AfricaArxiv nyaéta gratis, sumber kabuka sareng arsip digital anu dipimpin komunitas pikeun panaliti Afrika. Kami nyayogikeun platform nirlaba pikeun Afrika élmuwan pikeun unggah kerjaan kerja, preprints, naskah katampa (post-prints), sareng tulisan anu diterbitkeun. Kami ogé nyayogikeun pilihan pikeun numbu data sareng kode, sareng pikeun parobihan tulisan. AfricaArxiv didédikasikeun pikeun ngebut tur muka panalungtikan sareng kolaborasi di antawis para ilmuwan Afrika sareng ngabantosan ngawangun masa depan komunikasi ilmiah.

Kunaon urang peryogi réstoran preprint pikeun Afrika?

  • Pisibilitas langkung seueur pikeun kaluaran panalungtikan Afrika
  • Ningkatkeun kolaborasi di benua bawana
  • Ngadamel panalungtikan lokal katingali sacara global
  • Panaliti panalungtikan interdisipliner
  • Bagikeun panalungtikan anjeun dina basa Afrika

Kami ajak kiriman ti

  • Ilmuwan Afrika dumasar kana buana Afrika
  • Ilmuwan Afrika anu ayeuna dumasar kana lembaga host di luar Afrika
  • élmuwan non-Afrika anu ngalaporkeun ka riset anu dilakukeun di daérah Afrika; langkung hade sareng panulis ko-Afrika didaptarkeun
  • élmuwan non-Afrika anu ngalaporkeun riset anu aya hubunganana sareng urusan Afrika

Kami nampi jenis naskah handap ieu - preprint atanapi postprint

  • Tulisan panalungtikan
  • Pariksa tulak
  • Usul pikeun usulan
  • studi kasus
  • hasil 'négatip' sareng 'null' (nyaéta hasil anu henteu ngadukung hipotesis)
  • Data sareng metode tulak
  • Catetan téknis
  • Tulisan déskripsi Dataset

Remen ditanyakeun

Naon AfricaArxiv?

AfricaArxiv nyaéta gratis, sumber kabuka sareng arsip digital anu dipimpin komunitas pikeun panaliti Afrika. Kami nyayogikeun platform nirlaba pikeun para ilmuwan Afrika pikeun unggah makarya, preprints, naskah katampi (post-prints), sareng tulisan anu diterbitkeun. Maca deui ngeunaan AfricaArxiv di dieu: https://info.africarxiv.org/about

Saha AfricaArxiv anu dirancang pikeun?

AfricaArxiv dirancang pikeun élmuwan Afrika ti sadaya disiplin pikeun ngabagikeun kaluaran panalungtikan, kalebet preprints, postprints, kode sareng data.

Kunaon urang peryogi tabungan preprint anu spésifik di Afrika?

Kami peryogi gudang preprint khusus pikeun Afrika pikeun:

  • Janten panilitian Afrika langkung katingali
  • Ngaleungitkeun pengetahuan Afrika
  • Ngaktifkeun tukeran panalitian di jero bawana
  • Ngukut kolaborasi cross-buana

Repositori préparasi langkung seueur dianggo dina konteks Bukak Élmu sareng ngawujud salah sahiji ukuran anu gampang sareng efektif pikeun hasil kaluaran riset tiasa diaksés. Kiriman disederhanakeun ku para ilmuwan sahingga aya prosés tinjauan peer anu tangtu - tapi henteu bénten ti diterbitkeun dina jurnal peer-reviewed. Dina kalolobaan kasus ieu masih tiasa dilebetkeun sanggeus ngirimkeun kana Représ preprint.

Kumaha carana AfricaArxiv béda ti repositori anu badé séjén?

Kalayan AfricaArxiv kami hoyong nyayogikeun platform pikeun ilmuwan Afrika pikeun nyebarkeun kaluaran risetana langsung sareng gratis tina biaya. Ku cara kitu aranjeunna tiasa nampi tanggapan kana hasil padamelanna, ningkatkeun éta langkung lami sareng ogé ngaidentipikasi mitra kolaborasi pikeun proyék-proyék hareup. Preprints berkembang janten bagian anu integral tina Open Science. Pikeun gaduh toko khusus pikeun komunitas risét Afrika ogé tiasa memicu panalungtikan interdisipliner sacara khusus pikeun ngabéréskeun masalah-masalah Afrika.

Kami ngaharepkeun éta bakal masihan élmuwan Afrika langkung pisibilitas internasional sareng ogé kalibet dina kolaborasi panilitian intra-Afrika. Élmu diwangun ku sababaraha disiplin anu béda sareng grup riset anu sumebar di jagat ieu. Ngawangun komunitas pikeun disiplin ieu sareng ogé khusus pikeun daérah-daérah anu sanés ngamungkinkeun para ilmuwan sareng pamangku kapentingan sanés (produsén kebijakan, pangusaha, staf médis, patani, wartawan) pikeun nimukeun hasil panalungtikan anu dipikaresep sacara langkung strategis.

Naon tantangan naon anu disanghareupan ku ilmuwan Afrika?

  • Visibilitas rendah internasional
  • Waragad panalungtikan anu diwates
  • Halangan basa
  • Panaliti Afrika condong kirang terpadu kana jaringan panalungtikan internasional

Kumaha élmuwan di Afrika nguntungkeun?

Beuki pisibilitas kaluaran panalungtikan ti Benua

  • Tambihkeun sababaraha statistik ngeunaan
    • output panalungtikan katutupan dina jurnal internasional?
    • Kualitas panalungtikan Afrika sacara umum?
  • Jaringan anu langkung saé sareng kolaborasi

Kami ngarepkeun para ilmuwan Afrika bakal langkung sadar kana unggal hasil kaluaran sanésna, khususna pikeun ngabagi antara francophone sareng komunitas saélophone sa buana. Kami nyorong panulis masihan ringkes pondok boh basa Perancis atanapi Inggris.

AfricaArxiv bakal nyayogikeun platform milarian strategis pikeun mitra kolaborasi di jero Afrika sareng benua.

Kumaha carana AfricaArxiv didamel?

Gagasan na muncul di AfricaOSH via Twitter. Framework Élmu Terbuka nyaéta nyayogikeun infrastruktur pikeun usaha anu dipimpin masarakat, anu ngirangan biaya sareng pajeulitna tur ngamungkinkeun fokus dina pendidikan ngeunaan preprints sareng promosi ku AfricaArXiv.

Kami kaanggo ilmuwan Afrika masing-masing pikeun mumbul ideu sareng ngamekarkeun konsép sareng ka ilmuwan pikeun ngiringan rekrutmen pikeun kiriman (tim PR), modifikasi, dewan penaséhat panitia.

Maca siaran pers peluncuran AfricaArxiv di dieu: https://cos.io/about/news/center-open-science-and-africarxiv-launch-branded-preprint-service

Kumaha carana AfricaArxiv diurus?

Kami ngagaduhan tim damel sareng koordinat tugas jarak jauh online. Saatos kiriman, dua atanapi langkung moderator bakal pariksa artikel pikeun akurasi sareng relevansi.

Kumaha ieu tim inti dipilih?

Urang ngahontal para élmuwan anu resep (lolobana Afrika) liwat hiji survey online. Aranjeunna bakal kalibet dina rekrutmen sareng modulasi kiriman, hubungan masarakat, sareng diskusi pangembangan platform langkung.

Saha anu nyertakeun biaya pikeun ngatur AfricaArxiv?

Henteu aya biaya anu signifikan / kauangan anu signifikan (sanés ngagaleuh domain sareng waktos) - sadaya upaya sareng kerja tim sacara dasar dilaksanakeun pikeun kamajuan sareng sasarengan kana élmu.

Prasarana disayogikeun dina OSF, anu dikembangkeun ku Center for Open Science, a profit-profit that build public-goods infrastructure for the workflow research and subsidizes the efforts of many leadership-leadership efforts aimed to increase Open Science practices.

Kumaha élmuwan Afrika tiasa nganggo AfricaArxiv?

Émuwan Afrika tiasa ngunggah duanana preprint sareng postprints ogé hasil négatip, kode, datasets, tesis, ogé pangaweruh tradisional dimana berlaku sareng saluyu sareng UNDRIP Pasal 31.

Aranjeunna ogé tiasa milarian résponitor pikeun ngalenyepan naon anu dilakukeun ku élmuwan sanés di daérah panalitiana.

Kami ngabagéakeun kiriman dina basa Inggris, Perancis sareng Portugis ogé basa Afrika lokal sapertos Akan, Twi, Swahili, Zulu,… sareng ngawangun kolam renang éditor anu tiasa ngédit kiriman éta. Sering gampang ngagambarkeun karya anjeun dina basa pribumi. Kusabab seueur élmuwan Afrika anu kalebet kiriman multibahasa engké ka jurnal anu dirékaan peer dina basa Perancis atanapi Inggris moal seueur masalah.

Émuwan Afrika anu hoyong bagikeun naskah-naskahna di AfricaArxiv atanapi bahan preprint sanésna kedah pariksa sateuacanna, upami jurnal anu aranjeunna rencanana nyebarkeun saluyu sareng ngaluarkeun naskah dina hiji halaman preprint. Kaseueuran jurnal akademik anu nampi publikasi preprint. Kami ngarékoméndasikeun parios éta SHERPA / RoMEO jasa pikeun detil atanapi kawijakan babagi tulisan jurnal masing-masing.

Naon kriteria pikeun ditampi?

Draf kawijakan: kiriman kedah nyayuh standar kualitas anu tangtu sareng matuh kana prakték ilmiah anu saé sareng prinsip-prinsip ilmiah anu terbuka.

Tungtunan kintunan janten langkung saé langkung saatos sababaraha minggu salajengna di tukeranna sareng ilmuwan Afrika sanés. Urang bakal ngawangun komunitas anu kuat sakitar komunitas steering sareng tetep konsultasi aranjeunna pikeun terus-terusan optimalisasi sareng tangtoskeun platform kana syarat-syarat khusus dina konteks panalungtikan Afrika.

Kumaha data tambahan tiasa ditambah?

Kalayan unggal naskah anjeun tiasa nambihan suplemén dina format naon waé kalayan neundeunan anu teu terbatas. Ngan klik, sareng sered sareng teundeun atanapi pilih file kana unggal proyek. Anjeun tiasa ogé ngahijikeun tina jasa anu sanés sapertos Figshare, Dropbox, atanapi GitHub. Tingali di dieu contona https://osf.io/nuhqx/.

Kumaha cara kuring ngamutahirkeun versi naskah?

Pikeun ngédit salah sahiji persiapan anu ditampi anjeun, anjeun tiasa ngapdet entri DOI kalayan versi naskah tulisan anu langkung énggal liwat akun anjeun.
Anjeun ogé tiasa waé ngan saukur nambihan tulisan anu dikedalkeun ku peer dina versi ayeuna preprint.

- kumaha ngalakukeun éta dina OSF: help.osf.io/hc/en-us/articles/360019930573-Edit-Your-Preprint<

Naha anjeun gaduh patarosan langkung? Surélék kami di info@africarxiv.org

Sinyalna média

Siaran pérs: Puseur Élmu Terbuka sareng AfricaArXiv Peluncuran Préparasi branded Preprint

[Inggris

[Perancis

vulputate, at consequat. Aenean id efficitur. Nullam sed