Dékemasi inpormasi ngeunaan amalan pangsaéna sareng saran tingkah laku pikeun ngirangan sumebarna koronavirus anu disayogikeun lolobana dina basa Inggris. Sakitar 2000 basa lokal diucapkeun di Afrika sareng jalma ngagaduhan hak dilaporkeun dina basa sorangan ngeunaan naon anu lumangsung sareng kumaha aranjeunna tiasa ngajagaan diri, kulawarga, babaturan, sareng rekan-rekan.

Basa Afrika dina situs wéb kami

Naha anjeun ningali yén anjeun tiasa ngarobih bahasa wéb dina wéb? Ayeuna, kami nyayogikeun kontén dina bahasa anu di handap ieu:

AfrikaansArabAmarintChichewaInggris
PerancisJermanHausaHindiIgbo
MalagasyPortugisSesothoSomaliSunda
SwahiliXhosaYorubaZulu

Punten Catet: Situs web AfricaArXiv otomatis ditarjamahkeun ku GTranslate.io via plugin wp tina basa Inggris kana 19 basa. Tarjamahanna hadé tapi henteu sampurna. Naha anjeun tiasa ngabantosan kami ningkatkeun teks tarjamah anu ditarjamahkeun dina situs wéb urang? Punten email ka sumbangan@africarxiv.org. | Pedoman: github.com/AfricArxiv/…/translations.md

Maca deui ngeunaan variasi basa dina komunikasi ilmiah Afrika di africarxiv.org/languages/.


Punten mendakan inpormasi anu disayogikeun ku Kantor regional WHO pikeun Afrika // diakses tanggal 25 Maret 2020:

WHO Q&A ngeunaan coronavirus (COVID-19)

Nagara Afrika pindah ti kesiapan COVID-19 pikeun ngaréspon salaku seueur anu mastikeun

>> afro.who.int/health-topics/coronavirus-covid-19

Komunitas global balap ngalambatkeun sareng tungtungna ngeureunkeun sumebarna COVID-19, pandémik anu ngaku rébuan nyawa sareng puluhan rébu sanés. Di Afrika, virus ieu parantos sumebar ka puluhan nagara dina sababaraha minggu. Pamaréntah sareng otoritas kaséhatan di buana bawana narékahan pikeun ngawatesan inféksi nyebar.

Saprak mimiti wabah ieu Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) parantos nyokong pamaréntahan Afrika kalayan deteksi awal kalayan méré rébuan kit tés COVID-19 ka nagara, ngalatih puluhan tenaga kaséhatan sareng nguatkeun panjagaan di komunitas. Puluh puluh tujuh nagara di daérah WHO Afrika ayeuna tiasa nguji pikeun COVID-19. Dina awal wabah na ukur dua anu tiasa ngalakukeun.

WHO parantos ngalebetkeun panunjuk arah ka nagara-nagara, anu rutin diropéa pikeun ngartos kaayaan énggalna. Tungtunan ieu kalebet ukuran sapertos kawarangan, repatriations warga sareng persiapan di tempat kerja. Organisasi ogé gawé bareng jaringan ahli pikeun koordinat usaha pangawasan régional, epidemiologi, modél, diagnostik, perawatan klinis, sareng cara-cara pikeun ngidentipikasi, ngatur kasakit sareng ngawatesan transmisi nyebar.

WHO masihan bantosan jauh ka nagara-nagara anu kapangaruhan dina ngagunakeun alat data éléktronik, sahingga otoritas kasehatan nasional tiasa langkung ngartos kana wabah di nagara-nagara maranéhna. Kasediaan sareng résponén ka epidemics sateuacana nyayogikeun yayasan anu teguh pikeun seueur nagara Afrika pikeun népakeun panyebaran COVID-19.

Anu penting, ukuran pencegahan dasar ku individu sareng komunitas tetep alat anu pangkuatna pikeun nyegah sumebarna COVID-19. WHO anu ngabantosan otoritas lokal ngiringan olahtalatah radio sareng tempat TV pikeun nginpokeun ka masarakat ngeunaan résiko COVID-19 sareng naon ukuran anu kedah dilakukeun. Organisasi ogé ngabantosan ngabantosan disinformasi sareng ngabimbing nagara dina netepkeun pusat-pusat panggero pikeun mastikeun masarakatna dimangpaatkeun. 

Q&A ngeunaan coronavirus (COVID-19)

>> who.int/news-room/qa-detail/qa-coronaviruses // 9 Maret 2020 | Tanya Jawab

Saha anu teras-terasan ngawaskeun sareng ngaréspon wabah ieu. P&P ieu bakal diropéa sabab langkung seueur anu dipikaterang ngeunaan COVID-19, kumaha sumebar sareng kumaha mangaruhan jalma di dunya. Kanggo inpormasi lengkep, parios deui sacara rutin Kaca koronavirus WHO.

[hrf_faqs kategorya = 'kovid-19']

Seueur basa


0 Komentar

Leave a Reply