Dinten tanggal 27 April 2020, sakelompok penerbit sareng organisasi komunikasi ilmiah ngumumkeun inisiatif gabungan pikeun maksimalkeun efisiensi ulasan peer, mastikeun yén pagawéan konci anu aya hubunganana sareng COVID-19 diulas sareng diterbitkeun gancang sareng kabuka. AfricArXiv pinuh ngarojong pendekatan kolaborasi ieu. Punten milarian ieu dihandap dina Surat Open Intent.

[aslina diterbitkeun di oaspa.org/covid-19-publishers-open-letter-of-intent-rapid-review/]

27 April, 2020

Pandemik COVID-19 parantos nyiptakeun kadamel anu énggal pikeun ngabuka sacara saé sareng gancang-gancang sareng ningal hasil panilitian COVID-19.

Kami, sakelompok penerbit sareng organisasi komunikasi ilmiah, badé damel bareng sareng nyebarkeun cross-publisher gancang sareng présentasi transfer pamindahan. Kalayan dukuhan dina Open Access Scholarly Publisher Association (OASPA) urang badé nelepon di handap ieu pikeun ulasan, éditor, pangarang, sareng penerbit dina komunitas paniliti, supados maksimalkeun efisiensi sareng kecepatan prosés percobaan sareng peer pamariksaan prosés COVID -19 Panaliti.

Pikeun ulasan sareng pangarang:

  1. Kami nyauran paninjil sukarelawan kalayan kaahlian anu relevan sareng COVID-19 ti sadaya tahap karir sareng disiplin, kalebet ti industri, ngadaptarkeun "kolam renang ulasan anu gancang" sareng komitmen pikeun parobihan waktos gancang, sareng perjanjian kasép yén ulasan éta sareng idéntitas tiasa dibagi diantara penerbit sareng jurnal upami kiriman mundur. Punten daptar ieu wujud.
  2. Kami nyauran pikeun paninjil sukarelawan (naha atanapi henteu ditandatanganan kanggo ulasan gancang) pikeun ngaidentipikasi sareng nyorot anu penting sareng penting COVID-19 (contona ku ngagunakeun https://outbreaksci.prereview.org/), sakumaha gancang-gancang, pikeun ngaoptimalkeun waktos kawates ahli pamula ulasan anu salajengna diulem pikeun marios anu paling penting sareng ngajangjikeun panalungtikan ku jurnal / platform.
  3. Kami nelepon pangarang pikeun ngadukung panulis sareng pamiarsa dina usaha ieu ku mastikeun panyabutanna kirimanna salaku preprint, sareng ku gawé bareng penerbit ngadamel tulisan anu peer-reviewed sareng pakait data, software, sareng modél anu tiasa dianggo pikeun gancang-gancang sabisa .

Pikeun penerbit sareng éditor:

  1. Kami nyauran sadaya pamiarsa pikeun aktip ngagampangkeun ngeposikeun persiapan COVID-19 pikeun nyiapkeun server dina persetujuan panulis, upami pangarang teu acan ngeposkeun tihang. Ieu kedahna nalika mastikeun panyebaran waranjangan ulasan salajengna. (Kahartos server preprint ogé ngalakukeun cék sareng triage sorangan.) Server préparasi kalebet, tapi henteu dugi ka bioRxiv, medRxiv, arXiv, Obat Présip OSF, Preprints SciELO jsb, gumantung kana lingkup panalungtikan.
  2. Kami nyauran sadaya penerbit sareng éditor mertimbangkeun koméntar kana preprints salami prosés jurnal ulasan.
  3. Kami nelepon sadaya penerbit pikeun mastikeun sadaya kiriman COVID-19 kalebet pernyataan kasadiaan data wajib, upami aranjeunna henteu acan ngalakukeun ieu pikeun sadaya kiriman.
    • Penerbit kedah Tujuan pikeun mempermudah jasa-jasa Data RAJAH sareng perkawis kodeu perkakas didasarkeun ku tulisan COVID-19 prioritized (sareng preprints berkaitan) salami pandémik ku gawé bareng GAMPANG, Data Panaliti Data Alliance sareng Force11 via gabungan RDA / Force11 Gawé Grup FAIRsharing (contona nyayogikeun régolasi pikeun repositori anu leres sareng panggunaan data anu relevan sareng standar metadata).

Telepon ieu salian ngadukung telepon anu ngagabung kalayan kaseueuran Trust:Ngabagi data panalungtikan sareng panemuan anu aya hubunganana sareng novél coronavirus (COVID-19) wabah"Jeung"Penerbit ngadamel kontén coronavirus (COVID-19) kalayan bébas dianggo sareng tiasa dianggo deui".

Signatories:

eLife, Panaliti F1000, Hindawi, PeerJ, PLOS, Royal Society, FAIRsharing, Wabah Élmu Rapid PREreview

-

Kanggo inpormasi langkung lengkep ngeunaan grup sareng / atanapi pikeun kalibet punten ngahubungi:


0 Komentar

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

libero consectetur commodo Aliquam vel, Nullam facilisis ut id leo Donec