''Préparasi mangrupikeun naskah lengkep anu dibagikeun sareng pamiarsa masarakat tanpa ulasan peer. Sering, panunjuk ogé dikintunkeun pikeun tinjauan peer sareng publikasi dina jurnal ilmiah tradisional. Preprints diunggah ka OSF Preprints atanapi komunitas preprint server ngagancangkeun komunikasi sarjana sareng aksés umum. '

OSF Pitunjuk: Pitunjuk FAQs

Naon anu Dicangun ku asapbio.org

Préparasi Rrujukan

Speidel Urang Sunda & Spitzer M (2018) Preprints: Naon, Naon Kunaon, Anu Kumaha. Pusat Ilmu Élmu Terbuka - Blog. kos.io/blog/preprints-what-why-how/

Sarabipour S, Debat HJ, Emmott E, Burgess SJ, Schwessinger B, Hensel Z (2019) Dina nilai preprints: perspektif peneliti karir awal. PloS Biol 17 (2): e3000151. doi.org/10.1371/journal.pbio.3000151

Ten Ten J, Bauin S, James S, & Kant J (2018). Lanskap preprint évolusi: Laporan bubuka pikeun kelompok damel Ilmu Tarjamahan dina preprints. doi.org/10.31222/osf.io/796tu

elit. risus. dapibus non id eget dolor