Sumber, ide, sareng tungtunan sakitar pandemik COVID-19 di Afrika

Rébuan individu sareng ratusan akarota internasional sareng organisasi internasional, CBO, NPO, pamaréntahan sareng industri damel tiasa ngirangan péparasi di buana Afrika. Kami henteu nyobian ngayakeun réproduksi organisasi anu sanés, tibatan:

Marilah urang kolaborasi sareng nyepetkeun prosés, platform interkonéksi (GoogleDocs & Spreadsheets, Wikis, Twitter stream, collectives,…) usaha kami nyaéta ngoleksi kumpulan ieu salaku interoperable sareng sinergis sareng inisiatif khusus Afrika sanés dina koronavirus sabisa.

Covid di Afrika

A podcast mingguan ku Sora Afrika nempo résponér kontinental pikeun COVID-19 sareng kumaha mangaruhan jalma kana taneuh. Di dieu anjeun bakal nguping ngeunaan sababaraha sistem anu sistemik, dina masalah anu dilaporkeun kaayaan krisis koronavirus di Afrika.

imah

Maca sareng diajar langkung seueur di afro.who.int/health-topics/coronavirus-covid-19

Ngalamar Élmu Ilmu di Afrika Ngaliwatan Akses Terbuka
Ngalamar Élmu Ilmu di Afrika Ngaliwatan Akses Terbuka

Open access (OA) is a set of principles and a range of practices through which research outputs are distributed online, free of cost or other access barriers. AfricArXiv and The African Science Litera…

Matéri Hideung
Matéri Hideung

Kami ngadegkeun solidaritas sareng komunitas Hideung di Amérika Serikat Amérika Serikat - #BlackLivesMatter AfricaArXiv wujud pikeun ngajawab tantangan institusional sareng sistemik sareng bias di scho…

Sorangan tina Open Publishing Fest
Sorangan tina Open Publishing Fest

Tadi minggu ieu mangrupikeun kéngingkeun anu tiasa nampilkeun AfricaArXiv di Open Publishing Fest pikeun ngobrol sareng pamilon-pamilon perkawis ieu: hy Naha urang ngabutuhkeun gudang preprint pikeun Afrika?

Multbot chatbot pikeun warga Afrika, panaliti sareng produsén kabijakan pikeun masihan waleran gancang sakitar COVID-19
Multbot chatbot pikeun warga Afrika, panaliti sareng produsén kabijakan pikeun masihan waleran gancang sakitar COVID-19

Ngamimitian DialogShift Jerman sareng panutup preprint pan-Afrika AfricaArXiv ngembangkeun hiji chatbot multibahasa pikeun warga Afrika, peneliti sareng produsén kabijakan pikeun gancang…

Publikasi ilmiah gawé bareng pikeun maksimalkeun efisiensi nalika pandémik COVID-19
Publikasi ilmiah gawé bareng pikeun maksimalkeun efisiensi nalika pandémik COVID-19

Dinten ayeuna tanggal 27 April 2020, sakelompok penerbit sareng organisasi komunikasi sarjana ngumumkeun inisiatif gabungan pikeun maksimalkeun efisiensi ulasan peer, mastikeun yén karya konci anu aya hubunganana sareng COVID…

sit elementum velit, Lorem ut odio risus venenatis, facilisis