Kawéntar pribumi sareng tradisional mawa jumlah ékosistem sareng pangalaman sosial sareng praktik anu pang hadé pikeun cara hirup anu damai sareng sacara ékologis. Kami nganggap masarakat pribumi salaku ahli pikeun dikonsultasi salaku pamangku kapentingan sareng aktip nyumbang kana kamajuan panalungtikan kalayan pangakuan anu nyukupan, kompensasi, sareng paham pikeun inputna bari ngajagi kanyaho pribumi tina penyalahgunaan sareng eksploitasi pikeun tujuan komérsial.


   

Pariwisata San Budaya di Afrika Kidul

Grup nari San ti peuntas kiduleun Afrika ngarambat ka Dqãe Qare San Lodge i

Naha pariwisata budaya sok ngeksploitasi saha-saha budaya anu ditepikeun? Naon anu kajantenan nalika komunitas-komunitas ngurus usaha pariwisata sorangan?

Patarosan ieu didorong Rachel Giraudo 's survey proyék pariwisata San-ngajalankeun di Afrika Kidul, Namibia, sareng Botswana, dirojong, sawaréh, ku persatuan IPinCH.
Maca sakabeh tulisan di sfu.ca/ipinch/project-components/community-initiatives/san-cultural-tourism-sheast-africa/


Rujukan

Isu Harta Intelek dina Warisan Budaya (IPinCH) - sfu.ca/ipinch/

Panitia Asosiasi Pribumi Afrika ngiringan (IPACC) - ipacc.org.za/

Tradisi Élmu Éléktronik Éléktronik Afrika - tradisi-afripedia.fandom.com/wiki/African_Traditions_Online_Encyclopedia_Wiki

Ibrahim HO (2019). 'Urang terang Kumaha Jaga Kasaimbangan Alam'. Kunaon Kalebet Adat Pribumi Kedah Ngabutuh Robah Iklim. Time.com

ut elit. Curabitur Phasellus ut Nullam id neque. Donec at eleifend felis