Ngokolakeun sumber daya ti sareng sadayana tingkat komunitas-komunitas Afrika pikeun koordinat COVID19-résponasi ku organisasi sareng influencer Afrika

Rébuan individu sareng ratusan akarota internasional sareng organisasi internasional, CBO, NPO, pamaréntahan sareng industri damel tiasa ngirangan péparasi di buana Afrika. Kami henteu nyobian ngayakeun réproduksi organisasi anu sanés, tibatan:

Urang bakal ngamutahirkeun pos ieu dina sababaraha dinten anu bakal datang sareng ngapdet inpormasi sareng sumber asal ti:

GoogleDoc: tinyurl.com/COVID19-Africa-Response
Daptar nagara: tinyurl.com/COVID19-Africa-country-respons
Github: github.com/AfricArxiv/COVID19-Africa-Response
Retweet: twitter.com/AfricArxiv/status/1240208295266304002

Marilah urang kolaborasi sareng nyepetkeun prosés, platform interkonéksi (GoogleDocs & Spreadsheets, Wikis, Twitter stream, collectives,…) usaha kami nyaéta ngoleksi kumpulan ieu salaku interoperable sareng sinergis sareng inisiatif khusus Afrika sanés dina koronavirus sabisa.

! Catet yén inpormasi anu dikumpulkeun di dieu tétéla teu acan diperiksa kualitas atanapi upami diulas ogé akurasi. Kumaha cara ieu tiasa diatur?

SATU SATU BISA HENTUK

Punten tambihan koméntar, saran, patarosan kana ieu Dokum. Aranjeunna bakal terpadu, diulas sareng diurutkeun nalika kasadiaan ku tim admin.

  • Inpormasi anu dibagi dina situs web urang sacara otomatis ditarjamahkeun 19 Basa diomongkeun di buana.
    Taroskeun kami pikeun ningkatkeun terjemahan dimana anjeun tingali: sumbangan@africarxiv.org

poko

  • tetep tenang
  • Virus ieu nyebarkeun ngaliwatan tetes hawa anu disebat nalika bersin sareng batuk, ogé langsung ngahubungi kulit
  • Ngumbah leungeun ku remen
  • Jieun jarak fisik minimal (1.5 méter) ka jalma anu sanés
  • Panutup irung sareng sungut anjeun nalika batuk atanapi bersin
  • Parios dina babaturan sareng baraya, esp. jalma sepuh sareng rawan - jarak jauh upami mungkin
  • Tanyakeun naha aya anu peryogi bantosan: pasokan dahareun, perawatan sosial,…
  • Kumpulkeun sareng bagikeun inpormasi ngeunaan pangsaéna

Palajaran-diajar tina wabah Ebola

Tambihkeun langkung référénsi sakumaha anu anjeun pas

Mangga baca politica.think.bm/2020/03/covid-19-lessons-from-west-africas-battle-against-ebola/

Tinjauan sumber

Husus Afrika

Tingkat nagara

Sacara global saluyu sareng lumaku di Afrika

Koleksi sumber intl anu tiasa dianggo pikeun kontéks Afrika
Mangga bantosan pikeun nunjukkeun basa anu sayogi

Lacak wabah

Peta global

Aprika

Naon tiasa ngalakukeun

Strategi mitigasi online

Naha panyadia internét sanggup ngajaga sareng ningkatkeun palayananna?
Konéktipitas tiasa kapangaruhan. >> http://africa-internet.com - laporan pls

  • Maca sareng nyumbang kana coronavirustechhandbook.com/ sareng inisiatif online sanés
  • Mobilisasi sumber daya sareng transfer pengetahuan anu dikumpulkeun sacara online ka offline
  • Turutan organisasi anu dipercaya kanggo apdet sareng petunjuk laku
  • ...

hashtags

  • #SeparateAndTogether
  • #CoronaVirusAfrica
  • #Africa #coronavirus # COVID19
  • ...

Strategi mitigasi luar negeri

  • Naroskeun baraya, babaturan, sareng tatangga upami aranjeunna peryogi ngabantosan nanaon
  • Kasalametan heula - jaga jarak fisik anjeun (2-3 meter)
  • Galeuh / ngumpulkeun siki sareng sayuran
  • Melak sayuran upami anjeun ngagaduhan plot lahan
  • ...

Tarjamahan kana basa régional

Naon sumber anu tiasa urang ngémutan pikeun nimbulkeun narjamahkeun eusi penting / infos kana basa Afrika lokal
Kumpulkeun inpormasi di Arab / Perancis / Swahili /…
Tempo info.africarxiv.org/languages/

  • narjamahkeun sadaya inpormasi anu dikumpulkeun ti sareng ka Inggris / Perancis / Arab / Swahili / Yoruba /… infografics pikeun ppl buta, jalma anu nyarios basa lokal sareng budak
  • ...

peneliti

AfricaArXiv berpungsi nuju ngawangun gudang preprint milik Afrika sareng ngahontal sareng ngabahas sareng sababaraha organisasi sareng mitra sanés. Samentara éta, urang hasil gawé bareng sareng panyadia gudang preprint ngadegna Framework Élmu Terbuka (OSF) - ScienceOpen jeung Zenodo.

Kirimkeun mana-mana panaliti sareng inpormasi COVID-19 anu relevan salaku inpormasi téks AfricaArXiv salaku dokumén téks (preprint, postprint), presentasi (PDF, PPT), infographics (PNG, PDF) >> info.africarxiv.org/submit/

Mangga baca garis panduan urang 'Sateuacan anjeun ngirimkeun'sareng tuturkeun petunjuk dina platform anu anjeun pikahoyong.

BioMedical

Nyayogikeun platform dimana laboratorium Panaliti tiasa sukarelawan pikeun ngajalankeun layar PCR dina conto DNA COVID19 / RNA pikeun nalungtik kanggo mutan sareng turunan

  • Sukarelawan sareng personel / peralatan sayogi ngalaksanakeun biologi molekular, tés panalungtikan klinis sareng layar supados tiasa ngadukung rumah sakit
  • Daptar sumber parantos sumber anu aya pikeun nerapkeun éta di sababaraha nagara di Afrika
  • Kit uji Coronavirus 'gancang dilakukeun dilakukeun di Senegal - BBC News youtube.com/watch?v=BnczXc0g_IE
  • ...
  • ...
  • ...

Disiplin anu sanés

  • ...
  • ...
  • ...

Parangkat Lunak & Kodeu

Makerspaces, komunitas coding sareng inovasi hub di buana pikeun ngarancang résponén sareng perangkat lunak langsung

Makerspaces

warga

Naroskeun patarosan: naon anu anjeun kedah terang?

Naon sumber sareng inpormasi anu anjeun hoyongkeun?

Lapor dina tantangan khusus anu anjeun ngalaman atanapi parantos ningali atanapi nguping perkawis

...

Q & A

Kumaha cara anjeun ngasingkeun diri di kamp squatter / kumuh / kota shanty?

...

Naon ukuran kabersihan sareng meujeuhna tiasa dilarapkeun ku masarakatna?

...

Naon tip sareng prakték pangsaéna anu tiasa disarankeun?

...

Kumaha anjeun tiasa ngiringan sumberdaya pikeun diri-individu anu misah upami aya prasarana jalan anu goréng sareng henteu aya mékanisme pangiriman anu stabil?

...

Saha anjeun ngahontal kaluar pikeun inpormasi anu dipercaya sareng nasihat?

  • Pagawean komunitas masarakat
  • Fasilitas kaséhatan lokal
  • ...

Infographics

Koleksi infographics ngeunaan ukuran kabersihan pikeun nyegah inféksi

Saha anu damel di Afrika infografis ngaropéa?

Punten masihan tautan sareng screenshot (kalebet sumber / kapercayaan) ti mana infografik anu tos aya

Kontribusi ku narjamahkeun kana basa Afrika lokal sareng régional

Bagikeun aranjeunna dina média sosial

i4policy: pollyz.wiki/index.php/General_Knowledge

Rekomendasi anu disayogikeun ku CDC Afrika - [download PDF]


Dokter tanpa wates - msf.org/ (Inggris, Swahili)

Pasokan médis / DIY sareng alat nyumbang

Didaptarkeun di dieu sumber dimana pasokan médis tiasa dipendakan dina darurat

Survey (Formulir Google)

Inpormasi Crowdsourcing ti élmuwan, produsen, komunitas coding

  • Janten inpormasi éta langsung sayogi pikeun masarakat (Google Spreadsheet, kabuka pikeun koméntar)
  • Perkara anu ditaros
    • Ngaran Org
    • Alamat email
    • Twitter, Facebook, ORCID, rekening sosial séjén
    • kaahlian
    • Bagian koméntar

surat kapercayaan keur utusan

lisénsi: CC-BY 4.0: COVID19-Africa-Response-Alliance

Kontribusi sareng panganggit sareng organisasi sareng organisasi

Ngaran organisasi sareng individu - upami anjeun hoyong dicutat / dipasang

Nami atanapi nami organisasi anjeun

Rujukan

Nordling Linda (15 Mar 2020) sciencemag.org/news/2020/03/ticking-time-bomb-scientists-worry-about-coronavirus-spread-africa
- chaseafrica.org.uk/coronavirus-chase-partners/


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

ut adipiscing Curabitur nunc dolor. ut