Sakitar 2000 basa lokal diucapkeun di Afrika. Senegal, Nigeria sareng Kenya investasi dina promosina sareng ningkatkeun bahasa vernacular. Poténsi sapertos nyebarkeun penyebaran inpormasi tetep henteu kalangkungan ku komunitas panalungtikan ilmiah di Afrika pikeun waktos na. Kami nyangka yén langkung seueur jalma langkung condong pikeun ngabagi pangaweruh upami aranjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun ngalakukeunana dina basa ibu.

Ringkesan dina basa Inggris sareng Perancis

Punten masihan kasimpulan ringkes dina basa Perancis / Inggris babarengan sareng preprint kana jembatan basa sasak antara francophone sareng anglophone Afrika.

Tarjamahan tiasa otomatis ku cara nganggo Tarjamah Google or DeepL - dina éta perkara punten tambahkeun catetan, sapertos "Otomatis ditarjamahkeun sareng [Google Translate / DeepL]".

Basa lokal

AfricaArxiv tiasa dianggo pikeun manajemén proyék dina basa lokal (nganggo koméntar dikumpulkeun) kanggo naskah anu dikintunkeun dina hiji mérek khusus dina basa Inggris.

Kami ngadorong kiriman dina basa anu umum dianggo ku komunitas ilmiah di nagara masing-masing, sapertos basa Inggris, Perancis, Swahili, Zulu, Afrikaans, Igbo, Akan, atanapi basa Afrika asli sanésna. Naskah anu dikintun dina basa non-Inggris bakal dilaksanakeun dina antrian modifikasi dugi ka kami tiasa diverifikasi. Kami ku anjeun nyarankeun pikeun nyarankeun jalma-jalma anu tiasa ngabantosan moderat dina basa anjeun.

Tarjamahan naskah

Sateuacan anjeun ngamimitian ngahubungi panulis artikel asli pikeun idin prioritas na.

Judul utama kedah janten judul anu ditarjamahkeun; nunjukkeun yén ieu tarjamahan naskah anu tos aya (contona [SW> EN] dituturkeun ku judul tarjamah kanggo tarjamahan tina Swahili ka Inggris). Tambihkeun judul basa aslina salaku subtitle supados terjemahan tiasa dipanggihan. Tautan ka dokumén basa asli sareng pernyataan tarjamahan anu jelas kedah dilebetkeun kana kaca kahiji.

Tambihkeun metadata tambihan sareng relevan.

Tarjamahkeun ka kami

Kirimkeun urang surelek ngabantosan narjamahkeun salah sahiji pernyataan anu dibéréndélkeun di handap sareng inisiatif anu relevan pikeun bhinéka sareng inpormasi dina Pengajian Tinggi, panaliti sareng penerbitan akademik:

. Pikirkeun Kirim Kirim
. DORA
. Inisiatif Helsinki

bantosan, id ipsum Phasellus ut dictum neque. diam Donec tristique elit.