Inpormasi umum sateuacan ngirim

Naha anjeun kedah ngabagi hasil panalungtikan anjeun dina Représ preprint?

Naskah pratinjakan anu disayogikeun dina repositori AfricaArxiv sosialisasi gratis sareng gancang jeung sawala global ngeunaan hasil panalungtikan sateuacan diterbitkeun dina jurnal peer-reviewed.

Sadaya tulisan anu dipedar bakal dibéré CC ku 4.0 lisénsi jeung Doi (idéntifikasi objék digital) ogé ogé kedah diestéks dina Google Scholar. Nalika nganggo deui, sareng khususna nalika citing, status preprint kedah ditandaan jelas.

Punten Catet: AfricaArXiv sanes jurnal sareng teu ngira-ngira kualitas ilmiah naskah dina sagala rinci. Sakali naskah nasihan kasederhanaan sareng dipedar, éta tetep aya dina sistem salamina. Urang cagar hak mundur naskah saatos publikasi upami aya panipuan atanapi plagiarisme diidentifikasi.

Kami ajak interaksi komunitas ngaliwatan koméntar sareng ngabagi preprints. Baca leuwih dina info.africarxiv.org/peer-review.

Parios pikeun patuh jurnal sareng période embargo: nganggo SHERPA / RoMEO jasa pikeun mariksa kawijakan preprint jurnal pikeun detil langkung seueur ngeunaan pilihan arsip diri pikeun jurnal dimana anjeun badé nyebarkeun tulisan anjeun.


Kami ajak kiriman ti

  • Émuwan Afrika dumasar kana buana Afrika
  • Émuwan Afrika anu ayeuna didasarkeun di lembaga host luar Afrika
  • élmuwan non-Afrika anu ngalaporkeun riset anu dilakukeun di daérah Afrika; langkung hade sareng panulis ko-Afrika didaptarkeun
  • élmuwan non-Afrika anu ngalaporkeun riset anu aya hubunganana sareng urusan Afrika

Kami nampi jinis naskah di handap ieu - preprint atanapi postprint:

  • Tulisan panalungtikan
  • Pariksa tulak
  • Usul pikeun usulan
  • studi kasus
  • hasil 'négatip' sareng 'null' (nyaéta hasil anu henteu ngadukung hipotesis)
  • Data sareng metode tulak
  • Catetan téknis
  • Tulisan déskripsi Dataset
  • Tarjamahan di luhur

Jenis format anu sanés bakal dipertimbangkeun nalika kintunan.

Tambihkeun file tambahan sareng data

Anjeun tiasa nambihan sareng numbu kana file tambahan dina format naon waé kalayan neundeunan anu taya.

Tulisan tulisan artikel

Upami anjeun hoyong bagikeun naskah anu parantos diterbitkeun salaku jurnal artikel, angkat howcanishareit.com teras lebetkeun tulisan DOI dina topeng teang; parios upami 'salaku preprint' muncul di antara format penerbitan anu ditampi.

Kaseueuran jurnal akademik anu nampi arsip preprint, sababaraha henteu. Pikeun langkung seueur pariksa deui Pajajaran Sherpa / RoMEO.

http://www.sherpa.ac.uk/romeo/about.php

Nyiapkeun naskah anjeun

Unggah naskah anjeun salaku file PDF.

Tambihkeun catetan kanggo halaman hareup anu nyatakeun "Ieu mangrupikeun conto anu parantos diserahkeun kana jurnal XXX" dimana lumaku. Sakali naskahna ditampi ku jurnal anu ditinjau pikeun batur, anjeun tiasa ngamutahirkeun tulisan anu aya dina tulisan tulisan atanapi naskah panulis anu katampi sareng ngarobih téks ieu ka "Ieu mangrupikeun postingan anu parantos ditinjau sareng ditampi di jurnal XXX."

lisénsi

Mangga mastikeun hormat ka kaayaan hak cipta sareng lisénsi anu aya kanggo file anu diunggah ku anjeun. Pikeun naskah ilmiah, lisénsi anu paling sering dianggo CC-BY-SA 4.0.

Teraskeun ngalebetkeun préparasi anjeun

Ayeuna anjeun parantos maca sadayana inpormasi anu diperyogikeun anjeun tiasa dibandingkeun sareng milih antara platform pasangan kami pikeun ngalebetkeun naskah preprint anjeun:

Kami nuju ngusahakeun ngawangun hiji gedong réprokan anu kagungan di Afrika sareng janten ngahontal ka ngabahas sareng sababaraha organisasi sareng mitra sanés. Samentara éta, urang hasil gawé bareng sareng panyayagi layanan preprint anu sanés dipidangkeun di handap.


Pilih diantara platform dihandap ieu

Tulisan Kualitas

Tim moderasi urang bakal mutuskeun pikeun nampi atanapi nolak kaluman anjeun dumasar kana kriteria ieu:

1) relevansi Afrika

(mastikeun salah sahiji di handap ieu berlaku)

  • Naha aya salah sahiji atanapi pangarang Afrika? (pariksa profil linkin na atanapi Éntri ORCID)
  • Naha aya salah sahiji atanapi langkung lembaga hubungan anu didaptarkeun di Afrika?
  • Naha karya na ngagaduhan kaitan langsung ka buana Afrika atanapi éta masarakat?
  • Naha istilah 'Afrika' disebatkeun dina judulna, abstrak atanapi perkenalan sareng diskusi?

2) Daptar pangarang

  • sadaya panulis kalayan nami lengkepna
  • Mimiti di capitals, sapertos Mohammad Ibrahim
  • Henteu aya judul akademik dina daptar panulis

3) Karacunan

  • Institusi akademik atanapi risikan (langkung dipikaresep)
  • LSM, pihak katilu anu sanés
  • Organisasi internasional (World Bank, Badan UN atanapi mirip)
  • Lembaga pamaréntahan

4) Lisénsi

  • Langkung resep CC-BY 4.0 (Atribusi Pangarang Creative Commons)
  • Punten dicatet yén OSF parantos lisensi standar anu ditunjuk sacara standar, janten sigana kedah naroskeun pangarang dobel pariksa lisénsi anu dipilih (teu kahaja atanapi tujuanana)

5) Metodologi

  • Jelas pedaran metodologi anu ngarujuk judul sareng topik

6) Data susunan (upami berlaku)

  • Naha tautan kana badé anu disayogikeun sarengna dipasang dina kotak data kabuka? Upami henteu, punten naros pangarang kalebetana

7) Rujukan

ut dapibus libero Aliquam nunc ipsum id, diam