Kami, anu ditanda, nyatakeun pikeun taat kana Prinsip di handap ieu pikeun Buka Aksés di Komunikasi Scholarly di sareng ngeunaan Afrika:

1) Panaliti Akademis sareng kanyaho ti sareng perkawis Afrika kedahna sayogi gratis ka sadayana anu hoyong akses, anggo atanapi dianggo deui nalika dina waktos anu sami ditangtayungan tina nyalahgunakeun sareng panyalahgunaan.

2) Émuwan sareng ilmuwan Afrika anu damel dina jejer sareng / atanapi wilayahna bakal ngajantenkeun hasil panalitiana kaasup datasét dasar anu aya dina a digital Open Access gudang atanapi jurnal sareng eksplisit Blok Aksés Bukase diterapkeun.

3) Kualitas panalungtikan Afrika kudu sayogi dina prinsip basa umum di komunitas élmu global ogé dina hiji atanapi langkung basa Afrika lokal.

4) Penting pikeun mertimbangkeun dina diskusi kanyaho pribumi sareng tradisional dina sagala rupa wujudna.

5) Peryogikeun pikeun hormat na rupa-rupa dinamika generasi pangaweruh sareng peredaran ku disiplin sareng daérah géografis.

6) Peryogikeun kanggo mikawanoh, hormat sareng ngaku keragaman régional jurnal ilmiah Afrika, repositori institusional sareng sistem akademik.

7) Kawijakan sareng inisiatif Open Open Afrika Beasiswa Bukaan, Sumber Terbuka jeung Buka Standar pikeun tujuan interoperabilitas.

8) Mékanisme multi-stakeholder pikeun kolaborasi sareng gawé babarengan kedah didirikeun pikeun mastikeun partisipasi sarua meuntas buana Afrika.

9) Investasi ékonomi dina Open Access saluyu sareng kauntungan pikeun komunitas di buana Afrika - ku kituna lembaga-lembaga sareng pamaréntah di Afrika nyayogikeun ngamungkinkeun lingkungan, infrastruktur sareng wangunan kapasitas diperyogikeun pikeun ngadukung Open Akses

10) Pamangku aksés kabuka Afrika sareng aktor tetepkeun dialog caket sareng wawakil ti sakumna daérah dunya, nyaéta Éropa, Amérika, Asia, sareng Oséania.


Saha waé anu tiasa daptar di handap pikeun ngadukung prinsip di luhur. Kami ngadorong dukungan ku panaliti sareng lembaga.

Saha waé anu tiasa Bagikeun sareng Adaptasi prinsip nalika masihan kiridit anu merenah 'Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Ulama sakumaha anu disatujuan ku signatories', nyayogikeun tautan kana prinsip-prinsipna, sareng nunjukkeun upami aya parobihan. Anjeun tiasa ngalakukeun éta dina cara naon waé anu masuk akal, tapi henteu ku cara naon waé anu nunjukkeun yén lisénsi na ngadukung anjeun atanapi panggunaan anjeun. Upami anjeun ngarobih atanapi nambihan kana téks prinsip, punten sebarkeun sumbangan anjeun dina lisénsi anu sami sareng anu aslina.

Pikeun ngadamel saran pikeun parobihan sareng tambahan pikeun Prinsip Afrika, rumasa gratis pikeun mairan pakait Google Dok atanapi ngahubungan kami di info@africarxiv.org.


Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Milari

% tandatangan anjeun%

Anjeun tiasa nambihan pormat nganggo sintaksis markdown - maca deui
135 tanda tangan

Bagikeun ieu sareng réréncangan anjeun:

   

Tanda tangan panganyarna
135 Mansur Aliyu Sanya wannan takaddar don yin biyayya ga Ka'idojin Buɗe Ido a Sadarwar Masana a ciki da game da A... Jan 15, 2022
134 OLUYINKA BENEDICTA ADEWOYIN Nov 06, 2021
133 Thabiso Motaung Aug 23, 2021
132 Cynthia Tysick Jun 23, 2021
131 Shamsudiin Abdirahman Mar 22, 2021
130 Sara El-Gebali Feb 16, 2021
129 Dirriba Abdeta Feb 12, 2021
128 Olabode Omotoso Feb 10, 2021
127 THEONESTE NTALINDWA Feb 10, 2021
126 Kate Don Feb 10, 2021
125 Chinenyenwa Ohia Dec 03, 2020
124 Fatimah Jibril Abduldayan Oct 26, 2020
123 Oluwatoyin Obinyan Oct 26, 2020
122 Kwesi Sewe Oct 21, 2020
121 Houcemeddine Turki Oct 18, 2020
120 Macsamuel Ugbaa Oct 17, 2020
119 Johanssen Obanda Oct 07, 2020
118 Atuha Peter Sep 29, 2020
117 Morgan Hough Aug 16, 2020
116 Abdeldjamil DEHAMNA Signez cette pétition pour adhérer aux principe du gratis accès à la komunikasi savante en Afr ... Apr 16, 2020
115 Chokri Ben Romdhane Mar 01, 2020
114 Susan Moenga Feb 13, 2020
113 Martie van Deventer Jan 27, 2020
112 Nathaniel Amedu Jan 26, 2020
111 Teresa Minguez Dec 27, 2019
110 Mohamed Yassine Amarouch Dec 26, 2019
109 Nabil Ksibi Dec 16, 2019
108 Kamel Belhamel Dec 06, 2019
107 Manfredi La Manna Dec 06, 2019
106 Mahmud Ibrahim Dec 05, 2019
105 Hisham Arafat Shehata Nov 05, 2019
104 Laura Boykin Oct 29, 2019
103 Daimi Houria Oct 29, 2019
102 Akang Claude Makangara Cigolo Oct 29, 2019
101 Hugues Abriel Oct 29, 2019
100 Nicholas Outa Oct 10, 2019
99 Leana Esterhuyse Sep 25, 2019
98 Edmond Sanganyado Sep 06, 2019
97 Bungah Owango Aug 28, 2019
96 Sarah Kibirige Aug 18, 2019
95 Gabiyu Ojo Adigun Aug 03, 2019
94 DeeAnn Reeder Jul 28, 2019
93 Katwesige Wycliff Jul 26, 2019
92 Kenneth Irenoa Jul 26, 2019
91 Ya'qub Ebrahim Jul 04, 2019
90 Sizwe Ngcobo Jul 04, 2019
89 Hugh Shanahan Jun 08, 2019
88 Felix Emeka Anyiam Jun 03, 2019
87 Cornelle Scheltema-Van Wyk Bisa 30, 2019
86 Matseliso MMC Moshoeshoe Chadzingwa Bisa 28, 2019

Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Ulama dumasar kana prinsip sareng pedoman ieu: