Inisiatif ngempelkeun profesor ti Universitas Islam Omdurman di Sudan pikeun COVID-19 panyebaran pandém.

Seratanana seratan dina basa Arab ku Maher Al-Sharif: oiu.edu.sd/news/1409

Galeri gambar: oiu.edu.sd/gallery/142

rai:
Dr Wishah Mohammednour Ahmed Mohammednour, Teknologis laboratorium Médis di Fakultas Ilmu Laboratorium Médis, Omdurman Islamic University; hubungan: wishah215@gmail.com
Fayza Idul Mohammad, Fakultas Élmu, Universitas Alexandria, Mesir

Kami nyebarkeun langkung ti 6500 leungeun sanitizer gratis; hasil lokal dumasar kana formulasi anu kalebet dina pituduh WHO (World Health Organization) https://www.who.int/gpsc/5may/Guide_to_Local_Production.pdf, ka para sipil desa-desa di sakuriling Universitas sareng seueur ogé daérah padésan.

Dina pertengahan Maret, sabada béja ku sababaraha inféksi di Sudanana sareng Coronavirus anyar mimiti datang sareng saatos kamungkinan pikeun népakeun sareng panyebaran virus ieu tuwuh di antawis jalma-jalma Sudanese, ngumpulkeun guru besar di Omdurman Islam Universitas nyauran kabutuhan pikeun ngatur sareng koordinasi usaha pikeun ngadegkeun inisiatif pikeun népakeun virus bahaya ieu. Langsung, saatos pengumuman inisiatif ieu, sumbangan dilakukeun tina artos nyalira sanajan kaayaan precarious na. Usaha mimitian ngahasilkeun buah sareng pikeun koordinasi, turutan sareng palaksanaan, panitia lapangan anggota anu dibentuk ieu:

1. Dr. Mohammed Hussein Arkidi, Fakultas Bahasa Arab

2. Dr Intisar Othman, Fakultas Bahasa Arab

3. Dr. Maher Muhammad Al-Sharif, Fakultas Élmu Komputer

4. Dr. Heba Rabie Sayed Ahmed, Fakultas Média

5. Dr. Heba Muhammad, Fakultas Média

6. Dr. Habiba Othman, Fakultas Média

7. Dr. Mahdi Yahya Adam, Fakultas Média

8. Dr. Hatem Idris Al-Tayyeb, Fakultas Média

9. Tuan Adam Hafiz, Fakultas Pertanian

10. Dr. Abdul Qadir Ahmed, Fakultas Élmu laboratorium Médis

11. Tuan Ahmed Jaafar Abedon, Fakultas Élmu laboratorium Médis

12. Dr. Mostafa Hassan, Fakultas Ilmu Laboratorium Médis

13. Dr. Wishah Mohammednour, Fakultas Élmu laboratorium Médis

14. Dr. Fayeza Rahmatullah, Fakultas Élmu laboratorium Médis

15. Dr. Hashem Dafaa Allah, Fakultas Élmu laboratorium Médis

16. Bapak Fathi Zulnoun, Fakultas Élmu laboratorium Médis

17. Dr. Abdul Azim, Fakultas Élmu laboratorium Médis

18. Dr. Azmi Al-Aidarous, Fakultas Pertanian

19. Tuan Omar Alnaema Arbab, Fakultas Élmu sareng Téknologi

20. Dr. Adam Muhammad Ahmed Bashir, Fakultas Élmu sareng Téknologi.

21. Dr. Salah Ahmed Mohamed, Fakultas Élmu sareng Téknologi

22. Dr. Fatima Adam, Fakultas Kedokteran sareng Élmu Kaséhatan

23. Dr. Bashir Saeed Jah ElRasoul, Fakultas Pendidikan

24. Dr. Mohammed Abdul Rahman Al-Tayeb, Fakultas Pendidikan

25. Ibu Mishkah Rakza, Fakultas Perawat

26. Tuan Ahmed Hamed Mahdi, Fakultas Kesenian

27. Dr. Ibrahim Sadiq, Fakultas Téknik

Staf Universitas Omdurman Islam dikumpulkeun ku prakarsa pikeun ngadu COVID-19

Anu kasebat, kalayan bantosan ti sababaraha anggota Majelis Umum, ngawas operasi operasi advokasi sareng sumbangan ti kolega sareng sababaraha ahli dermawan, nyangking sareng nyiapkeun bahan-bahan anu diperyogikeun pikeun manufaktur sanitizers tina sagala rupa kagunaan sareng kamampuan sareng distribusi na ka bénten-daérah di kota Omdurman sareng di luar kaayaan Khartoum sapertos wilayah AlAbbasiyya tagli di nagara Kordofan Kidul sareng sababaraha daérah di nagara Kalér.

Sanitizer disiapkeun sareng sagala rupa kamampuan

Kaluaran awal

Inisiatif ieu nyababkeun manufaktur 6520 sanitizers tina dua jinis (gél + semprot) kamampuan anu béda (30, 50, 70, 100, 500 ml) ngalangkungan opat buleud:

  • Babak kahiji: 2780
  • Babak kadua: 1600
  • Babak katilu: 1000
  • Babar kaopat: 1140
  • Jumlah total: 6520

Salian pangatur kampanye kasadaran utama anu kalebet:

Kasadaran ngalangkungan spiker sareng komunikasi massal, disayogikeun sareng poster sareng flyers ti Kementrian Kaséhatan Federal, konon kalayan kampanye panyebaran sanitizer mimiti ka daérah anu dikurilingan kampus:

  • Lingkungan Al-Ashra
  • Zarkan
  • Al-Shaqla Wétan
  • Al-Hafyan
  • Al-Shaqla Kulon
  • Fattasha simpang
  • Stasion Al-Futihab 8
  • Stasion Siraj
  • Compound Siswa di Althawra sareng perkawisna
  • Salian ti rupa-rupa departemén universitas

Kampanye média utama dijalankeun dina sadaya platform média, ku ngalangkungan sababaraha anggota Komite Lapang dina program radio sareng televisi, panggeroan sareng buletin dina masing-masing ieu:

Inisiatif ieu mangrupikeun sumanget solidaritas sareng gawé babarengan anu dipilampah ku masarakat Sudan dumasar kana ajén-ajaran anu luhur sareng ajaran agama anu leres, sareng peran masarakat anu hébat dina profesor universitas sareng gelar interaksi sareng komunitas di sabudeureun anjeunna.

Ku ngalaporkeun laporan ieu pikeun ngadokumentasikeun inisiatif hébat ieu, kami ngarepkeun sadayana singtip kana pitunjuk ti Kementrian Kaséhatan pikeun mastikeun kasalametan sadayana ku kituna panyiksaan ieu pas kalayan aman.


Inisiatif anu sarupa di lembaga sanés

يسم من من من س من - - - - - - - --س - - - - - --س - - - - - --س - - - - - -…………

Dipasang kuكلية الصيدلة جامعة الجزيرةDina Jumaah, Maret 20, 2020

0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

eleifend ut ante. Aliquam mattis Lorem at ut facilisis