AfricaArXiv, Eider Afrika, TCC Afrika, sarta PREreview resep ngayakeun sawala 90-menit panjang bunderan, nyandak sudut pandang Afrika kana paguneman global kira-kira taun ayeuna ' Minggu Ulasan peerTéma na, "Identity in Peer Review". Babarengan panel multidisiplin éditor Afrika, panaliti sareng panaliti karir mimiti, kami bakal ngajajah idéntitas anu pergeseran panaliti di buana Afrika, tina sudut pandang anu dominan anu ningali aranjeunna salaku konsumén élmu anu dihasilkeun dina kontéks sanésna pikeun panaliti anu aktipitas aktipitas. dina ulikan peer ilmiah. Kami bakal narékahan pikeun nyiptakeun rohangan anu aman pikeun réfléksi ngeunaan édisi ngeunaan dékolonisasi élmu ilmiah, bias dina marios peer, sareng prakték marios pésta transformatif kabuka.

Moderator bakal ngundang panyatur pikeun ngenalkeun dirina nyalira sareng ngabagi pangalaman, sumberdaya, sareng pelajaran na diajar dina hubunganana sareng prosés peer-review. Saatos perkenalan panyatur tamu, urang bakal ngalih kana sési Q&A moderat dimana pamilon méja buleud diulem pikeun naroskeun, mairan, sareng ngiringan para panyatur. 

Iraha acara na?

Rebo 22 Séptémber 2021

2pm - 3:30 pm GMT | 3 sonten - 4:30 sonten | 4pm - 5:30 CAT | 5 sonten - 6:30 sonten

Ngeunaan panyatur

Dr Raoul Kamadjeu - Co-founder sareng Managing Editor di Jurnal Médis Pan-Afrika - PAMJ

Dr Raoul Kamadjeu mangrupikeun dokter, co-founder, sareng menata editor tina Pan Africa Medical Journal, gedong penerbitan aksés terbuka anu berbasis di Kénya sareng Kamerun. Dr. Kamadjeu nampi gelar médis di Kamerun, réngsé Master dina Kaséhatan Umum di Bélgia (ULB), sareng nembé didaptarkeun di Ph.D. program dina Epidemiology sareng City University of New York.

Dr Stella Onsoro - Panaliti sareng psikolog klinis di Kakuatan Keuangan sareng Perusahaan Lampu - KPLC 

Dr Stellah Osoro Kerongo nyaéta psikolog klinis sareng panaliti anu dumuk di Nairobi, Kénya. Anjeunna psikolog klinis terlatih kalayan pangalaman propésional dina konsultasi, pembinaan, sareng bimbingan. Anjeunna ngagaduhan katerampilan khusus dina bahasa isyarat Anjeunna Spésialisasi dina penilaian psikologi, diagnosis, sareng perlakuan ngagunakeun modél terapi multidimensi. Anjeunna gaduh langkung ti 10 taun pangalaman dina nawiskeun jasa konseling.

Nicholas Outa - Calon Doktor di Perikanan sareng Akuakultur di Universitas Maseno

Mr Nicholas Outa mangrupikeun Calon Doktor dina bidang Perikanan sareng Akuakultur di Universitas Maseno, Kénya. Anjeunna kéngingkeun gelar Master of Science (MSc) dina Limnology sareng Wetland Management ti UNESCO-IHE, Belanda, BOKU University, Austria, sareng Egerton University, Kenya. Anjeunna ogé nyepeng BSc. Élmu Akuatik Terapan ti Egerton University, Kénya. Mr Outa parantos nyebarkeun langkung ti 25 tulisan ilmiah dina jurnal anu ditinjau tara. Ayeuna, anjeunna mangrupikeun palatih dina Nulis sareng Komunikasi Ilmiah di Pusat Latihan Komunikasi (TCC-Africa) sareng mentor pikeun panaliti karir mimiti di sababaraha paguron luhur sareng paguron luhur dimana anjeunna kuliah. LinkedIn

Prof.Rut (BARWA) Oniang'o PhD - Editor-in-Chief sareng Pendiri di Africa Journal of Food, Pertanian, Gizi sareng Pangembangan (AJFAND)

Dr Ruth Oniang'o mangrupikeun profésor, panaliti, Pangaja Hadiah Pangan Afrika sareng parantos dipihormat ku pamaréntahanna nyalira Kénya pikeun karyana ngabasmi kamiskinan sareng kalaparan di Kénya, ku damel sareng patani alit pikeun 3 dékade ka tukang sareng ngabantosan ngarumuskeun kabijakan kaamanan pangan sareng nutrisi. Anjeunna nampi Medali Silver Star sareng Medali Distinguished Kenya. Ruth ngadegkeun Rural Outreach Africa (ROA) dina awal taun 1990an sareng teras janten sora anu jelas sareng jero dina panilitian pikeun pamekaran salaku konsultan internasional sareng juru bicara. Salaku pangadeg sareng éditor Africa Journal of Food, Pertanian, Gizi sareng Pangwangunan (AJFAND), Ruth milarian ningkatkeun kabijakan sareng pengambilan keputusan ngalangkungan papanggihan ilmiah anu penting sareng téknologi anu muncul di lapangan, sahingga janten pangaruh di buana sareng global. Jurnal nyatakeun 20 taun 2021 ieu ti saprak didirikeun.  
LinkedIn

Ngeunaan Minggu Review peer

Peer Review Week mangrupikeun acara global taunan anu dipimpin ku komunitas virtual ngagungkeun peran penting anu dilakukeun ku peer review dina ngajaga kualitas ilmiah. Acara ieu ngahijikeun individu, lembaga, sareng organisasi anu komitmen pikeun ngabagi pesen sentral yén tinjauan peer anu saé, naon bentukna atanapi bentuk anu tiasa dianggo, penting pisan pikeun komunikasi ilmiah.

Peer Review Week 2021 Téma: Idéntitas dina Peer Review

Ieu sataun urang Minggu Ulasan peer (PRW), hiji acara taunan anu dipimpin ku panerbit akademik, lembaga, masarakat, sareng panaliti, bakal didaptarkeun kana téma "Identity in Peer Review." Salami saminggu 20 - 24 Séptémber, organisasi anu ngiringan bakal ngatur acara sareng kagiatan virtual pikeun nyorot peran idéntitas pribadi sareng sosial dina marios peer sareng cara masarakat ilmiah tiasa ngabina prakték marios peer anu langkung beragam, adil, sareng inklusif.

Ngeunaan host 

AfricaArXiv mangrupikeun arsip digital anu dipimpin ku komunitas pikeun panilitian Afrika, damel nuju ngawangun Repository ilmiah terbuka milik Afrika; a jalma ilmi karya ilmiah Afrika pikeun ngatalisankeun Renaissance Afrika. Kami mitra sareng jasa Repository ilmiah pikeun ngadegkeun platform pikeun élmuwan Afrika ngeunaan disiplin naon waé pikeun nampilkeun hasil panilitianana sareng hubungan sareng panaliti sanés di buana Afrika sareng global. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan AfricArXiv di https://info.africarxiv.org/

Eider Afrika  mangrupikeun organisasi anu ngalaksanakeun panilitian, ko-desain sareng ngalaksanakeun program bimbingan panilitian kolaborasi, offline sareng online pikeun sarjana di Afrika. Kami ngalatih mentor pikeun ngamimitian program bimbingan na. Kami percanten ka peer to peer learning, diajar panilitian ku prakték, miara sakabeh panaliti sareng diajar hirupna. Kami parantos ngiringan komunitas panaliti anu hirup di klub jurnal panilitian urang sareng damel sareng dosen universitas pikeun ngembangkeun pelatihan panilitian inklusif. Halaman wéb kami: https://eiderafricaltd.org/

Pusat Pelatihan Komunikasi (TCC Africa) mangrupikeun pusat latihan anu berbasis di Afrika anu mimiti ngajarkeun katerampilan komunikasi anu épéktip pikeun élmuwan. TCC Afrika mangrupikeun unggul pangajén Kapercayaan, didirikeun salaku badan nirlaba di 2006 sareng didaptarkeun di Kénya. TCC Africa nyayogikeun dukungan kapasitas dina ningkatkeun kaluaran paniliti sareng pisibilitas ngalangkungan palatihan di Milari jeung komunikasi sains. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan TCC Africa di https://www.tcc-africa.org/about.

PREreview mangrupikeun proyék kabuka anu disponsoran sacara fiskal ku organisasi nirlaba Kode pikeun Élmu sareng Masarakat. Misi kami nyaéta nyandak langkung ekuitas sareng transparansi kana prosés tinjauan peer ilmiah. Kami ngararancang sareng ngembangkeun infrastruktur sumber terbuka pikeun ngaktipkeun eupan balik anu konstruktif pikeun preprints, kami ngajalankeun program bimbingan sareng pelatihan pelatihan peer peer, sareng kami mitra sareng organisasi anu sami pikeun ngatur acara anu nyayogikeun kasempetan pikeun panaliti nyiptakeun kolaborasi anu bermakna sareng koneksi anu ngelehkeun halangan budaya sareng géografis. Diajar langkung seueur ngeunaan PREreview di https://prereview.org.