Pikeun ngawangun kapasitas lembaga-lembaga Afrika dina ngawaskeun sareng panilitian asem sagara, ieu urang bagikeun sauran pikeun partisipasi ku Jaringan OA-Afrika ditujukeun ka panaliti laut Afrika.

Acidification Samudra Afrika (OA-Africa) mangrupikeun jaringan pan-Afrika khususna disusun pikeun koordinasi sareng promosi asupan laut (OA) kasadaran sareng panilitian di Afrika. Kegiatan panilitian ngeunaan asem sagara sareng setrés anu aya hubunganana di buana Afrika ngembang pesat salaku réspon anu jelas pikeun tindakan pikeun ngaleutikan sareng ngatasi dampak anu ditimbulkeun ku parobihan parobihan iklim sareng sakitar sistem. OA-Afrika diwangun ku élmuwan anu resep dina ngalakukeun panilitian ngeunaan pangawasan pangimeutan sagara sareng pangamatan di Afrika sareng aranjeunna mangrupikeun bagian anu langkung lega Jaringan Pangawas Acidification Samudera Global 

OA-Afrika tujuanna pikeun:

1. ngajamin Afrika tahan banting sareng terang kana potensi ancaman sareng strategi mitigasi / adaptasi anu sayogi pikeun merangan asem laut.

2. ngawangun jaringan élmuwan anu damel babarengan pikeun nyayogikeun (1) inpormasi ka pamangku kapentingan sareng pembuat kebijakan, (2) nyayogikeun pitunjuk sareng pitunjuk (3) koordinat kagiatan anu aya hubunganana sareng panalitian sareng pamantauan OA (4) ngaidentifikasi dukungan anu lega pikeun paningkatan panilitian sareng pamantauan OA (5) ngamajukeun kamajuan élmu.

3. Mempermudah kolaborasi antara ilmuwan, pamangku kapentingan, sareng pembuat kebijakan pikeun ngawangun pamahaman sosial, biologis, sareng dampak fisik sareng implikasi pengasaman sagara

Acidification Samudra Afrika
sumber gambar: oa-africa.net/

Salami 7 taun ka pengker, kami parantos ngembangkeun program anu ditargetkeun pikeun ningkatkeun kamampuan pikeun ngawaskeun pangasaman sagara sareng panilitian di nagara berkembang. Kami ngajalankeun sakitar 20 palatihan, ngahontal langkung ti 400 élmuwan sareng nyayogikeun alat-alat pikeun seueur lembaga.

Evaluasi kapasitas Sami Acidification

Ahli kaasaman samudera parantos ngembangkeun angket pikeun ngaidentipikasi kabutuhan sareng ngararancang upaya ngawangun kapasitas kahareup (alat, latihan). Inpormasi ieu bakal nguntungkeun pikeun komunitas panaliti Afrika sareng ngabimbing tindakan kahareup. Basis data anu anonim bakal didamel sareng dibagi ka masarakat. Ringkesan bakal dilebetkeun kana kertas bodas OA-Afrika anu nargétkeun para pembuat kebijakan pikeun narik sumberdaya panalungtikan asupan samudra di Afrika.

Pikeun ilubiung, anjeun kedah janten anggota di lembaga Afrika anu damel dina élmu laut. Anjeun henteu kedah ayeuna damel dina proyék asupan laut. Evaluasi ieu kanggo nyayogikeun dukungan anu ditargét ka lembaga sareng ngaoptimalkeun kasempetan pikeun ngamimitian pangawasan sareng panilitian ngeunaan asem sagara dina waktos anu caket.

Punten eusian kuesioner ieu; éta ngan ukur kedah nyandak waktos 15-20 menit:

Pikeun kéngingkeun kami pikeun nganalisis kapasitas panalitian asupan sagara di buana, punten bagikeun angkét sareng kolega Anjeun.

Upami anjeun parantos ngajawab pérsi angkét anu sateuacanna, punten waler deui kanggo ngalaporkeun kamajuan ngalangkungan waktos.

Hatur nuhun!

Dr Sam Dupont

Kapasitas ngawangun titik fokus pikeun Pusat Koordinasi Internasional Acidification Ocean (OA-ICC)
Dosen Senior sareng Profesor Madya, Universitas Gothenburg, Swédia
ORCID: 0000-0003-2567-8742 
website: gu.se/en/about/find-staff/samdupont 
e-Mail: sam.dupont@bioenv.gu.se


0 Komentar

Leave a Reply