PubPub, platform kolaborasi open-source diwangun ku Grup Tarjamah Pangetahuan, parantos damel sareng AfricaArXiv, repositori preprint Afrika, pikeun janten host préparasi audio / visual. Mitra ieu tiasa ngaktifkeun kiriman multimédia di sekitar kaluaran panaliti, kalebet partisipasi komunitas sareng tanggapan pikeun sareng panaliti.

Pikeun langkung rinci mangga kunjungan africarxiv.pubpub.org
Proposal DOI: 10.21428/3b2160cd.dd0b543c

Salaku platform pangladén pikeun persiapan, naskah anu katampi, sareng pasca cetakan, kalebet kamampuan numbu ka data sareng kode, AfricaArXiv teras langkung ngagancangkeun dampak sareng panemuan dunya pikeun kontribusi peneliti Afrika ka basis pengetahuan global.

"Ngajalankeun persiapan audio / visual nyandak komunikasi ilmiah pikeun tingkat salajengna - masihan élmuwan platform multimédia pikeun ngémutan kaahliannana henteu ngan ukur dina téks tapi leres-leres terlibat sareng panaliti sanés. Inisiatif ieu ogé ngabantosan panaliti Afrika nyambungkeun padamelan maranéhanana saluareun téks sareng émosi anu teu jelas yén proyék urgency sareng relevansi kanggo dampak di Afrika sareng dunya. "

Bungah Owango, diréktur di TCC Afrika

Kami bungah yén kami tiasa nguji ieu babarengan sareng gawé bareng sareng Pangalaman Tarip Hadéhan Grup sareng platform kolaborasi multimedial na PubPub. Partnership ieu bakal nguatkeun peneliti Afrika pikeun ngajelajah komunikasi saharita bari panalungtikan COVID-19. Hasil tina inisiatif ieu bakal ngabantosan kami langkung ngartos kana réspon COVID-19 anu pangsaéna sareng strategi campur tangan pikeun peneliti di sakuliah Afrika.

Obasegun Ayodele, CTO di Vilsquare

PubPub sareng AfricaArXiv ngabagi minat pikeun Open Science, ngamungkinkeun ngabagi panalungtikan interdisipliner, sareng inovasi anu dipimpin masarakat. "AfricaArXiv nyadiakeun toko anu berharga sareng rohangan kolaborasi pikeun panaliti Afrika anu badé komunikasi ngeunaan hasilna gancang sareng efektif," catetan Heather Ruland Staines, Kepala Partnerships pikeun Grup Futures Pangetahuan. "PubPub bungah ngajantenkeun format preprint énggal ngabantosan yén padamelan para sarjana Afrika kalebet kana kolaborasi anu berharga pikeun milari ubar sareng ngirangan épék COVID-19, paduli basa anu ditawarkeunana. Kami ngarepkeun ngajelajah mékanisme anyar komunikasi ilmiah ieu babarengan. ”

PubPub, proyék unggulan ti Grup Futures Group, diluncurkeun dina taun 2017. Platform open source ngadukung puluhan jurnal ulama sareng buku-buku ti penerbit anu didasarkeun ku komunitas sareng komunitas, sareng ampir sarébu publikasi akar umbi anu diciptakeun sareng dikelola ku sarjana ilmiah sareng akademik departemen. PubPub sosialisasi prosés nyiptakeun élmu ku cara ngahijikeun paguneman, annotasi, sareng vérsi kana publikasi digital anu pondok sareng panjang.

Ngeunaan Grup Kauntungan Pangetahuan

Grup Niaga Pangetahuan, diadegkeun di MIT, mangrupikeun komunitas téknolog, pencipta inpormasi, sareng penerbit sarjana anu komitmen pikeun ngalamar set inti mencet sareng masalah kompléks dina lembaga anu rélatif. Tujuan KFG nyaéta pikeun ngembangkeun alat kabuka, infrastruktur, sareng modél bisnis transparan anu bakal ngabengkokkeun artina nyiptakeun élmu pangaweruh sareng konsumsi nuju kaadilan sareng kamerdekaan.

Ngeunaan AfricaArXiv

AfricaArxiv mangrupikeun arsip digital anu dipimpin komunitas pikeun komunikasi risét Afrika. Kami nyayogikeun platform nirlaba pikeun unggah kertas kerja, preprints, naskah katampi (post-prints), presentasi, sareng set data via platform mitra kami. AfricaArxiv didédikasikeun pikeun ngukut panerapan sareng kolaborasi di antara élmuwan Afrika, ningkatkeun pisibilitas kaluaran panélanan Afrika sareng ningkatkeun kolaborasi sacara global.

Kumaha disebatkeun ieu: Ayodele, O., Havemann, J., Owango, J., Ksibi, N., & Ahearn, C. (2020). Usul. AfricaArXiv. https://doi.org/10.21428/3b2160cd.dd0b543c


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

in sem, id dapibus velit, Lorem ipsum neque. libero.