ngalakukeun éta di info.africarxiv.org/submit/.

Kami ngamajukeun pamanggihan hasil panilitian Afrika ku damel saluyu sareng prinsip sareng organisasi ieu:

Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Milari

Prinsip Pitunjuk FAIR pikeun manajemén data ilmiah sareng pangurus tiasa diaksés di dieu

Prinsip CARE pikeun Tata Kelola Data Adat

Déklarasi San Fransisco ngeunaan Penelitian Panaliti

Helsinki Inisiative on Multilingualism in Scholarly Communication

Kerangka Komunitas COAR pikeun Prak-prakan Anu Saé dina Repositori

>> Maca deui ngeunaan AfricaArXiv.

Bagikeun panalungtikan anjeun dina Basa Afrika

Jantenkeun hasil anjeun disebat sareng nerapkeun lisénsi CC-BY

promosikeun Beasiswa kabuka, Sumber Open sareng Standar Buka

Berita ngeunaan Open Access di Afrika

Fajar Anyar pikeun Panaliti Afrika salaku TCC Africa sareng AfricaArXiv ngumumkeun Kolaborasi Formal

Pusat Pelatihan Komunikasi (TCC Afrika), dumasar di Universitas Nairobi, Kenya, sareng portal Aksés Terbuka pan-Afrika AfricArXiv sareng ieu ngumumkeun perjanjian kolaborasi formal kami kalayan tujuan nyiptakeun pendekatan strategis sareng sustainable jangka panjang pikeun ngawangun sareng ngatur komunitas ilmiah internasional anu bakal ngabeungharan pisibilitas panalungtikan Afrika.

Perspektif Afrika Kana Tinjauan peer: Sawala Babak

AfricArXiv, Eider Africa, TCC Africa, sareng PREreview resep ngayakeun sawala meja buleud panjang 60 menit, nyandak sudut pandang Afrika kana paguneman global ngeunaan téma Peer Review Week taun ieu, "Identity in Peer Review". Babarengan panel multidisiplin éditor Afrika, panaliti sareng panaliti mimiti karir, kami bakal ngajalajah idéntitas anu ngagentos panaliti di buana Afrika, tina sudut pandang anu dominan anu ningali aranjeunna salaku konsumén élmu anu dihasilkeun dina kontéks sanésna pikeun panaliti anu aktipitas aktipitas. dina ulikan peer ilmiah. Kami bakal narékahan pikeun nyiptakeun rohangan anu aman pikeun réfléksi ngeunaan édisi ngeunaan dékolonisasi élmu ilmiah, bias dina marios peer, sareng prakték révisi tara kabuka.

Bahasa Afrika pikeun kéngingkeun istilah-istilah ilmiah anu langkung lengkep

Élmu Decolonise bakal ngagawekeun panarjamah pikeun ngerjakeun makalah ti AfricArXiv anu pangarangna mimiti nyaéta Afrika, saur panaliti utama Jade Abbott, spesialis diajar mesin anu berbasis di Johannesburg, Afrika Kidul. Kecap anu henteu ngagaduhan sasaruaan dina basa udagan bakal ditandaan sahingga spesialis terminologi sareng komunikator sains tiasa ngembangkeun istilah-istilah anyar. "Éta henteu sapertos narjamahkeun buku, dimana kecap-kecap na aya," saur Abbott. "Ieu latihan nyiptakeun terminologi."

Nelepon pikeun Kiriman, Élmu Decolonise

Tim di AfricArXiv bangga ngumumkeun yén urang damel sareng Masakhane ngawangun korpus paralel multilingual panalitian Afrika tina tarjamahan naskah panilitian anu dikintunkeun ka AfricArXiv. Tina tulisan anu dikintunkeun, tim-tim di Masakhane sareng AfricArXiv bakal milih dugi ka 180 totalna pikeun ditarjamahkeun.

Lima Alesan Naha Anjeun Kedah Kirimkeun ka AfricaArXiv

Ku ngalebetkeun padamelan anjeun ngalangkungan kami ka salah sahiji jasa gudang mitra kami Élmuwan Afrika tina disiplin naon waé tiasa nampilkeun hasil panilitianana sareng hubungan sareng panaliti sanés di buana Afrika sareng sacara global gratis. Sadaya gudang mitra kami masihan DOI (idéntifikasi obyék digital) sareng lisénsi ilmiah terbuka (biasana CC-BY 4.0) pikeun padamel anjeun mastikeun kapendakan dina basis data panilitian ngalangkungan jasa panginditan Crossref.

Manggihan deui panilitian Afrika

Nyiapkeun AfricaArXiv dina OSF

Nyiapkeun AfricaArXiv dina OSF

osf.io/preprints/africarxiv/

Naskah-naskah praptip anu dipedar dina AfricaArXiv liwat Framework Open Science (OSF).

Repositori Panaliti Digital

Repositori Panaliti Digital

internationalafricaninstitute.org

Daptar repositori di Benua Afrika.

Afrika Jurnal Online

Afrika Jurnal Online

ajol.info

Perpustakaan online ku peer-reviewed, jurnal ilmiah diterbitkeun anu Afrika.

Panutup Panutup AAS

Panutup Panutup AAS

aasopenresearch.org

Platform pikeun publikasi gancang sareng ulasan peer kabuka pikeun peneliti.

Peta Pangetahuan Terbuka 'Africa'

Peta Pangetahuan Terbuka 'Africa'

open knowledgeledgemaps.org

Hasil pamilarian kontekstual dumasar kana metadata sareng kecap konci sareng tag sareng 'Africa'.

Hasil BASA anu khusus di Afrika

Hasil BASA anu khusus di Afrika

base-search.net

Mesin pencari voluminous hususna pikeun sumber wéb akademik.