Eider Africa, PREreview, AfricArXiv, sareng TCC Africa Ngembangkeun Kursus pikeun Ngalibetkeun Langkung Panaliti Afrika dina Peer Review

Eider Africa, PREreview, AfricArXiv, sareng Training Center in Communication (TCC Africa) damel babarengan dina program pelatihan peer-review anyar pikeun peneliti awal nepi ka pertengahan karir di Afrika, difasilitasi ku eLife. Kursus ieu ditujukeun pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan preprints sareng ngajak peneliti / sarjana Afrika kana tinjauan kabuka ngeunaan preprints.

Ngabina Multilingualisme dina Beasiswa Afrika Ngaliwatan Alat Digital

Aya sababaraha inisiatif pikeun ngabina basa Afrika di sakola sareng ogé paguron luhur sapertos studi basa Afrika, pamrosésan basa alami, sareng tarjamahan diantarana. Ieu Chido Dzinotyiwei anu ngagampangkeun diajar basa Afrika pribumi ngalangkungan inisiatifna, akademi Vambo. Chido nyaéta mahasiswa Master of Commerce di Universitas Cape Town Graduate School of Business (UCT GSB). 

Fajar Anyar pikeun Panaliti Afrika salaku TCC Africa sareng AfricaArXiv ngumumkeun Kolaborasi Formal

Pusat Pelatihan Komunikasi (TCC Afrika), dumasar di Universitas Nairobi, Kenya, sareng portal Aksés Terbuka pan-Afrika AfricArXiv sareng ieu ngumumkeun perjanjian kolaborasi formal kami kalayan tujuan nyiptakeun pendekatan strategis sareng sustainable jangka panjang pikeun ngawangun sareng ngatur komunitas ilmiah internasional anu bakal ngabeungharan pisibilitas panalungtikan Afrika.

Perspektif Afrika Kana Tinjauan peer: Sawala Babak

AfricArXiv, Eider Africa, TCC Africa, sareng PREreview resep ngayakeun sawala meja buleud panjang 60 menit, nyandak sudut pandang Afrika kana paguneman global ngeunaan téma Peer Review Week taun ieu, "Identity in Peer Review". Babarengan panel multidisiplin éditor Afrika, panaliti sareng panaliti mimiti karir, kami bakal ngajalajah idéntitas anu ngagentos panaliti di buana Afrika, tina sudut pandang anu dominan anu ningali aranjeunna salaku konsumén élmu anu dihasilkeun dina kontéks sanésna pikeun panaliti anu aktipitas aktipitas. dina ulikan peer ilmiah. Kami bakal narékahan pikeun nyiptakeun rohangan anu aman pikeun réfléksi ngeunaan édisi ngeunaan dékolonisasi élmu ilmiah, bias dina marios peer, sareng prakték révisi tara kabuka.

Bahasa Afrika pikeun kéngingkeun istilah-istilah ilmiah anu langkung lengkep

Élmu Decolonise bakal ngagawekeun panarjamah pikeun ngerjakeun makalah ti AfricArXiv anu pangarangna mimiti nyaéta Afrika, saur panaliti utama Jade Abbott, spesialis diajar mesin anu berbasis di Johannesburg, Afrika Kidul. Kecap anu henteu ngagaduhan sasaruaan dina basa udagan bakal ditandaan sahingga spesialis terminologi sareng komunikator sains tiasa ngembangkeun istilah-istilah anyar. "Éta henteu sapertos narjamahkeun buku, dimana kecap-kecap na aya," saur Abbott. "Ieu latihan nyiptakeun terminologi."

Élmu Decolonise, Nelepon pikeun ngirim

Nelepon pikeun Kiriman, Élmu Decolonise

Tim di AfricArXiv bangga ngumumkeun yén urang damel sareng Masakhane ngawangun korpus paralel multilingual panalitian Afrika tina tarjamahan naskah panilitian anu dikintunkeun ka AfricArXiv. Tina tulisan anu dikintunkeun, tim-tim di Masakhane sareng AfricArXiv bakal milih dugi ka 180 totalna pikeun ditarjamahkeun.

Lima Alesan Naha Anjeun Kedah Kirimkeun ka AfricaArXiv

Ku ngalebetkeun padamelan anjeun ngalangkungan kami ka salah sahiji jasa gudang mitra kami Élmuwan Afrika tina disiplin naon waé tiasa nampilkeun hasil panilitianana sareng hubungan sareng panaliti sanés di buana Afrika sareng sacara global gratis. Sadaya gudang mitra kami masihan DOI (idéntifikasi obyék digital) sareng lisénsi ilmiah terbuka (biasana CC-BY 4.0) pikeun padamel anjeun mastikeun kapendakan dina basis data panilitian ngalangkungan jasa panginditan Crossref.

Ngumumkeun #FeedbackASAP ku ASAPbio

ASAPbio damel damel sareng DORA, HHMI, sareng Chan Zuckerberg Initiative kanggo ngayakeun diskusi ngeunaan nyiptakeun budaya ulasan umum anu konstruktif sareng tanggapan ngeunaan préparasi. Maca pengumuman lengkep ASAPbio sareng milarian terang kumaha cara ngadaptar pikeun acara éta sareng ngadukung tinjauan preprint.