ASAPbio iyasebenzisana I-DORA, HHMI, kwaye i Iphulo likaChan Zuckerberg ukubamba ingxoxo ekwenziweni kwenkcubeko yovandlakanyo lukawonkewonke olwakhayo kunye nengxelo ngezithintelo. 

Izimvo zoluntu malunga nokuprinta zinokuvula amandla abo okuphucula isayensi.

Ukuphononongwa kwaphambi kokuprinta kunokunceda ababhali baphucule iphepha labo, bafumane ukusebenzisana okutsha, kwaye bafumane ukubonakala. Inceda abafundi ukuba bafumane amaphepha anomdla kwaye afanelekileyo kwaye bawenze ngokwendlela abasabela ngayo kwiingcali kwicandelo. Ayikaze ibonakale ngakumbi le nto kwi-COVID-19, apho unxibelelwano olukhawulezayo kunye neenkcazo zengcali zombini zifunwa kakhulu. Okwangoku, uninzi lwempendulo kwishicilelo okwangoku watshintshana ngasese.

Funda isibhengezo esipheleleyo se-ASAPbio kwaye ufumane indlela yokubhalisela umsitho kunye nokuxhasa ukuphononongwa kwangaphambili njengombhali https://asapbio.org/feedbackasap


Ubhaliso lwentlanganiso

Abaphandi kunye nabanye abanomdla kuphononongo loshicilelo bayamenywa ukuba bajoyine i-ASAPbio ukuze babelane ngezimvo zakho, babumbe incoko, kwaye baqale okanye bajoyine iiprojekthi ezintsha. Ngexesha lokubhalisa, uya kuba nethuba lokungenisa isindululo esifutshane seseshoni yakho yokuphumla.

Julayi 21, 2021 | 15:00 UTC: 8am PDT, 11am EDT, 4pm UK, 5pm CEST, 8:30 pm IST | Bona iindawo ezininzi zexesha | Ixesha lokuhlangana: iiyure ezi-4

Intlanganiso isimahla ngelixa kufuneka ubhaliso. 

Thatha inyathelo lokuxhasa ukuphononongwa kwangaphambili

Ukunika kunye nokufumana ingxelo eyakhayo kwimikhombandlela, nantsi into onokuyenza:

Ukuba uwungenisile umsebenzi wakho kwiAfricArXiv, ungacela ngokucacileyo ingxelo yoluntu kwizimvo okanye kwimidiya yoluntu.

I-ScienceOpen ibonelela ngomgangatho ovulekileyo wokuphononongwa koontanga kwiqonga leScienceOpen; kwangaphambili kunye nasemva kokupapashwa. Kumzekelo wokuhambahamba komsebenzi okufundwayo https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Ngapha koko, ukuqala ngoJulayi 2021, eLife iyakwenza njalo uhlolisiso olulodwa kuphela kwaye uthumele uphononongo loluntu kuzo. Ungasebenzisa irejista ye-ASAPbio, Cinga kwakhona, Ukuchonga amanyathelo kunye nemibutho eyahlukeneyo evavanya ukuprinta kwangaphambili kubandakanya amaqabane ethu Jonga kwakhona, Uluntu Lontanga…, Kunye Qeios

Ngokungenisa umsebenzi wakho koovimba bethu bamaqabane kubandakanya I-Figshare, Vula isakhelo seSayensi (OSF), ScienceOpen, Qeios, I-PubPub, yaye UZenodoUmsebenzi wakho ukulungele ukuphononongwa ngezi projekthi zidweliswe apha ngasentla. 

Ukuba awukangenisi kwi-AfricArXiv, ungakwenza oko ngoku ukuze inqaku lakho liphononongwe kwaye lamkelwe kwiintsuku nje ezimbalwa. Uya kuthi ke ube nakho ukucela ingxelo ngomsebenzi wakho njengoko kuchaziwe apha ngasentla. 

Ngenisa umsebenzi wakho nakweyiphi na indawo yokugcina amaqabane ethu ulwazi.africarxiv.org/submit 

Sithumelele i-imeyile xa kukho nayiphi na imibuzo okanye ubunzima bobuchwephesha ku info@africarxiv.org

Ku kutshanje indibano yokuphononongwa koontanga indibaniselwano ngokudibeneyo Eider Africa, IZiko loQeqesho kuNxibelelwano, yaye Jonga kwakhona sixoxe ngeendlela ezilungileyo kunye neendlela ezintsha zokuphononongwa ngoontanga. 

Ungabukela ukurekhodwa kweeseshoni zethu ezintathu kwaye ufumane izinto ezinxulumene noko kwi https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Joyina iqela lokujonga abahlali baseAfrika WhatsApp kwaye Facebook Apho sidibanisa izazinzulu ezivela kwiAfrika iphela kwaye izazinzulu zibandakanyeka kuphando olunxulumene neAfrika kwiingxoxo ezibonakalayo kunye nokuhlolwa kokusebenzisana koontanga.


0 Comments

Shiya iMpendulo