Inisiatif kolaborasi dirojong ku Dana Lacuna tur dikokolakeun ku organisasi di handap ieu:

Dekolonisasi Tulisan Ilmiah pikeun Afrika

Lamun datang ka komunikasi ilmiah jeung atikan, masalah basa. Kamampuh élmu pikeun dibahas dina basa pribumi lokal henteu ngan tiasa ngabantosan ngalegaan pangaweruh ka jalma anu henteu nyarios basa Inggris atanapi Perancis salaku basa munggaran tapi ogé tiasa ngahijikeun fakta sareng metode élmu kana budaya anu parantos dibantah ti baheula. . Ku kituna, tim bakal ngawangun korpus paralel multibasa panalungtikan Afrika, ku narjamahkeun makalah panalungtikan preprint Afrika dirilis dina AfricArxiv kana 6 basa Afrika rupa-rupa.

Baca pedaran proyék lengkep di masakhane.io/…/masakhane-mt-decolonise-science.

Ngarojong proyék ieu saluareun wengkuan urang ayeuna.

Tulisan blog anu aya patalina