Kami dirayakeun wilujeng 2nd ulang taun AfricaArXiv dina Juni 2020. AfricaArXiv ngancik dua taun lami janten palayanan preprint pikeun padamel panalungtikan ngeunaan topik Afrika ku panaliti Afrika sareng non-Afrika. Eta diawalan dina Juni 2018 kalayan tujuan pikeun ngamajukeun sareng ngadukung sains kabuka sareng medarkeun kabuka di Afrika pikeun ngerjakeun kolaborasi panaliti diantara élmuwan Afrika, ajak kolaborasi global sareng ningkatkeun visibilitas kaluaran panélanan Afrika.

"AfricaArxiv ngancik umur dua taun dina tanggal 25 Juni. Kéngingkeun tanggal ieu dina taun 2018 yén kami nyebarkeun siaran pers ngaluncurkeun inisiatif (https://www.cos.io/about/news/center-open-science-and-africarxiv-launch-branded-preprint-service).

Dua taun ieu janten petualangan anu saé, sareng kuring resep ningali sadaya anu parantos dilaksanakeun dugi ka ayeuna.

Abdi estu hoyong ngucapkeun hatur nuhun ka sadayana anu parantos ngadukung prakarsa dina sagala cara saprak mimiti.

Sareng ngucapkeun sukur ka tim anu ngajantenkeun ieu mungkin. Jalma anu aya ti mimiti, anu aya di mimiti sareng henteu aya deui, anu ngagabung tim salajengna. Hatur nuhun sadayana!

Masih seueur tantangan pikeun demokrasi sareng nyebarkeun publikasi kabuka sareng élmu kabuka di Afrika, sareng kuring yakin yén AfricaArxiv bakal maénkeun peran anu penting dina hal ieu.

Wilujeng tepang taun kadua AfricaArxiv ”
- Justin Sègbédji Ahinon, Co-pangadeg AfricaArXiv


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Praesent mi, eget vel, ultricies neque. fringilla ut