Ahinon, JS, Arafat, H., Ahmad, U., Achampong, J., Aldirdiri, O., Ayodele, OT,… Havemann, J. (2020, 25 Séptémber). AfricaArXiv - Repository Open-ilmiah Open-pan. https://doi.org/10.31730/osf.io/56p3e

Dokuméntasi lengkep: 'AfricArXiv - pan-Africa Open Scholarly Repository' sakumaha diarsipkeun dina OSF

AfricArXiv teras-terasan ningali infrastruktur online paling relevan pikeun adaptasi sareng hirup sesuai sareng sarat sareng ekspektasi komunitas ilmiah Afrika. Ngalangkungan ngawangun infrastruktur anu tiasa kabuka, transparan, dipercaya, éfisién sareng desentralisasi, tujuan kami pikeun ngadukung konéktipitas sarjana Afrika - sareng beasiswa Afrika - ka pemirsa anu langkung lega. Salaku bagian tina rencana anu caket, kami maksadkeun langkung ngagedekeun alat sareng aplikasi pikeun ngagarap standar, metodologi anu berlaku sacara global sareng metodologi pikeun ngahontal misi urang. 

Tim AfricArXiv ngarepkeun neraskeun padamelan urang sapanjang kategori di handap ieu kalayan kolaborasi sareng organisasi mitra jaringan kami di Afrika sareng daérah dunya sanés:

Kelestarian kauangan

  • Ngahontal struktur finansial anu sustainable ku kapercayaan masarakat ilmiah Afrika
  • Maskumambang sareng pembiaya sareng investor di seluruh Afrika sareng sakumna dunya

Ngembangna infrastruktur digital Open Access kami 

  • Repository pasangan ayeuna: Open Science Framework (OSF), Pubpub, ScienceOpen, Zenodo
  • nambahkeun Figshare jeung PKP / OPS 

Interoperabilitas infrastruktur ilmiah digital anu urang ciptakeun

  • Ngawangun integrasi sareng ORCID, DataCite, CrossRef 
  • Milarian kaanggotaan ROR sareng COAR

Minuhan standar kualitas anu pangluhurna sareng integritas panalungtikan

  • Kontrol kualitas ngalangkungan moderasi kaluman
  • Didorong ku Komunitas [Buka] Peer Review sareng organisasi mitra kami Élmu Terpusat, Qeios, ScienceOpen, PREreview, Peer Community di… (PCI)

Ningkatkeun jaringan sareng gedong kemitraan dina lansekap Buka Terbuka Afrika

  • Ngahubungan sareng akar rumput Afrika sareng mitra institusional sapertos Platform Élmu Terbuka Afrika (AOSP), AfricaOSH, RENs régional (WACREN, ASREN, UbuntuNet Alliance), EARMA, SARIMA, AfLIA sareng LIBSENSE
  • Ngadegkeun kemitraan Institusi sareng 
    • Perpustakaan ilmiah Afrika sareng paguron luhur Afrika sareng organisasi Pendidikan Tinggi sanésna
    • Jurusan studi Afrika, perpustakaan, sareng asosiasi di luar Afrika
    • Lembaga anu aya hubunganana sareng organisasi, organisasi, pembiaya, sareng perusahaan di Afrika atanapi di tempat sanés

Ngadegkeun AfricaArXiv salaku platform Buka aksés dumasar kana-Afrika 

  • Lima (5) atanapi langkung lembaga host anu ngagaduhan sahanteuna hiji host di unggal daérah buana, pikeun detil tingal https://github.com/AfricArxiv/preprint-repository 
  • Analisis data sareng dasbor statistik (jumlah pangguna, lokasi, jumlah prints, audio / video pre-prints, jst.)

Terus-terusan sareng teras-terasan ningkatkeun pamanggihan panilitian Afrika

Tukeuran ilmu, kolaborasi sareng jaringan ilmiah antara sarjana di Afrika sareng daérah dunya sanés

  • Kalayan mitra kami Bobab, AfricaOSH, Africa Science Initiative (ASI), WACREN / LIBSENSE, Just One Giant Lab (JOGL), Psychological Science Accelerator, Institute for Global Distrally Open Research and Education (IGDORE), eLearning Africa, Vilsquare Makers 'Hub 

Ngasuh Élmu Literasi di sapanjang buana

  • Dina kolaborasi sareng TCC Africa, Jaringan Élmu Élmu Afrika (ASLN), Dina Mikroskop, Jaringan AfroSains, Élmu Komunikasi Hub Nigeria (SciComNigeria), Pint Of Science Kenya 

Kapasitas pangwangunan dina prakték Élmu Terbuka sareng Terbitan ilmiah dina penerbitan ilmiah

  • Nyayogikeun palatihan, bengkel, jasa konsultasi, ceramah, tulisan ilmiah, nyungkeun kiriman, tugas murid sareng format edukatif sanés ngeunaan penerbitan ilmiah OA sareng Peer Review dina kolaborasi sareng organisasi mitra kami TCC Africa, Vilsquare, r0g_agency pikeun kabuka budaya sareng transformasi kritis , Open Science MOOC, AuthorAid, Science For Africa, Access 2 Perspectives
  • Ngembangkeun chatbot anu dijalankeun ku nyalira pikeun pangrojong komunitas sareng Q&A

Ngasuh ragam basa [Afrika] dina komunikasi ilmiah

  • Nyorong pendaptaran karya ilmiah dina basa tradisional sareng resmi Afrika
  • Nyayogikeun pitunjuk sareng inpormasi pikeun multilingualisme dina élmu dina basa Afrika

Ngadorong kolaborasi antara Penduduk Asli sareng panaliti

  • Nyorot pentingna pangaweruh pribumi dina sadaya disiplin
  • Aspék légori: jaminan pikeun tekad diri, Gratis Sateuacanna sareng Permuaan Informasi (FPIC) sareng patuh UNDRIP
  • Nyayogikeun pedoman sareng inpormasi ngeunaan citakan masarakat pribumi dina desain proyék panalungtikan, rarancang, sareng palaksanaan

Ngasuh kaadilan gender di akademi

  • Kasaimbangan ekuiti gender dina sadaya disiplin ilmiah 
  • Nyorong karya ilmiah pikeun jejer anu patali sareng gender ngalangkungan disiplin