ASAPbio nyaeta partnering sareng DORA, HHMI, jeung Inisiatif Chan Zuckerberg pikeun ngayakeun diskusi ngeunaan nyiptakeun budaya ulasan umum anu konstruktif sareng tanggapan ngeunaan préparasi. 

Tanggapan umum ngeunaan preprints tiasa muka konci poténsi pinuhna pikeun ngagancangkeun élmu.

Tinjauan preprint publik tiasa ngabantosan panulis ningkatkeun kertasna, mendakan kolaborator énggal, sareng kéngingkeun pisibilitas. Éta ogé ngabantosan pamiarsa mendakan makalah anu menarik sareng relevan sareng kontekstualisasi ku réaksi para ahli di lapangan. Pernah ieu janten langkung écés tibatan di COVID-19, dimana komunikasi gancang sareng koméntar ahli duanana parantos seueur paménta. Nanging, kaseueuran tanggapan ngeunaan préprint ayeuna ditukeurkeun sacara pribadi.

Maca pengumuman lengkep ASAPbio sareng milarian terang kumaha cara ngadaptar pikeun acara éta sareng ngadukung tinjauan preprint salaku panulis di https://asapbio.org/feedbackasap


Pendaptaran rapat

Panaliti sareng anu sanés anu resep kana resensi preprint dipiwarang ngiringan ASAPbio kanggo ngabagi ideu anjeun, ngawangun paguneman, sareng ngamimitian atanapi ngiringan proyék énggal. Salami pendaptaran, anjeun bakal ngagaduhan kasempetan pikeun ngirim proposal pondok pikeun sési breakout anjeun nyalira.

21 Juli 2021 | 15:00 UTC: 8 enjing PDT, 11 enjing EDT, 4 sonten Inggris, 5 sonten CEST, 8:30 pm IST | Tingali langkung seueur zona waktos | Durasi rapat: 4 jam

Rapat gratis upami pendaptaran diperyogikeun. 

Laksanakeun pikeun ngadukung tinjauan preprint

Pikeun masihan sareng nampi eupan balik anu konstruktif ngeunaan preprints, ieu anu tiasa anjeun laksanakeun:

Upami anjeun parantos ngalebetkeun padamelan anjeun ka AfricaArXiv, anjeun sacara jelas tiasa nyungkeun umpan balik masarakat dina koméntar atanapi dina média sosial.

ScienceOpen nyayogikeun tinjauan peer open standardisasi dina platform ScienceOpen; pre- sareng post-publication. Pikeun alur kerja conto https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Sumawona, dimimitian dina bulan Juli 2021, eLife bakal sacara éksklusif marios preprints sareng pasang ulasan umum pikeun aranjeunna. Anjeun tiasa nganggo pendaptaran ASAPbio, ReimagineReview, pikeun ngaidentipikasi sababaraha rupa inisiatif sareng organisasi anu marios préparasi kalebet mitra kami PREreview, Komunitas peer Di…, Sareng Qeios

Ku ngalebetkeun padamelan anjeun di Repository pasangan kami kalebet Figshare, Framework Élmu Terbuka (OSF), ÉlmuBuka, Qeios, PubPub, sarta Zenodo, padamelan anjeun cocog pikeun marios ngalangkungan proyék-proyék anu didaptarkeun di luhur. 

Upami anjeun henteu acan dikintunkeun ka AfricaArXiv, anjeun tiasa ngalakukeunana ayeuna supados tulisan anjeun bakal ditinjau sareng ditampi dina sababaraha dinten. Anjeun teras bakal tiasa nyungkeun umpan balik pikeun padamelan anjeun sakumaha ditétélakeun di luhur. 

Kirimkeun padamelan anjeun ka salah sahiji gudang mitra kami di info.africarxiv.org/submit 

Kirim surélék ka kami upami aya patarosan atanapi kasusah téknis di info@africarxiv.org

Dina panganyarna kolaborasi peer-review kolaborasi sasarengan diayakeun sareng Eider Afrika, Pusat Latihan dina Komunikasi, sarta PREreview kami ngabahas prakték pangsaéna sareng pendekatan inovatif pikeun marios peer. 

Anjeun tiasa nonton rékaman tina tilu sési urang sareng mendakan bahan anu aya hubunganana di https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Gabung sareng grup Komunitas Peer Review Africa di WhatsApp jeung Facebook dimana kami ngahijikeun élmuwan ti sakumna Afrika sareng ilmuwan dina aktipitas panilitian anu patali sareng Afrika pikeun diskusi maya sareng tinjauan peer kolaborasi.


0 Komentar

Leave a Reply