Ulasan peer mangrupikeun evaluasi pagawéan ku hiji atanapi sababaraha jalma anu gaduh kompeténsi anu sami salaku produsén karya (peers). Éta fungsina salaku wangun pangaturan diri ku anggota-anggota profésional anu mumpuni dina hal anu relevan médan. Metode ulasan peer dianggo pikeun ngajaga standar kualitas, ningkatkeun kamampuan, sareng masihan kredibilitas. Di gim, ulasan ulama sering dianggo pikeun nangtukeun an kertas akademik's cocog pikeun publikasi.

Ti Wikipédia, en.wikipedia.org/wiki/Peer_review

Pratinjau sareng ulasan peer

Naskah preprint mangrupikeun vérsi panulis artikel sareng biasana diserahkeun kana jurnal pikeun ulasan peer. Sacara tradisional, dewan éditor jurnal tanggung jawab pikeun koordinasi prosés pamariksaan.

Sistem tinjauan peer beda-beda antara anonim atanapi 'buta', buta duaan sareng ulasan peer kabuka sareng gumantung naha panulis sareng ulasan ogé terang ngeunaan identitas masing-masing atanapi henteu sareng upami laporan ulasan aya masarakat awam atanapi ngan ukur kana dewan éditorial jurnal sareng panulis.

Kiwari, rupa-rupa bentuk ulasan peer wujud sababaraha anu urang hadir di dieu. Sababaraha mitra kami nyayogikeun layanan anu ngalebetkeun atanapi nyayogikeun infrastruktur digital pikeun annotasi téks sareng ulasan peer naskah anjeun.

Pikeun nampa atanapi masihan réspon kana preprints host dina platform AfricaArXiv kami nyarankeun pilihan ieu:

Annotate naskah preprint nganggo Hipotesis.is

Kirimkeun naskah preprint anjeun ka PeerCommunityIn

Pariwara ulasan umum ngeunaan tulisan naon waé ScienceOpen


Anotasi téks online

Aplikasi browser sareng bookmarklet Hipotesis.is ngamungkinkeun kalimat-tingkat catetan-nyokot atanapi kritik di luhur warta, blog, tulisan ilmiah, buku, istilah jasa, inisiatif kartu suara, panerapan sareng seueur deui.
Kadang disebut salaku 'komunitas peer review' anjeun tiasa maca sareng annotate naskah preprint nampi anu ditampi dina platform mitra kami anu nganggo Hypothes.is - kanggo diri anjeun atanapi ngadamel anotasi anjeun ka umum pikeun pangguna Hypothes.is.
Obat Présip OSF kaasup AfricaArXiv / OSF sareng jasa preprint komunitas sanésna ngahijikeun sareng Hipotesis.is ngadamel sorot umum sareng anotasi tiasa dibaca dina PDF ka saha waé.

Baca leuwih dina help.osf.io/…Annotate-a-Preprint jeung web.hypothes.is/research/.


Lebetkeun preprint anjeun pikeun Kajijian Peer

Komunitas Rakan di… (PCI) mangrupikeun organisasi ilmiah nirlaba dumasar di Perancis anu tujuanana pikeun nyiptakeun komunitas peneliti khusus pikeun ngarobih sareng nyarankeun, gratis, anu henteu diterbitkeun dina widang séwang-séwangan.
PCI nyayogikeun prosés rekomendasi gratis pikeun ilmiah (sareng diterbitkeun tulisan) dumasar kana ulasan peer.

  • patuh preprint ka PCI pikeun ulasan (kumaha).
  • Rekomendasi PCI ngagaduhan 20 dinten mutuskeun dina preprint anjeun.
  • Sakali dieusian ku rekomendasikeun, preprint anjeun mangrupikeun peer-ulasan sahenteuna dua panuduh.
  • Anjeun nampa ulasan sareng komentar anu masihan dina raraga nyiapkeun versi dirévisi ngeunaan preprint Anjeun.
  • PCI nyayogikeun témplat ka panulis pikeun nyiapkeun versi ahir tulisan nganggo logos PCI sareng acuan rékoméndasi.
  • Rekomendasi sareng laporan ulasan diterbitkeun dina situs web PCI. Versi pdf tina rekomendasi PCI sareng laporan ulasan tiasa diarsipkeun ku panulis salaku bahan suplemén.
  • Rekomendasi PCI tina preprint nampi a Crossref Doi anu aya hubunganana sareng catetan online preprint.
  • Apdet catetan preprint anjeun dina platform AfricaArXiv kalebet rekomendasi PCI.
  • Préparasi anu disarankeun masih tiasa dikintunkeun kana jurnal. Baca leuwih dina peercommunityin.org/pci-friendly-journals.

3) Tinjauan peer Buka dina ScienceOpen

ScienceOpen mangrupikeun platform penemuan kalayan fitur interaktif pikeun sarjana pikeun ningkatkeun pidangan panalitianana, muka dampak, sareng nampi kiridit kanggo éta.

Nyayogikeun atanapi nampi ulasan peer formal ngeunaan mana-mana langkung ti 60 Million artikel panalungtikan sareng catetan online dina platform ScienceOpen. Baca leuwih dina ngeunaan.scienceopen.com/peer-review-guidelines/.

Liwat tempat Preprints AfricaArXiv kempelan na ScienceOpen mungkin pikeun panulis naroskeun panaliti anu sanés nyayogikeun ulasan anu standar dina naskah preprint langsung dina platform ScienceOpen. Baca leuwih dina scienceopen.com/collection/SOPreprints


Upami aya patarosan dina komunitas pilihan pilihan peer didorong komunitas pikeun naskah preprint ngahubungi kami di info@africarxiv.org.

eget tristique id lectus ut dolor eleifend ut suscipit velit, consectetur