Asalna diterbitkeun dina researchprofessionalnews.com/rr-news-africa…/ 

Kontribusi Grassroots ditéang pikeun memicu kolaborasi sareng ngabagikeun wawasan

Jasa preprint gratis AfricaArXiv parantos nyiptakeun hub informasi dimana para ilmuwan sareng anu sanésna tiasa nambihan inpormasi ngeunaan novél coronavirus pikeun ngabantosan résponén buana.

AfricaArXiv parantos nyiptakeun dokumén Google sareng toko Github dimana saha waé tiasa nambihan sumber-sumber anu aya hubunganana sareng kontéks Afrika ngeunaan virus SARS-Cov-2 sareng panyakitana anu aya hubunganana Covid-19.

Éta tiasa ngalebetkeun inpormasi sapertos infographics Afrika-spésifik atanapi global, atanapi tungtunan tindakan komunitas, dina sagala rupa basa sareng format. Sumber éta ogé tiasa ngaidentipikasi parabot lab anu sayogi, sapertos mesin PCR, anu tiasa disimpang kana usaha réspon Covid-19 nagara.

AfricaArXiv ngadeskeun peneliti ngalebetkeun naon waé panalitian Covid-19 sareng dokumén salaku dokumen téks supados aranjeunna tiasa dipasang dina situs wéb. Krisis koronavirus anu terus-terusan ngajelaskeun kabutuhan ilmiah kabuka, saur Jo Havemann ti AfricaArXiv.

Inisiatif éta henteu kéngingkeun dipiboga ku AfricaArXiv, saur anjeunna. "Kami narékahan pikeun kolaborasi sareng aktip ngahontal pamangku kapentingan, organisasi sareng prakarsa - akar akar ogé lembaga-ngawula pikeun masarakat Afrika sareng kaahlian pasangan masing-masing pikeun ngirangan efek tina pélemem."

Joy Owango, diréktur eksekutif konsultasi komunikasi ilmiah TCC Afrika sareng mitra proyék AfricaArXiv, nyatakeun "subuh" éta nyandak bencana pikeun ningali pentingna élmu kabuka.

Élmu kabuka masih henteu aktip dina sababaraha bagéan bawana, saur anjeunna. "Sababaraha élmuwan milih henteu nyebarkeun dina platform aksés kabuka sabab sababaraha jurnal anu boga faktor dampak anu tinggi masih dianggo salaku dasar promosi."

"Tapi, platform sapertos AfricaArXiv dipikabutuh pikeun pisibilitas panaliti Afrika. Urang henteu kedah ngantosan bencana ningali pentingna élmu kabuka, tapi janten norma éta, "tambahna.


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

ut consectetur Donec sit quis efficitur. vel, Aliquam eleifend Nullam felis elementum