Ningkatkeun pamanggihan kaluaran hasil panalungtikan Afrika

AfricaArXiv mangrupikeun arsip digital anu dipimpin ku komunitas pikeun panilitian Afrika, damel nuju ngawangun Repository ilmiah terbuka milik Afrika; a commons pangaweruh karya ilmiah Afrika. Kami mitra sareng jasa Repository ilmiah pikeun ngadegkeun platform pikeun élmuwan Afrika ngeunaan disiplin naon waé pikeun nampilkeun hasil panilitianana sareng hubungan sareng panaliti sanés di buana Afrika sareng global.

AfricaArXiv mangrupikeun arsip digital anu dipimpin ku komunitas gratis pikeun panilitian Afrika. Kami nyayogikeun platform kanggo Afrika élmuwan pikeun unggah makalah damelna, preprints, naskah anu ditampi (post-prints), sareng makalah anu diterbitkeun. Kami ogé nyayogikeun pilihan pikeun ngaitkeun data sareng kode, sareng pikeun vérsi tulisan. AfricaArXiv didaptarkeun pikeun ngebut sareng muka panilitian sareng kolaborasi diantara ilmuwan Afrika sareng ngabantosan ngawangun masa depan komunikasi ilmiah.

tetempoan 

Platform aksés terbuka pan-Afrika anu dikokolakeun sacara jelas anu ngagaduhan arsip multidisiplin anu dipercaya, dipercaya sareng giat pikeun karya-karya panilitian ti sareng tentang Afrika. Eusi AfricArXiv tiasa diaksés sareng tiasa dianggo antar platform di saluareun sareng buana Afrika, nalika aranjeunna dipiboga, dijantenkeun sareng dirawat ku lembaga-lembaga ilmiah Afrika di buana.

Pikeun detil, buka https://github.com/AfricArxiv/preprint-repository.

misi

Ngadegkeun Repository panalungtikan anu mandiri sareng kabuka sareng sumber kontribusi anu tiasa dioperasikeun pikeun sareng ti panaliti ogé para inovator anu damel dina kamajuan pan-Afrika sareng tujuan pikeun ningkatkeun kamungkinan kaluaran panaliti Afrika sareng pikeun sadaya ilmuwan anu damel dina kontéks Afrika.

tujuan

  • Janten téks, data sareng inpormasi ngeunaan platform ilmiah digital online tiasa dipilarian sareng tiasa dipanggihan 
  • Showcase hasil panilitian Afrika
  • Promosikeun kiriman ka jurnal afrika
  • Nyebarkeun ilmu sareng kaahlian Afrika
  • Aktipkeun bursa panilitian di buana
  • Ngukut kolaborasi cross-buana
  • Sorotan panilitian patalina lokal sareng régional
  • Eusian sela mana sistem Repository institusional leungit
  • Ngerjakeun interoperability antara téks sareng Repository data  
  • Mindahkeun ilmu anu dihimpun ku urang Afrika di diaspora deui ka buana

Grup targét

  • Panaliti mimiti sareng pertengahan karir, pikeun ngawangun reputasi ku arsip tésis, disértasi, laporan murid, susunan data, kontribusi panilitian, jst.
  • Panaliti tingkat senior pikeun nyayogikeun aksés terbuka (OA) kana karyana
  • Pembuat data pikeun ngahubungkeun set data sareng lingkungan panalungtikan di Afrika
  • Pustakawan pikeun nganilai sareng ngartikeun kumaha anu pangsaéna pikeun nungtun panaliti Afrika dina aliran komunikasi komunikasi ilmiah (disiplin- sareng wilayah-khusus)
  • Konperénsi, webinar sareng panitia kursus pikeun ngumpulkeun kaluaran konperénsi
  • Pembuat kebijakan sareng lembaga pamaréntahan pikeun ngadukung nyandak kaputusan sareng nyebarkeun dokuméntasi anu aya hubunganana sareng urusan Afrika
  • Organisasi non-pamaréntah anu damel dina urusan Afrika pikeun nyayogikeun aksés kabuka pikeun laporanana

Naha urang peryogi Repository ilmiah pikeun Afrika?

  • Jantenkeun panilitian Afrika katingali sareng tiasa dipanggihan sacara global
  • Ningkatkeun kolaborasi di benua bawana
  • Nyebarkeun hasil panilitian dina basa-basa Afrika
  • Panaliti panalungtikan interdisipliner

Kami ajak kiriman ti 

  • Ilmuwan Afrika sareng sarjana dumasar kana buana Afrika 
  • Ilmuwan Afrika sareng sarjana ayeuna dumasarkeun di lembaga host di luar Afrika
  • élmuwan non-Afrika anu ngalaporkeun ngeunaan panilitian anu dilakukeun di daérah Afrika
  • élmuwan non-Afrika anu ngalaporkeun riset anu aya hubunganana sareng urusan Afrika
  • lain élmuwan sareng non-sarjana anu damel di lembaga pamaréntahan, nirlaba sareng lembaga nirlaba pikeun ngalebetkeun laporan sareng set data aranjeunna saluyu sareng standar ilmiah, pikeun kéngingkeun pertukaran pengetahuan lintas sektoral

Kami nampi jinis file ieu 

  • Dokumén téks (preprints, postprints, VoR):
    • Artikel panilitian sareng resensi naskah 
    • Usul pikeun usulan
    • Preregistrasi
    • Laporan murid
    • Hasil 'négatip' sareng hasil 'batal' (nyaéta hasil anu henteu ngadukung hipotesis)
    • Tesis
  • Datétét, skrip sareng kode
  • Geladak slide presentasi
  • Poster & infografis
  • Eusi audio-visual, contona: 
    • Rekaman wébinar
    • Pidéo pidéo sareng audio tina wawancara 
  • Karya non-akademik ti lembaga anu damel di simpang sareng akademi:
    • Laporan organisasi sareng bisnis taunan 
    • Pernyataan sareng rekomendasi kawijakan
    • Pitunjuk sareng infografis

Sinyalna média

Siaran pérs: Puseur Élmu Terbuka sareng AfricaArXiv Peluncuran Préparasi branded Preprint

[Inggris

[Perancis