Eider Africa, PREreview, AfricArXiv, sareng Training Center in Communication (TCC Africa) damel babarengan dina program pelatihan peer-review anyar pikeun peneliti awal nepi ka pertengahan karir di Afrika, difasilitasi ku eLife. Kursus ieu ditujukeun pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan preprints sareng ngajak peneliti / sarjana Afrika kana tinjauan kabuka ngeunaan preprints.

Proyék ieu di handap a runtuyan workshop tilu-bagian ogé panganyarna diskusi roundtable diayakeun babarengan ku TCC Africa, Eider Africa, AfricArXiv, sareng PREreview sareng saluyu sareng pengumuman ti eLife sareng PREreview awal taun ieu yén aranjeunna parantos gawé bareng dina komitmen umumna pikeun nyangking karagaman anu langkung ageung kana prosés peer-review.

Kora Korzec, Kepala Komunitas eLife, nyarios: "Sanaos gaduh campuran sora dina ulasan ilmiah sacara signifikan nguntungkeun sadayana, henteu sadayana kelompok ngagaduhan kasempetan anu sami pikeun ilubiung dina prosés éta. Bagian tina masalah nyaéta sistem jaringan ayeuna ngawangun dewan redaksi jeung ngondang reviewers pikeun evaluate papanggihan anyar. Nyadiakeun aksés ka fungsi ieu pikeun dulur bakal mantuan nungkulan halangan ieu, sarta kami miharep workshop urang bakal jadi hiji hambalan dina arah nu bener.

PREreview sateuacana ngagabung sareng AfricArXiv, Eider Africa, sareng TCC Africa pikeun ngahijikeun peneliti ti Afrika sareng sarjana anu kalibet dina panalungtikan anu aya hubunganana sareng Afrika dina séri klub jurnal preprint kolaboratif, proyék anu dirojong ku 'Pengayaan Panaliti - Keragaman sareng Inklusi' hibah ti Wellcome. Salila proyék éta, minat para sarjana Afrika pikeun diajar langkung seueur ngeunaan preprints sareng ulasan preprint dikedalkeun. Ayeuna, dina hibah Wellcome anyar, sareng dina gawé bareng eLife, PREreview neraskeun kolaborasi sareng Eider Africa, TCC Africa, sareng AfricArXIv pikeun nganteurkeun séri bengkel ngeunaan ulasan terbuka.

Daniela Saderi, Co-Founder sareng Diréktur PREreview, nyarios: "Kalayan program Open Reviewers pilot kami, kami mimiti ngembangkeun sumber daya, pelatihan, sareng kasempetan bimbingan pikeun panalungtik pikeun kalibet dina ulasan preprint kabuka. Tapi kontéks anu dikembangkeun ieu pisan Amérika Kalér-centric, sareng teu tiasa dipiharep pikeun nyocogkeun ka kabutuhan sareng ekspektasi sadaya komunitas panalungtikan. Kami ngahormatan tiasa gawé bareng sareng organisasi anu paling terang sareng parantos aktip dina ngadukung komunitas panilitian pikeun waktos anu lami, sareng ngahijikeun kakuatan dina nyiptakeun sumber daya sareng kasempetan pikeun ngadukung kapasitas pikeun ulasan peer ilmiah diantara peneliti Afrika.

Johanssen Obanda, Manajer Komunikasi di AfricArxiv, nyarios: "Ngaliwatan kolaborasi ieu, urang ngabayangkeun para sarjana ti sadaya lembaga Afrika anu yakin sareng aktip nyandak bagian dina ulasan peer salami karir beasiswa sareng panalungtikan. Nalika nyandak bagian dina ulasan peer henteu wajib, nganut partisipasi ulasan peer salaku prakték umum di paguron luhur bakal tumuwuh komunitas reviewers sarta nyumbangkeun positif kana jaminan kualitas kaluaran panalungtikan ti lembaga pendidikan tinggi Afrika. Peran kami nyaéta nyiptakeun kasadaran diantara panaliti sareng lembaga ilmiah, ngawangun kapasitas panaliti salaku pamariksaan, sareng ngamajukeun transparansi dina prosés ulasan.

Pikeun lokakarya, panalungtik bakal diajak ngiluan jalur diajar anu dipandu pikeun ngawangun profilna salaku pamariksaan peer anu konstruktif. Pikeun mastikeun skalabilitas sareng maksimalkeun dampak kursus, panitia bakal ngenalkeun modél 'ngalatih palatih', dimana kohort panaliti munggaran bakal direkrut ka bengkel sareng dibéré kasempetan pikeun diajar kumaha ngalatih batur dina ulasan peer. Pamilon ogé bakal diondang pikeun ngabantosan ko-nyiptakeun bahan palatihan, adaptasi sumber-sumber ieu kana kabutuhan sareng kontéksna, sareng nganteurkeun bengkel ka komunitas panalungtikan sorangan.

Aurelia Munene, Diréktur Eksekutif di Eider Africa, nyarios: "Buana Afrika, sapertos daérah anu sanés, dikurilingan ku rupa-rupa pangalaman sareng pangaweruh. Prosés peer-review inklusif sareng konstruktif mangrupikeun salah sahiji cara pikeun mastikeun yén karagaman ieu katingali sareng kontribusi panaliti Afrika diitung. Kami narékahan pikeun kolaboratif ngamekarkeun kamampuan peer review peneliti Afrika sareng ngalegaan sareng aranjeunna rohangan dimana aranjeunna tiasa mingpin produksi sareng panggunaan pangaweruh anu bermakna sareng tanggung jawab.

Joy Owango, Co-Founding TCC Africa, sareng Diréktur Non-Eksekutif nambihan: "Tinjauan peer mangrupikeun aspék penting tina siklus kahirupan panalungtikan nalika datang ka penerbitan akademik. Aya kabutuhan pikeun decolonize prosés peer-review pikeun ngidinan prosés penerbitan akademik adil nu masihan kasempetan sarupa peneliti ti Afrika nu bakal afforded ka peers maranéhanana di Global Kalér. Wangunan kapasitas dina prosés ieu, nyorot prakték pangsaéna dina ulasan peer, penting pisan pikeun ngajagi jurang anu henteu rata antara Global Kalér sareng Afrika nalika datang ka penerbitan ilmiah.

Salaku bagian tina kursus, para pamilon diondang pikeun ngagabung sareng Kolam Resensi Karir Awal eLife ogé komunitas anu marios pracetak dina platform PREreview sareng Sciety. "Kalayan usaha-usaha ieu, kami ngarep-arep ngadamel perwakilan anu beunghar ku sarjana Afrika di antawis para panaliti dina sistem penerbitan ilmiah tradisional sareng 'nyebarkeun, teras marios' - nambihan karagaman sora anu urang hoyong tingali dina ulasan peer," Korzec nyimpulkeun.

Baca pengumuman ieu asalna diterbitkeun ku eLife di https://elifesciences.org/for-the-press/ce2d4a3e/elife-prereview-and-partners-develop-course-to-involve-more-african-researchers-in-peer-review

Pikeun maca langkung seueur ngeunaan kerjasama eLife sareng PREreview pikeun ngamajukeun karagaman anu langkung ageung dina ulasan peer, tingali https://elifesciences.org/for-the-press/3071bfea/elife-and-prereview-partner-to-promote-greater-diversity-in-peer-review.

Pikeun maca langkung seueur ngeunaan AfricArxiv, TCC Africa, Eider Africa, sareng sudut pandang PREreview ngeunaan pentingna ngawangun komunitas sareng ningkatkeun kapasitas peer-reviewing diantara peneliti Afrika, kunjungan https://scholarlykitchen.sspnet.org/2021/08/23/guest-post-best-practices-and-innovative-approaches-to-peer-review-in-africa, sareng pikeun ngaksés ngarékam pidéo acara anu diayakeun babarengan: https://africarxiv.pubpub.org/pub/o4u5mm2f/release/8 jeung https://info.africarxiv.org/african-perspectives-on-peer-review-a-roundtable-discussion.

Pikeun maca langkung seueur ngeunaan PREreview Komunitas, tingali https://content.prereview.org/introducing-prereview-communities.

Sareng pikeun inpormasi anu langkung lengkep ihwal grup dina Sciety, kunjungan https://sciety.org/groups.

Ngeunaan Rakan-rakan

Eider Afrika mangrupikeun organisasi anu ngalaksanakeun panilitian, ko-desain, sareng ngalaksanakeun kolaborasi, offline, sareng program bimbingan panalungtikan online pikeun sarjana di Afrika. Kami ngalatih mentor pikeun ngamimitian program bimbingan na. Kami percanten kana diajar peer-to-peer, diajar panilitian ku prakték, miara sakabeh panalungtik, sareng diajar saumur hirup. Kami parantos ngiringan komunitas panaliti anu hirup di klub jurnal panilitian urang sareng damel sareng dosen universitas pikeun ngembangkeun pelatihan panilitian inklusif. Halaman wéb kami: https://eiderafricaltd.org/

Pusat Pelatihan Komunikasi (TCC Africa) mangrupikeun pusat pelatihan berbasis Afrika anu munggaran pikeun ngajarkeun kaahlian komunikasi anu efektif pikeun para ilmuwan. TCC Afrika mangrupa -Unggul pangajén Trust, diadegkeun salaku éntitas nirlaba di 2006 sareng didaptarkeun di Kenya. TCC Africa nyayogikeun pangrojong kapasitas dina ningkatkeun kaluaran sareng visibilitas panaliti ngaliwatan pelatihan di Milari jeung komunikasi sains. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan TCC Africa di https://www.tcc-africa.org/about.

PREreview mangrupikeun proyék kabuka anu disponsoran sacara fiskal ku organisasi nirlaba Kode pikeun Élmu sareng Masarakat. Misi kami nyaéta pikeun mawa langkung equity sareng transparansi kana prosés peer-review ilmiah. Kami ngarancang sareng ngembangkeun infrastruktur open-source pikeun ngaktifkeun eupan balik konstruktif pikeun preprints, urang ngajalankeun peer review mentoring jeung program latihan, sarta kami gawé bareng jeung organisasi kawas-dipikiran pikeun ngatur acara nyadiakeun kasempetan pikeun peneliti pikeun nyieun collaborations bermakna jeung sambungan ngéléhkeun halangan budaya jeung géografis. . Diajar langkung seueur ngeunaan PREreview di https://prereview.org.

eLife mangrupakeun organisasi nirlaba dijieun ku funders sarta dipingpin ku peneliti. Misi kami nyaéta pikeun ngagancangkeun penemuan ku ngajalankeun platform pikeun komunikasi panalungtikan anu nyorong sareng mikawanoh paripolah anu paling tanggung jawab. Kami narékahan pikeun ngamajukeun budaya panalungtikan anu ngadukung kolaborasi, karagaman sareng inklusi, sareng kabuka, sareng kami ngadukung pracetak sareng prakték élmu terbuka. eLife nampi dukungan kauangan sareng bimbingan strategis ti Howard Hughes Médis Institute, nu Knut jeung Alice Wallenberg Yayasan, nu Max Planck Society, sarta Wellcome. Diajar di https://elifesciences.org/about.

AfricaArXiv mangrupikeun arsip digital anu dipimpin ku komunitas pikeun panilitian Afrika, damel nuju ngawangun Repository ilmiah terbuka milik Afrika; a jalma ilmi karya ilmiah Afrika pikeun ngatalisankeun Renaissance Afrika. Kami mitra sareng jasa Repository ilmiah pikeun ngadegkeun platform pikeun élmuwan Afrika ngeunaan disiplin naon waé pikeun nampilkeun hasil panilitianana sareng hubungan sareng panaliti sanés di buana Afrika sareng global. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan AfricArXiv di https://info.africarxiv.org/ 


0 Komentar

Leave a Reply