Dina raraga ngirangan efek tina pandemik COVID-19 di Afrika, éta penting pisan para peneliti thaat ngajantenkeun hasil anu diaksés sacara kabuka. Via AfricaArXiv, anjeun tiasa ngabagi naskah téks (preprints), anu tos diterbitkeun tapi henteu acan di-indéks tulisan (postprints), datasets sareng presentasi.

Léngkah 01: Kumpulkeun panalungtikan anjeun

Compile wae hasil tina panalungtikan anjeun anu relevan pikeun nyayogikeun wawasan ngeunaan pandémon coronavirus di Afrika dina jadwal, presentasi ppt atanapi naskah téks

Léngkah 02: Sateuacan anjeun ngirimkeun

Nyiapkeun naskah atanapi pérsanggeran datar anjeun sareng nami anjeun, hubungan, alamat email kontak sareng naroskeun ka panyipta babarengan pikeun idin pikeun ngabéréskeun padamelan na.
Datasets kedah aya dina format tabular terstruktur digital (langkung hadé * .csv) sareng metadata anu relevan diperyogikeun ka aranjeunna (tag, kecap konci, spésifikasi geo-spésifikasi).
>> africarxiv.org/before-you-submit

Infographic

Léngkah 03: Seratkeun pagawean anjeun

Kirimkeun ka salah sahiji parumah pasangan urang anu nuturkeun prosedur unggah dina website wéb.

>> africarxiv.org/submit/

Léngkah 04: Larapkeun lisénsi

Pastikeun pikeun ngajelaskeun kaayaan hak cipta sareng lisénsi anu aya kanggo file anu diunggah ku anjeun.

Pikeun naskah ilmiah, lisénsi anu paling sering dianggo nyaéta CC-BY-SA 4.0.

Sakali ditampi, padamelan anjeun bakal gaduh doi sareng janten amal salaku rujukan dina karya ilmiah kapayunna.

Léngkah 05: Komunitas Peer Review

Migawé bareng sareng kolega ka sakuliah Afrika sareng sacara global pikeun masihan sareng milarian tanggapan dina bentuk ulasan peer komunitas.

>> africarxiv.org/peer-review/

felis mattis consectetur elementum ut nunc felis Phasellus Donec luctus commodo