OB Sisay ngadesek kami diajar ti Wabak virus Ebola Afrika Kulon (2013-2016) sareng ngalakukeun kaputusan édisi ngeunaan wabah COVID-19 di buana buana.

OB Sisay nyaéta Sutradara Kamar Situasi di Pusat Tanggapan Nasional Ebola di Sierra Leone nalika wabah Ebola Kulon. Anjeunna dileler Medal Emas ku Présidén Sierra Leone sareng dianugerahan hiji OBE ku HM The Queen pikeun kalungguhanana dina ngeureunkeun wabah.

Ringkesan tina tulisan COVID-19 Palajaran ti Perang Afrika Kulon ngalawan Ebola ku OB Sisay (Maret 2020)

Asalna diterbitkeun dina politica.think.bm
sumber gambar: politica.think.bm
  • Fakta dipariksa: henteu dirobih pikeun téori konspirasi
  • Salami tahap awal wabah Ebola, WHO sareng pamaréntah nampilkeun tokoh anu bertentangan ngeunaan inféksi jeung pupusna - ku alatan éta belegug henteu percanten sanajan Ebola aya
  • Malahan negeskeun kakurangan ubar, difokuskeun kana kemungkinan salamet kalayan diagnosis awal sareng nuturkeun pedoman & petunjuk kaamanan
  • Sababaraha angkat healers tradisional nyiptakeun titik panas inféksi sapertos anu dukun, penderita sareng kulawargi sakitar, ngumbara bumi sareng nyebarkeun langkungna
    • nyauran atanapi teks panyembuhan tradisional anjeun tibatan teras nyuhunkeun petunjuk jauh
  • Sababaraha nyandak paracetamol pikeun bohongan cék suhu di bandara
    • jalma henteu sok rasional nalika aranjeunna mikir yén aranjeunna maot
  • Fasilitas kaséhatan tiasa tragis janten pusat inféksi
    • Ngartos sareng ngalaksanakeun langkah pencegahan inféksi pikeun ngajagi staf sareng pasien
  • Wabah Viral sering nginféksi staf médis dina serangan kadua
    • Tingkat tiwas pikeun panyakit sanésna bakal naék

Syarat pikeun larangan gerakan jumlah masal

Jaga jalma-jalma dibutuhkeun ku kabutuhan-kabutuhan (dahareun, barang, perawatan médis)

  • Mutuskeun kasus ku pasualan: tetep dipasrahkeun jalma di bumi atanapi bawa ka fasilitas kaséhatan pikeun ngawaskeun caket gejala?
  • Aturan jempol: cicing di bumi salami mungkin / di bumi ngirangan kontak sareng ppl dipasahkeun bari maksimalkeun ukuran kaamanan (disinféksi, jarak fisik)

Cures sareng vaksin kedah dikembangkeun nalika wabah

Tanggapan kabijakan ékonomi sareng masarakat anu sanés kedah réaksi dinamis
Kumaha cara urang mayar tanggapan sateuacan / salami / sabada wabah?

  • Sacara global, nagara anu langkung sugih kedah ngadukung LMIC ka jalma-jalma ogé nyayogikeun ranté
  • Perusahaan kedah ngasongkeun deui sadaya model panawaran pikeun mastikeun daya tahan

Administrasi kotamadya

  • Perusahaan, sakola, pulisi, kantor umum, penjara jrrd

Ngabantosan urang kanggo nyusun sareng nyayogikeun sumber anu diperyogikeun ku viejangjang sareng nyumbang kana bahan-bahan ieu

Hubungan kami pikeun gabung COVID-19 Afrika Réspon tim sukarelawan: info@africarxiv.org

Related

Studi kasus: wabah Ebola Virus 2014 di Afrika Kulon. Studi kasus ieu dumasar kana karya awal anu ditepikeun salaku poster at COAR rapat taunan rapat 2019 sareng ElPub 2019.


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

mi, in felis quis pulvinar amet,