Kami, anu ditanda, nyatakeun pikeun taat kana Prinsip di handap ieu pikeun Buka Aksés di Komunikasi Scholarly di sareng ngeunaan Afrika:

1) Panaliti Akademis sareng kanyaho ti sareng perkawis Afrika kedahna sayogi gratis ka sadayana anu hoyong akses, anggo atanapi dianggo deui nalika dina waktos anu sami ditangtayungan tina nyalahgunakeun sareng panyalahgunaan.

2) Émuwan sareng ilmuwan Afrika anu damel dina jejer sareng / atanapi wilayahna bakal ngajantenkeun hasil panalitiana kaasup datasét dasar anu aya dina a digital Open Access gudang atanapi jurnal sareng eksplisit Blok Aksés Bukase diterapkeun.

3) Kualitas panalungtikan Afrika kudu sayogi dina prinsip basa umum di komunitas élmu global ogé dina hiji atanapi langkung basa Afrika lokal - sahenteuna dina kasimpulan.

4) Penting pikeun mertimbangkeun dina diskusi kanyaho pribumi sareng tradisional dina sagala rupa wujudna.

5) Peryogikeun pikeun hormat na rupa-rupa dinamika generasi pangaweruh sareng peredaran ku disiplin sareng daérah géografis.

6) Peryogikeun kanggo mikawanoh, hormat sareng ngaku keragaman régional jurnal ilmiah Afrika, repositori institusional sareng sistem akademik.

7) Kawijakan sareng inisiatif Open Open Afrika Beasiswa Bukaan, Sumber Terbuka jeung Buka Standar pikeun tujuan interoperabilitas.

8) Mékanisme multi-stakeholder pikeun kolaborasi sareng gawé babarengan kedah didirikeun pikeun mastikeun partisipasi sarua meuntas buana Afrika.

9) Investasi ékonomi dina Open Access saluyu sareng kauntungan pikeun komunitas di buana Afrika - ku kituna lembaga-lembaga sareng pamaréntah di Afrika nyayogikeun ngamungkinkeun lingkungan, infrastruktur sareng wangunan kapasitas diperyogikeun pikeun ngadukung Open Akses

10) Pamangku aksés kabuka Afrika sareng aktor tetepkeun dialog caket sareng wawakil ti sakumna daérah dunya, nyaéta Éropa, Amérika, Asia, sareng Oséania.


Saha waé tiasa daptar di handap pikeun ngesahkeun prinsip-prinsip di luhur. Kami ngadorong pangendorsan utamina ku peneliti Afrika sareng lembaga tapi ogé ajak paneliti sareng lembaga damel sareng pamangku kapentingan Afrika sareng topik Afrika.

Saha waé anu tiasa ngabagi sareng nyaluyukeun prinsip-prinsip bari masihan kiridit anu cocog 'Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Ulama sakumaha anu disatujuan ku signatories', nyayogikeun tautan kana prinsip-prinsip, sareng nunjukkeun upami parantos dirobih. Anjeun tiasa ngalakukeunana ku cara anu lumayan, tapi henteu nganggo cara anu nyarankeun éta lisénsi ngesahkeun anjeun atanapi panggunaan anjeun. Upami anjeun ngarobih atanapi nambihan teks kana prinsip, mangga nyebarkeun kontribusi anjeun dina lisénsi anu sami sareng anu asli.

Pikeun ngadamel saran pikeun parobihan sareng tambahan pikeun Prinsip Afrika, rumasa gratis pikeun mairan pakait Google Dok atanapi ngahubungan kami di info@africarxiv.org.


Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Milari

** tanda tangan anjeun **

116 tanda tangan

Bagikeun ieu sareng réréncangan anjeun:

Tanda tangan panganyarna
116 Abdeldjamil DEHAMNA Signez cette pétition pour adhérer aux principe du gratis accès à la komunikasi savante en Afr ... Apr 16, 2020
115 Chokri Ben Romdhane Mar 01, 2020
114 Susan Moenga Feb 13, 2020
113 Martie van Deventer Jan 27, 2020
112 Nathaniel Amedu Jan 26, 2020
111 Teresa Minguez Dec 27, 2019
110 Mohamed Yassine Amarouch Dec 26, 2019
109 Nabil Ksibi Dec 16, 2019
108 Kamel Belhamel Dec 06, 2019
107 Manfredi La Manna Dec 06, 2019
106 Mahmoud Ibrahim Dec 05, 2019
105 Hisham Arafat Shehata Nov 05, 2019
104 Laura Boykin Oct 29, 2019
103 Daimi Houria Oct 29, 2019
102 Akang Claude Makangara Cigolo Oct 29, 2019
101 Hugues Abriel Oct 29, 2019
100 Nicholas Outa Oct 10, 2019
99 Leana Esterhuyse Sep 25, 2019
98 Edmond Sanganyado Sep 06, 2019
97 Bungah Owango Aug 28, 2019
96 Sarah Kibirige Aug 18, 2019
95 Gabiyu Ojo Adigun Aug 03, 2019
94 DeeAnn Reeder Jul 28, 2019
93 Katwesige Wycliff Jul 26, 2019
92 Kenneth Irenoa Jul 26, 2019
91 Ya'qub Ebrahim Jul 04, 2019
90 Sizwe Ngcobo Jul 04, 2019
89 Hugh Shanahan Jun 08, 2019
88 Felix Emeka Anyiam Jun 03, 2019
87 Cornelle Scheltema-Van Wyk Bisa 30, 2019
86 Matseliso MMC Moshoeshoe Chadzingwa Bisa 28, 2019
85 Julius Atlhopheng Bisa 27, 2019
84 Rebecca Kahn Bisa 25, 2019
83 Chiara Gandini Bisa 23, 2019
82 Masimba Hilary Makoni Bisa 22, 2019
81 Thembelihle Hwalima Bisa 22, 2019
80 Hlomphang Pangeti Bisa 22, 2019
79 Beyene Meressa Bisa 22, 2019
78 Jethron Akala Bisa 21, 2019
77 Lynn Woolfrey Bisa 21, 2019
76 Alice Kibombo Bisa 21, 2019
75 Haruna Hussein Bisa 21, 2019
74 Charlotte Yenbil Bisa 21, 2019
73 Kapil Sharma Bisa 21, 2019
72 Adebisi Henok-Oghene Bisa 21, 2019
71 JANEGRACE KINYANJUI Bisa 21, 2019
70 João Pedro da Cunha Lourenço Bisa 21, 2019
69 Berkah Chiparausha Bisa 21, 2019
68 Louise Van Heerden Bisa 21, 2019
67 Ousmane MOUSSA TESSA Bisa 21, 2019

Prinsip Afrika pikeun Akses Terbuka dina Komunikasi Ulama dumasar kana prinsip sareng pedoman ieu:

libero quis, efficitur. ut Praesent ipsum nunc accumsan Curabitur commodo mi,