Ngabina Multilingualisme dina Beasiswa Afrika Ngaliwatan Alat Digital

Aya sababaraha inisiatif pikeun ngabina basa Afrika di sakola sareng ogé paguron luhur sapertos studi basa Afrika, pamrosésan basa alami, sareng tarjamahan diantarana. Ieu Chido Dzinotyiwei anu ngagampangkeun diajar basa Afrika pribumi ngalangkungan inisiatifna, akademi Vambo. Chido nyaéta mahasiswa Master of Commerce di Universitas Cape Town Graduate School of Business (UCT GSB). 

Bahasa Afrika pikeun kéngingkeun istilah-istilah ilmiah anu langkung lengkep

Élmu Decolonise bakal ngagawekeun panarjamah pikeun ngerjakeun makalah ti AfricArXiv anu pangarangna mimiti nyaéta Afrika, saur panaliti utama Jade Abbott, spesialis diajar mesin anu berbasis di Johannesburg, Afrika Kidul. Kecap anu henteu ngagaduhan sasaruaan dina basa udagan bakal ditandaan sahingga spesialis terminologi sareng komunikator sains tiasa ngembangkeun istilah-istilah anyar. "Éta henteu sapertos narjamahkeun buku, dimana kecap-kecap na aya," saur Abbott. "Ieu latihan nyiptakeun terminologi."

Métode Panilitian Decolonising

Métode Panilitian Decolonising

AfricaArXiv nyumbang kana dekolonisasi ku promosikeun pamahaman dekolonisasi ngalangkungan preprints; nampi kiriman preprint dina basa lingua-franca sareng bahasa pribumi, sareng ngamungkinkeun kapamilikan riset Afrika ku urang Afrika ku cara ngawangun repository digital milik Afrika anu desentralisasi pikeun buana Afrika.

COVID-19 Afrika Réspon

Ngokolakeun sumberdaya tina sareng pikeun sagala tingkat komunitas-komunitas Afrika pikeun koordinat COVID19-résponasi ku organisasi Afrika sareng pangaruh Rébuan individu sareng ratusan akar umbi sareng organisasi internasional, CBO, NPOs, pamaréntahan sareng industri nyambut damel pikeun ngirangan épéktipik dina Benua Afrika. Kami henteu Maca deui…