Lembaga sareng inisiatif anu didaptarkeun di dieu parantos sapuk pikeun ngadukung amanat ti AfricaArXiv sareng ajak para ilmuwan Afrika - sareng ilmuwan non-Afrika anu damel kana topik Afrika - pikeun ngabagi kaluaran risetna di hiji toko Akses Open Open, jurnal atanapi dina platform digital anu sanés tiasa diakséskeun.

Miluan langkung ti 100 petanda ku nyatakeun taat kana Prinsip pikeun Aksés Terbuka dina Komunikasi Milari di sareng ngeunaan Afrika.

Repositori pasangan

nu Pusat Ilmu Élmu Terbuka (COS) mangrupikeun perusahaan téknologi nirlaba anu nyayogikeun jasa gratis sareng kabuka pikeun ningkatkeun inclusivity sareng transparansi panalungtikan. | africarxiv.org/submit-via-osf/

ScienceOpen mangrupikeun platform penemuan sareng fitur interaktif pikeun sarjana pikeun ningkatkeun pidangan panalitianana, muka, dampak, sareng nampi kiridit kanggo éta. | africarxiv.org/submit-via-scienceopen/

Zenodo mangrupikeun jasa anu sederhana sareng inovatif sahingga peneliti ngabagi sareng nunjukkeun hasil panalungtikan tina sagala bidang élmu. | africarxiv.org/submit-via-zenodo/

Idéntifikasi pangguna

logo orcid

ORCID nyadiakeun identik digital pengkuh anu katelah ORCID iD anu ngamungkinkeun anjeun nyambungkeun sareng ngabagi inpormasi profésional anjeun (hubungan, hibah, publikasi, tinjauan peer, sareng sajabana) ku sistem anu sanés, mastikeun anjeun nampi pangakuan pikeun sadaya sumbangan ilmiah anjeun.
Ngadaptar sareng iDK ORCID ka repositori kami ogé

Gedong Kamampuh

TCC Afrika - Pusat Pelatihan dina Komunikasi mangrupikeun pusat pelatihan berbasis Afrika anu munggaran ngajarkeun kaahlian komunikasi anu épéktip pikeun élmuwan. | tcc-africa.org

Science For Africa

Science for Africa empowers scientists in Africa to address critical issues relevant to the continent through scientific research. | science4africa.org

AuthorAid nyaeta jaringan global pelopor gratis anu nyayogikeun pitulung, bimbel, sumber daya sareng pelatihan pikeun panaliti di nagara-nagara rendah sareng pertengahan. | authoraid.info

Open Access di Afrika mitra jaringan sareng kolaborasi

Aksés 2 Perspektif mangrupikeun konsultasi koléksi pikeun Komunikasi Élmu Terbuka di Afrika sareng Éropa | access2perspectives.com


Vilsquare - nawiskeun set data anu disahkeun sareng validasi ngeunaan kasempetan Afrika tanpa kabutuhan dina waktos fisik. | vilsquare.org


Gambar ieu gaduh atribut alt kosong; ngaran filena mangrupikeun PCI-logo.png

Komunitas Rakan di… (PCI) mangrupikeun prosés rekomendasi preprints ilmiah (sareng diterbitkeun tulisan) dumasar kana peer-ulasan. | peercommunityin.org


eLearning Afrika nyaéta Konperénsi & Pameran internasional ngeunaan Téknologi pikeun Atikan, Pelatihan & Pangwangunan Kaahlian. | elearning-africa.com


Gambar ieu gaduh atribut alt kosong; ngaran file na nyaéta OS-MOOC-Logo.png

Bukak Élmu MOOC dirancang pikeun ngabantosan murid sareng peneliti kalayan kaahlian anu aranjeunna kedah unggul dina lingkungan panilitian modéren. | opensciencemooc.eu


nu Institut Afrika Internasional (IAI), di host dina SOAS Universitas London, tujuanana pikeun ngamajukeun ulama sajarah Afrika, komunitas, sareng budaya. | internationalafricaninstitute.org

Afrika Bukak Élmu Hardware (AfrikaOSH) mangrupikeun komunitas produsen, peretas, praktisi sareng panaliti dina élmu sareng téknologi inpormasi pejabat pamaréntahan, pamaén sektor swasta sareng masarakat sipil di benua Afrika, kidul kidul sareng dunya. | africaosh.com


PREreviewMisi 's nyaéta pikeun ngadorong langkung seueur kaémbongan para peer ulasan ku ngadukung sareng nguatkeun komunitas panaliti, khususna anu dina tahap awal karirna (ECRs) pikeun nyemak préparasi. | prereview.org


Bobab ngahubungkeun komunitas global profésional anu gairah ngeunaan élmu jeung téknologi di Afrika. | bobab.org


Kode kanggo Afrika mangrupikeun gerakan anu didorong ku masarakat anu boga tujuan pikeun nguatkeun warga masarakat aktip sareng nguatkeun pangawas civic pikeun ngabantosan pamaréntahan ngawangun sareng ningkatkeun jasa ka warga. | codeforafrica.org


nu Inisiatif Élmu Afrika (ASI) mangrupikeun proyék anu dipimpin ku Afrika milari ngagampangkeun sareng ngamajukeun jaringan antara élmuwan Afrika ngora ti sakumna dunya. | africanscienceinitiative.org


r0g_agency pikeun budaya kabuka sareng transformasi kritis ngagaduhan museurkeun nyiptakeun solusi sistem kabuka anu stabil sareng mékanisme metodologi kabudayaan kabuka sustainable nganggo sumber sareng téknologi dumasar komunitas anu pas sareng téknologi, Open Source (ie FOSS and Open Hardware), Open Educational Resources (OER), Open Data sareng Open OpenM4D Open. Metodologi DIY, sareng Up-Cycling. | openculture.agency

nu Buka Republik Afrika (OAR) mangrupikeun platform wéb (situs wéb) anu bakal ngahirupkeun tautan kana sababaraha eusi anu dikaluarkeun ku urang Afrika | github.com/JustinyAhin/open-african-repository


Di handapeun Mikroskop mangrupikeun inisiatif komunikasi ilmuwan anu nyiptakeun eusi élmu khusus di Afrika. | underthemicroscope.net


nu Akselerasi Élmu Psikologis mangrupikeun jaringan laboratorium élmu psikologi anu kasebar sacara global ngalambangkeun langkung ti 70 nagara dina sadaya genep bawana anu nyicingan, anu koordinasi ngumpulkeun data pikeun paniliti anu dipilih sacara démokratis. | psysciacc.org


nu Jaringan Ilmu Élmu Afrika (ASLN) mangrupikeun kolaborasi antara élmuwan sareng wartawan anu ngadukung komunikasi ilmiah anu langkung akurat ka masarakat umum. | africanscilit.org


Institut pikeun Panaliti Sacara Umum Panaliti sareng Atikan (IGDORE) mangrupikeun lembaga panalungtikan bebas anu didamel pikeun ningkatkeun kualitas sains, atikan élmu, sareng kualitas kahirupan pikeun para ilmuwan, siswa sareng kulawarga. | igdore.org


Gambar ieu gaduh atribut alt kosong; nami file na nyaéta Open_Knowledge_Maps_Logo.jpg

Buka Pangetahuan Peta mangrupikeun organisasi amal non profit anu dikedalkeun pikeun ningkatkeun pisibilitas élmu ilmiah sareng élmu sareng masarakat sareng ngoperasikeun mesin pencari visual panggedéna pikeun panalungtikan di dunya, anu tiasa nyandak sababaraha pamangku kapentingan ngajajah, ngajalajah sareng ngagunakeun eusi ilmiah. | openknowledgemaps.org



Aenean fringilla libero elit. porta. id non