In medarkeun akademik, preprint mangrupikeun vérsi pikeun ilmiah atanapi kertas ilmiah anu miheulaan ulasan peer formal sareng publikasi dina a peer-reviewed sarjana atanapi jurnal ilmiah. Préparasi panginten tiasa sayogi, sering salaku versi sanés-jinisna sayogi gratis, sateuacan sareng / atanapi saatos kertas diterbitkeun dina jurnal.

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas // Tempo ogé: Naskah (medarkeun)
Naon anu Dicangun ku asapbio.org

Diréktori kabijakan sareng préparasi preprint

asapbio.org/preprint-servers

Rrujukan

Rouhi S, (Dec 2019) "Pikeun preprint atanapi henteu preprint?" Naon biaya kasempetan awal, non-peer-reviewed masarakat awam anu sayogi? Blog PLOS

Sarabipour S, Debat HJ, Emmott E, Burgess SJ, Schwessinger B, Hensel Z (2019) Dina nilai preprints: perspektif peneliti karir awal. PloS Biol 17 (2): e3000151. doi.org/10.1371/journal.pbio.3000151

Ten Ten J, Bauin S, James S, & Kant J (2018). Lanskap preprint évolusi: Laporan bubuka pikeun kelompok damel Ilmu Tarjamahan dina preprints. doi.org/10.31222/osf.io/796tu

Speidel Urang Sunda & Spitzer M (2018) Preprints: Naon, Naon Kunaon, Anu Kumaha. Pusat Ilmu Élmu Terbuka - Blog. kos.io/blog/preprints-what-why-how/

commodo ipsum tristique Curabitur non sed quis, massa vulputate, amet,