'Server preprint populér nyanghareupan panutupanana kusabab kasulitan artos'

Berita Alam, 1 Pebruari 2020, 10.1038/d41586-020-00363-3

Ieu mangrupikeun judul tina artikel kamari Warta Alam anu kajawab waragad jasa OSF.

AfricaArXiv aya di dieu pikeun cicing!

Kami neraskeun jasa kami sapanjang taun 2020 sareng damel di jalan jalan sareng strategi kauangan pikeun ngadeudeul operasi pikeun taun-taun ka hareup sareng nampilkeun AfricaArXiv dina lansekap Open Science di benua Afrika.

Kami parantos nyetél a halaman kontribusi di dieu dina situs wéb urang sareng kampanye crowdfunding dina platform opencollective.com.

Buka Koléktif mangrupikeun platform dimana komunitas tiasa ngempelkeun sareng ngirep artos sacara transparan, pikeun ngadukung sareng mekarkeun proyék-proyék na.

Kontribusi anjeun bakal maju ka:

  • nutupan OSF hosting & biaya pangropéa
  • rarancang, fasilitator, sareng dokuméntasi platform sareng jasa AfricaArXiv
  • Dukungan perjalanan pikeun nampilkeun AfricaArXiv dina konperénsi

Sababaraha langkung rinci ngeunaan kontéks 'Afrika' urang

Dina Juni 2018, kami meluncurkeun AfricaArXiv dina kolaborasi sareng Center for Open Science sareng parantos ti saprak katampi caket 100 XNUMX naskah preprint ogé poster, laporan mahasiswa, sareng komunikasi pondok.
Pikeun taun 2020, Pusat Élmu Terbuka ngajak kami ngumpulkeun USD 999.- pikeun pangropéa sareng pangropéa tina infrastruktur OSF sareng parantos ngadukung pikeun ngaidentipikasi pendekatan sareng usulan nulis dina kolaborasi sareng aranjeunna, contona hibah NSF jeung panggero ti Inisatif Chan Zuckerberg.

Pengumuman biaya dipicu kami pikeun neuleuman ngabandingkeun jasa sareng biaya pikeun nginpokeun diri naon waé anu sayogi. Éta pas janten écés yén urang badé nyayogikeun langkung ti hiji pilihan kanggo komunitas urang pikeun ngiringan hasil pagawéan na. Kami nganuhunkeun pikeun COS pikeun parantos ngintunkeun AfricaArXiv sareng kami sareng ngadamel kami dugi ka tebih ieu. Ayeuna parantos waktos urang kanggo tumbuh sareng manjangkeun kolaborasi pikeun sagala rupa aspék Open Élmu sareng Aksés Terbuka pikeun ngajantenkeun aranjeunna meujeuhna sareng fleksibel pikeun panaliti di buana Afrika. Kami badé neraskeun perjalanan éta babarengan sareng COS sareng infrastruktur OSF, anu nyayogikeun seueur seueur jasa sanés ngan ukur arsip preprints; élmuwan ogé tiasa ngajalankeun siklus proyék sadayana dina OSF kalebet datasets, preregistrations, sareng versioning.

Kami ayeuna nampi host ampir 100 karya anu katampa, kalolobaan naskah, sababaraha presentasi, sareng poster.

Sanaos uptake relatif lambat, persiapanana beuki nampi moméntum salaku pelengkap dina publikasi jurnal. Kami damel sareng mitra kami pikeun nyorot ka panaliti Afrika, khususna, pedah anu nyiapkeun pikeun komunikasi élmu global.

Jasa biaya artos, éta kanyataan. Urang ngarti kana kabutuhan sareng éta nangtang pikeun sadaya jalma anu aub tapi ogé pelajaran anu saé pikeun ngarencanakeun infrastruktur anu giat sareng sustainable ti mimiti. Salaku lanskap akademik nyusun ulang dirina, sadaya pamangku kapentingan kedah ngalakukeun matématika sareng terang kumaha pangsaéna pikeun nyebarkeun anggaran sareng anu mayar naon. Salian tina biaya langsung pikeun prasarana, aya biaya henteu langsung sanés dina pangropéa preprint sareng pangropéa, contona jasa terpadu dina platform anu disayogikeun ku pihak katilu, HR, pamasaran jsb.

Kontribusi, tantangan sareng kasempetan

Kusabab peluncuran kami, kami parantos nanem modal sumber pribadi (waktos sareng artos) pikeun ngawangun platform, kalebet situs wéb sareng ngalangkungan ka pamirsa target. Kami nyangka peneliti henteu kedah mayar anu mayar pikeun jasa urang, urang nuju ka perpustakaan institusional, pamaréntahan, yayasan, sareng donor - boh Afrika sareng internasional. Pikeun crowdfunding, kami parantos nyetél halaman kontribusi di https://info.africarxiv.org/contribute/ sareng ngembangkeun strategi pembiayaan sareng peta jalan pikeun 2020 sareng taun ka hareup.

Alatan kaayaan kompleks di buana, urang mimiti ningali kana diajar ngeunaan pamangku kapentingan sareng ngagaduhan diskusi sareng sababaraha ahli. Kami hoyong mitra sareng pamangku kapentingan Afrika utamina sareng ngalengkepan sumbangan finansial internasional. Dina Maret 2020, tujuan urang ngaluncurkeun kampanyeu urang sareng ngarepkeun kontribusi anu tetep ku kituna kami bakal tiasa ngiringan perbelanjaan anu lumangsung kalebet biaya OSF pikeun 2020.

Dana dibatesan utamana di Afrika sareng global diikat ka struktur bihari. Salaku komunikasi sarjana ngagentos kana langkung transparansi sareng prakték Open Science dina tingkat global kami narékahan sora anu kuat sareng ngahijikeun tina Afrika pikeun ngahijikeun struktur pendanaan - eg via IOI - https://investinopen.org/.

Tangtangan dina nyéépkeun perbelanjaan

Pamasaran mangrupikeun seueur pagawéan sareng ngalibetkeun seueur artos kanggo ngumbara sareng seueur jam anu ditinemkeun pikeun mastikeun yén pamangku kapentingan Panaliti ngalangkungan pedah repositori anu disiapkeun pikeun komunitas paniliti. Éta henteu ngan kasus di Afrika, Amérika Latin, sareng Asia tapi sacara global. Tantangan anu séjén di daérah nyaéta konstrain dana, gaji rendah pikeun staf HE sareng kakurangan infrastruktur. Kaseueuran masarakat ngiringan damel sacara sukarela dina repositori preprint sareng ngan ukur sumber daya terbatas pikeun ngerjakeun padamelan anu dipikabutuh pikeun pengumpulan dana, anu dina dirina sareng tempat sanés mangrupikeun padamelan sepenuh waktos pikeun tim anu langkung ageung.

Strategi kelestarian urang ayeuna

Salaku tambahan pikeun kerjasama urang sareng Center for Open Science pikeun ngagunakeun prasarana nyiapkeun OSF maranéhanana, kami parantos mempelbagai platform kami ku gawé bareng ogé sareng Zenodo sareng ScienceOpen. Hal ieu ngamungkinkeun peneliti Afrika milih sumber poto preprint ti anu dipikaresepna sareng dumasar kana syaratna:

Kukituna, urang bakal teraskeun usaha pikeun mastikeun jasa preprint kami tetep sayogi pikeun komunitas Panaliti Afrika.

Layanan khusus sareng tambahan sareng kauntungan anu disayogikeun ku unggal platform didaptarkeun dina https://info.africarxiv.org/submit/.
Di Zenodo, kami nganggo akun komunitas anu gratis pikeun nyetél sareng diropéa ku saha waé waé.
Kalayan ScienceOpen kami ngagaduhan perjanjian anu kami tiasa nganggo infrastruktur preprint aranjeunna gratis dina taun 2020 sareng pangajaran deui dugi ka akhir taun. Di luhur portal pangiriman, sistem preprint di ScienceOpen gaduh ulasan peer standar anu terintegrasi anu nambihan tingkat jasa anu sanés.
OSF nyayogikeun panyimpen data tina sadayana siklus panalungtikan pikeun hiji proyék. Éta hungkul pikeun élmuwan pikeun milih platform anu aranjeunna langkung resep.

Dina awal operasi AfricaArXiv, visi jangka panjang kami teras nyiptakeun platform anu disayogikeun di buana Afrika, sacara répréséntal di sababaraha lembaga panaliti di unggal daérah, pikeun mastikeun kapamilikan kaluaran panaliti Afrika sareng nguatkeun pamangku riset Afrika dina papacangan. kolaborasi, sareng tukeran pangaweruh dina tingkat global.

Kami ngahontal inisiatif, organisasi, sareng mitra sanésna pikeun ngajantenkeun kanyataan ieu pas. Hubungan kami pikeun bakal kalibet.

nyumbang

Kami parantos nyetél a halaman kontribusi dina situs wéb kami sareng asosiasi Buka Koléktif kampanye crowdfunding.

Dina sababaraha minggu ka hareup, urang ngalaksanakeun préparasi strategis pikeun saluyu sareng pamangku pendidikan Afrika sareng Panaliti Afrika pikeun pamanggotaan sareng perjanjian partnership.

Taros Kami keur ngabahas ideu sareng saran: info@africarxiv.org.


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

ut Donec dictum diam risus commodo Praesent ante. elit. Nullam