Eider Africa, PREreview, AfricArXiv, sareng TCC Africa Ngembangkeun Kursus pikeun Ngalibetkeun Langkung Panaliti Afrika dina Peer Review

Eider Africa, PREreview, AfricArXiv, sareng Training Center in Communication (TCC Africa) damel babarengan dina program pelatihan peer-review anyar pikeun peneliti awal nepi ka pertengahan karir di Afrika, difasilitasi ku eLife. Kursus ieu ditujukeun pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan preprints sareng ngajak peneliti / sarjana Afrika kana tinjauan kabuka ngeunaan preprints.

Fajar Anyar pikeun Panaliti Afrika salaku TCC Africa sareng AfricaArXiv ngumumkeun Kolaborasi Formal

Pusat Pelatihan Komunikasi (TCC Afrika), dumasar di Universitas Nairobi, Kenya, sareng portal Aksés Terbuka pan-Afrika AfricArXiv sareng ieu ngumumkeun perjanjian kolaborasi formal kami kalayan tujuan nyiptakeun pendekatan strategis sareng sustainable jangka panjang pikeun ngawangun sareng ngatur komunitas ilmiah internasional anu bakal ngabeungharan pisibilitas panalungtikan Afrika.

Perspektif Afrika Kana Tinjauan peer: Sawala Babak

AfricArXiv, Eider Africa, TCC Africa, sareng PREreview resep ngayakeun sawala meja buleud panjang 60 menit, nyandak sudut pandang Afrika kana paguneman global ngeunaan téma Peer Review Week taun ieu, "Identity in Peer Review". Babarengan panel multidisiplin éditor Afrika, panaliti sareng panaliti mimiti karir, kami bakal ngajalajah idéntitas anu ngagentos panaliti di buana Afrika, tina sudut pandang anu dominan anu ningali aranjeunna salaku konsumén élmu anu dihasilkeun dina kontéks sanésna pikeun panaliti anu aktipitas aktipitas. dina ulikan peer ilmiah. Kami bakal narékahan pikeun nyiptakeun rohangan anu aman pikeun réfléksi ngeunaan édisi ngeunaan dékolonisasi élmu ilmiah, bias dina marios peer, sareng prakték révisi tara kabuka.

Bahasa Afrika pikeun kéngingkeun istilah-istilah ilmiah anu langkung lengkep

Élmu Decolonise bakal ngagawekeun panarjamah pikeun ngerjakeun makalah ti AfricArXiv anu pangarangna mimiti nyaéta Afrika, saur panaliti utama Jade Abbott, spesialis diajar mesin anu berbasis di Johannesburg, Afrika Kidul. Kecap anu henteu ngagaduhan sasaruaan dina basa udagan bakal ditandaan sahingga spesialis terminologi sareng komunikator sains tiasa ngembangkeun istilah-istilah anyar. "Éta henteu sapertos narjamahkeun buku, dimana kecap-kecap na aya," saur Abbott. "Ieu latihan nyiptakeun terminologi."

Kasempetan padamelan: pamekar Frontend pikeun Observatorium Pendanaan

Salaku pamekar frontend atanapi jalma anu palinter sareng téknologi anu gaduh pangalaman anu sami, anjeun diondang kalayan sumbang kanggo nyumbang kana open-source sareng open access database 'Funding Observatory pikeun panaliti sareng dokuméntasi pembuat kebijakan Afrika sayogi di https: // research-db-docs.netlify.app/ Kami milari bantosan pikeun nempatkeun frontend pikeun a Maca deui…