OB Sisay ngadesek kami diajar ti Wabak virus Ebola Afrika Kulon (2013-2016) sareng ngalakukeun kaputusan édisi ngeunaan wabah COVID-19 di buana buana.

OB Sisay nyaéta Sutradara Kamar Situasi di Pusat Tanggapan Nasional Ebola di Sierra Leone nalika wabah Ebola Kulon. Anjeunna dileler Medal Emas ku Présidén Sierra Leone sareng dianugerahan hiji OBE ku HM The Queen pikeun kalungguhanana dina ngeureunkeun wabah.

Ringkesan tina tulisan COVID-19 Pelajaran ti Perang Afrika Kulon ngalawan Ebola ku OB Sisay (Maret 2020)

Asalna diterbitkeun dina politica.think.bm
sumber gambar: politica.think.bm
  • Fakta dipariksa: henteu dirobih pikeun téori konspirasi
  • Salami tahap awal wabah Ebola, WHO sareng pamaréntah nampilkeun inohong anu bentrok ngeunaan inféksi sareng maotna - kumargi kitu belegug henteu percanten sanajan Ebola aya
  • Malahan negeskeun kakurangan ubar, difokuskeun kana kemungkinan salamet kalayan diagnosis awal sareng tungtunan & pitunjuk kaamanan di handap ieu
  • Sababaraha angkat healers tradisional nyiptakeun titik panas inféksi sapertos anu dukun, penderita sareng kulawargi sakitar, ngumbara bumi sareng nyebarkeun langkungna 
    • nyauran atanapi teks panyembuhan tradisional anjeun tibatan teras nyuhunkeun petunjuk jauh
  • Sababaraha nyandak paracetamol pikeun bohongan cék suhu di bandara
    • jalma henteu sok rasional nalika aranjeunna mikir yén aranjeunna maot
  • Fasilitas kaséhatan tiasa tragis janten pusat inféksi
    • Ngartos sareng ngalaksanakeun langkah pencegahan inféksi pikeun ngajagi staf sareng pasien
  • Wabah Viral sering nginféksi staf médis dina serangan kadua
    • Tingkat tiwas pikeun panyakit sanésna bakal naék

Syarat pikeun larangan gerakan jumlah masal

Jaga jalma-jalma dibutuhkeun ku kabutuhan-kabutuhan (dahareun, barang, perawatan médis)

  • Mutuskeun kasus ku pasualan: tetep dipasrahkeun jalma di bumi atanapi bawa ka fasilitas kaséhatan pikeun ngawaskeun caket gejala?
  • Aturan jempol: cicing di bumi salami mungkin / di bumi ngirangan kontak sareng ppl dipasahkeun bari maksimalkeun ukuran kaamanan (disinféksi, jarak fisik)

Cures sareng vaksin kedah dikembangkeun nalika wabah 

Tanggapan kabijakan ékonomi sareng masarakat anu sanés kedah réaksi dinamis
Kumaha cara urang mayar tanggapan sateuacan / salami / sabada wabah?

  • Sacara global, nagara anu langkung sugih kedah ngadukung LMIC ka jalma-jalma ogé nyayogikeun ranté
  • Perusahaan kedah ngasongkeun deui sadaya model panawaran pikeun mastikeun daya tahan

Administrasi kotamadya

  • Perusahaan, sakola, pulisi, kantor publik, bui sareng sanés sadayana sadayana kedah marios pertolongan pertama & isolasi sareng kamampuan sareng latihan
OB Sisay aya dina haté réspon Sierra Leone kana wabah Ebola ti 2014-2016. Di dieu anjeunna nyaritakeun ngeunaan pentingna ngalacak kontak, sareng pelajaran naon anu aranjeunna pelajari dina waktos éta anu tiasa diterapkeun kana pandemi coronavirus ayeuna, nyorot bédana antara dua virus. Anjeunna nyarios sareng Bola Mosuro. (Gambar: Awéwé ngobrol sareng pejabat kaséhatan di Afrika Kidul. Kiridit: Getty Gambar) // bbc.co.uk/sounds/play/p088lrb5

Ngabantosan urang kanggo nyusun sareng nyayogikeun sumber anu diperyogikeun ku viejangjang sareng nyumbang kana bahan-bahan ieu

Hubungan kami pikeun gabung COVID-19 Afrika Réspon tim sukarelawan: info@africarxiv.org

Related

Studi kasus: wabah Ebola Virus 2014 di Afrika Kulon. Studi kasus ieu dumasar kana karya awal anu ditepikeun salaku poster at HANGAR rapat taunan rapat 2019 sareng ElPub 2019.


0 Komentar

Leave a Reply