Tujuanana tina AfricaArXiv kalebet komunitas angkat antara panaliti Afrika, ngagampangkeun kolaborasi antara peneliti Afrika sareng non-Afrika, sareng ngangkat profil panilitian Afrika dina panggung internasional. Tujuan ieu saluyu sareng tujuan anu béda-béda organisasi, nyaéta Akselerasi Élmu Psikologis (PSA). Pos ieu ngajelaskeun kumaha tujuan ieu align sareng alesan yén gabung Psikologi Élmu Psikologi bakal nguntungkeun anggota komunitas panaliti AfricaArXiv ngalangkungan ningkat kolaborasi sareng aksés sumber.

Naon ari Akselerasi Ilmu Psikologis?

PSA sacara sukarela, distribusi sacara global, démokratis tina jaringan leuwih ti 500 laboratorium tina langkung ti 70 nagara di sadaya genep bawana anu nyicingan, kaasup Afrika. Studi psikologi sacara tradisional didominasi ku panaliti Kulon anu nalungtik pamilon Kulon (Rad, Martingano, & Ginges, 2018). Salah sahiji tujuan utami PSA nyaéta ngabantosan masalah ieu ku ngalangkungan kisaran paneliti sareng pamilon dina panalungtikan psikologi, sahingga psikologi langkung janten wakil umat manusa.

Tujuanana ieu saluyu sareng tujuan AfricaArXiv: ngabéréskeun kurangna peneliti psikologi non-Kulon anu kedah ngahasilkeun profil peneliti psikologi Afrika sareng ngokolakeun kolaborasi antara peneliti Afrika sareng non-Afrika. Salaku tambahan, PSA hususna gaduh minat pikeun nyebarkeun jaringan na di Afrika: sanaos PSA ngaharepkeun ngahontal wawakil dina sadaya buana, akhir-akhirna ukur 1% tina 500 lab na mangrupikeun ti Afrika.

Kumaha PSA tiasa nguntungkeun komunitas komunitas Afrika

Tujuan anu dibagikeun tina PSA sareng AfricaArXiv saéngga kéngingkeun / ngarawat grup peneliti Afrika pikeun ngagabung PSA sareng program na dina panalungtikan internasional diakoni sacara internasional dina élmu psikologi. Kami komitmen pikeun nyebarkeun profil anggota komunitas panalungtikan Afrika.

Sakur panaliti psikologi tiasa gabung sareng PSA tanpa biaya. Labs anggota bakal ngagaduhan kasempetan pikeun nyumbang kana tata pamaréntahan PSA, ngalebetkeun studi anu bakal dijalankeun liwat laboratorium jaringan PSA, sareng kolaborasi sareng nampi pangarang dina proyék anu ngalibatkeun ratusan peneliti ti sakumna dunya. Proyék PSA kacida gedéna; anu munggaran diajar global ngajalankeun jaringan na (Jones et al., 2020) ngalibetkeun langkung ti 100 laboratorium ti 41 nagara, anu sacara koléklamatif direkrut langkung ti 11,000 pamilon.

PSA ngahasilkeun jumlah panalungtikan komunikasi anu ageung, anu sadayana tiasa dibagi tanpa biaya ngaliwatan AfricaArXiv. The PSA datasets anu ngalibatkeun pamilon Afrika sayogi gratis pikeun analisa sekundér. Datasét ieu tiasa dianalisis ku fokus Afrika anu khusus, sareng hasil riset tiasa deui dibébaskeun sacara bébas liwat AfricaArXiv.

Manfaat khusus kanggo kaanggotaan PSA

Léngkah munggaran pikeun méréskeun mangpaat PSA nyaéta jadi anggota ku nganyatakeun komitmen sacara prinsip pikeun nyumbang kana PSA dina hiji cara atanapi anu sanés. Kaanggotaan gratis.

Saatos janten anggota, anjeun kéngingkeun aksés kana lima kauntungan anu di handap ieu:

  1. Kintunan gratis usul pikeun ngajalankeun proyék multi-nasional. PSA nampi usul pikeun studi énggal ngajalankeun jaringan na unggal taun antara Juni sareng Agustus (anjeun tiasa ningali telepon 2019 urang Ieuh). Anjeun ogé tiasa ngalebetkeun usul. Upami usul anjeun ditampi salami prosés tinjauan peer kami, PSA bakal ngabantosan anjeun ngarékam kolaborasi ti jaringan internasional 500 tingkat laboratorium sareng masihan dukungan kalayan sagala aspek ngalengkepan ulikan multi-situs. Anjeun tiasa langkung patuh produk panalungtikan naon waé anu terhasil tina prosés ieu gratis salaku preprint on AfricaArXiv.
  2. Miluan proyék PSA. PSA ayeuna ngajalankeun genep proyék multi laboratorium, salah sahiji nu aktip recruiting kolaborasi. Dina dua minggu ka hareup, PSA bakal nampi gelombang studi anu énggal. Salaku kolaborator dina salah sahiji studi urang, anjeun tiasa ngumpulkeun data atanapi ngabantosan analisis statistik, manajemén proyék, atanapi manajemén data. Upami anjeun gabung dina proyék salaku kolaborator, anjeun bakal nampi pangarang dina makalah anu hasilna tina proyék (anu tiasa dibagi sacara bébas via AfricaArXiv). Anjeun tiasa maca ngeunaan studi anu PSA ayeuna nuju diusahakeun Ieuh.
  3. Miluan papan éditor PSA. PSA ngirimkeun telepon pikeun ngirimkeun ulikan taunan. Siga agénsi tarjamahan sareng jurnal, éta peryogi jalma pikeun dijantenkeun salaku pangémutan kanggo kiriman ulikan ieu. Anjeun tiasa nunjukkeun minat ngalayanan salaku reviewer nalika anjeun janten anggota PSA. Deui, anjeun bakal didaptarkeun salaku anggota dewan édisi PSA. Anjeun tiasa nambihan kaanggotaan éditor editor ieu kana situs wéb sareng CV anjeun.
  4. Miluan salah sahiji panitia pamaréntahan PSA. Kawijakan sareng prosedur PSA dikembangkeun dina sagala rupaana panitia. Kasempetan rutin timbul pikeun gabung panitia ieu. Ngawula panitia ngabantosan arah PSA sareng nempatkeun peneliti ngahubungi kolaborasi ti sadayana penjuru dunya. Upami anjeun kabetot ngiringan panitia, gabung dina Buletin PSA jeung PSA ruang kerja Slack. Kami ngadamel émbaran kasempetan énggal ngahijikeun panitia kami dina toko-toko ieu.
  5. Nampi santunan pikeun ngirangan biaya kolaborasi. Urang sadar yén kolaborasi internasional tiasa nangtang sareng mahal, khususna pikeun panaliti di lembaga penghasilan rendah. Alatan éta PSA nyayogikeun sumber daya finansial pikeun ngagampangkeun kolaborasi. Ayeuna, urang gaduh kolam renang alit anggota laboratorium hibah, hibah leutik $ 400 USD pikeun ngabantosan biaya milu kana proyék panaliti PSA. Anjeun tiasa nerapkeun hibah anggota lab Ieuh.

kacindekan

PSA tujuan pikeun ngamajukeun kolaborasi pikeun proyék-proyék anu ageung, multi-nasional sareng multi lab. Kami yakin yén kolaborasi ieu tiasa ngahasilkeun mangpaat anu hadé pikeun peneliti Afrika. Upami anjeun satuju, anjeun tiasa ngiringan jaringan kami mangtaun aksés ka komunitas anu geger sareng internasional langkung ti 750 peneliti ti 548 laboratorium di langkung ti 70 nagara. Kami ngarepkeun tiasa damel sareng anjeun.

Ngeunaan nyeratna

Asalna ti Nigeria, Adeyemi Adetula mangrupikeun mahasiswa PhD sareng Lab-RE Lab di Université Grenoble Alpes sareng anggota na Akselerasi Élmu Psikologis. Ade nalungtik naha panemuan psikologis ngagatipkeun lintas nasional, khususna ka nagara-nagara Afrika. Kapinteran panalitian kalebet réplika, psikologi sosial sareng ékspérimén, psikologi cross-budaya, ukuran kuantitatif dina psikologi, sareng psikologi forensik sareng koréksi. Anjeun tiasa ngahontal anjeunna di adeyemiadetula1@gmail.com

Patrick S. Forscher nyaéta élmuwan panaliti sareng Lab-RE Lab di Université Grenoble Alpes nalungtik kumaha carana ngaraosan kolaborasi skala ageung dina psikologi. Anjeunna ogé Asistén Diréktur kanggo Data di Akselerasi Élmu Psikologis. Patrick nanggung jawab kana rupa-rupa kagiatan di PSA, kalebet pangwangunan sareng pelaksanaan kawijakan PSA sareng inisiatif dana. Kapentingan panalungtikan anjeunna kalebet panalungtikan panawaran, percobaan lapangan, analisis-analisa, tinjauan peer, sareng kiridit panalungtikan. Anjeun tiasa ngahontal anjeunna di schnarrd@gmail.com


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

risus. elit. ut Aliquam ipsum Phasellus Praesent nec lectus id dolor ultricies