Perspektif Afrika Kana Tinjauan peer: Sawala Babak

AfricArXiv, Eider Africa, TCC Africa, sareng PREreview resep ngayakeun sawala meja buleud panjang 60 menit, nyandak sudut pandang Afrika kana paguneman global ngeunaan téma Peer Review Week taun ieu, "Identity in Peer Review". Babarengan panel multidisiplin éditor Afrika, panaliti sareng panaliti mimiti karir, kami bakal ngajalajah idéntitas anu ngagentos panaliti di buana Afrika, tina sudut pandang anu dominan anu ningali aranjeunna salaku konsumén élmu anu dihasilkeun dina kontéks sanésna pikeun panaliti anu aktipitas aktipitas. dina ulikan peer ilmiah. Kami bakal narékahan pikeun nyiptakeun rohangan anu aman pikeun réfléksi ngeunaan édisi ngeunaan dékolonisasi élmu ilmiah, bias dina marios peer, sareng prakték révisi tara kabuka.

Kasempetan padamelan: pamekar Frontend pikeun Observatorium Pendanaan

Salaku pamekar frontend atanapi jalma anu palinter sareng téknologi anu gaduh pangalaman anu sami, anjeun diondang kalayan sumbang kanggo nyumbang kana open-source sareng open access database 'Funding Observatory pikeun panaliti sareng dokuméntasi pembuat kebijakan Afrika sayogi di https: // research-db-docs.netlify.app/ Kami milari bantosan pikeun nempatkeun frontend pikeun a Maca deui…

AfricaArXiv nampi JROST Rapid Response Award

Saatos partisipasi kami dina konperénsi JROST 2020, kami ngahargaan bagikeun yén kami dilélér $ 5,000 pikeun dédikasi dina mayunan kabuka dina panilitian sareng beasiswa di seluruh Afrika. AfricaArXiv aya diantara dalapan panghargaan dana réspon; sapanjang sareng La Referencia - Openscapes - PREreview - sktime - 2i2c - Humanities Commons - Lab Equity Pangetahuan.

AfricArXiv ngadukung COAR kana Inputna kana "Pilihan Repository Data: Kriteria anu Penting"

Dina 24 Nopémber, 2020 Confederation of Open Access Repositories (COAR) nyebarkeun réspon kana Kriteria Seleksi Repository Data, ngabagi kaprihatinanana sareng kunaon kriteria ieu bakal janten tantangan pikeun sababaraha panaliti sareng repositori. Wakil-wakil tina jurnal, penerbit sareng organisasi komunikasi ilmiah, FAIRsharing Community babarengan Maca deui…