ASAPbio isebenzisana ne UDORA, HHMI, Kanye IChan Zuckerberg Initiative ukusingatha ingxoxo ngokwakha isiko lokubuyekezwa komphakathi okwakhayo nempendulo kuma-preprints. 

Impendulo yomphakathi kuma-preprints ingavula amandla abo aphelele okusheshisa isayensi.

Ukubuyekezwa kokuphrintwa komphakathi kungasiza ababhali ukuthi bathuthukise iphepha labo, bathole abahlanganyeli abasha, futhi bathole ukubonakala. Kuyasiza nokuthi abafundi bathole amaphepha athakazelisayo futhi afanelekile futhi bawafake ngokuhambisana nokuphendula kochwepheshe kulo mkhakha. Akukaze kubonakale lokhu ngaphezu kwe-COVID-19, lapho ukuxhumana okusheshayo nokuhlaziya ochwepheshe bobabili bekufuneka kakhulu. Noma kunjalo, impendulo eningi kuma-preprints okwamanje benana ngasese.

Funda isimemezelo esigcwele se-ASAPbio bese uthola ukuthi ungabhalisela kanjani umcimbi futhi usekele ukubuyekezwa kwangaphambi kokuphrinta njengombhali ku https://asapbio.org/feedbackasap


Ukubhaliswa komhlangano

Abaphenyi nabanye abanentshisekelo yokubuyekezwa kwangaphambi kokumenywa bayamenywa ukuthi bajoyine i-ASAPbio ukuze babelane ngemibono yakho, balolonge ingxoxo, futhi baqale noma bajoyine amaphrojekthi amasha. Ngesikhathi sokubhalisa, uzoba nethuba lokuhambisa isiphakamiso esifushane sesikhathi sakho sokuphuma.

Julayi 21, 2021 | 15:00 UTC: 8am PDT, 11am EDT, 4pm UK, 5pm CEST, 8:30 pm IST | Bona izindawo eziningi zesikhathi | Isikhathi somhlangano: amahora amane

Umhlangano umahhala kanti kudingeka ukubhaliswa. 

Thatha isenzo ukusekela ukubuyekezwa kwangaphambi kokuphrinta

Ukunikeza nokwamukela impendulo eyakhayo kuma-preprints, nakhu ongakwenza:

Uma uthumele umsebenzi wakho ku-AfricArXiv, ungacela ngokusobala impendulo yomphakathi kumazwana abekiwe noma ezinkundleni zokuxhumana.

I-ScienceOpen inikeza ukubuyekezwa kontanga okuvulekile okumisiwe kupulatifomu yeScienceOpen; ngaphambi nangemva kokushicilelwa. Ukufundwa kokuhamba komsebenzi okuyisibonelo https://blog.scienceopen.com/2020/05/open-peer-review-workflow/ 

Ngaphezu kwalokho, kusukela ngoJulayi 2021, iLife izokwenza buyekeza kuphela iziqalo bese uthumela ukubuyekezwa komphakathi kuzo. Ungasebenzisa irejista ye-ASAPbio, Cabanga kabusha, ukukhomba izinhlelo nezinhlangano ezahlukahlukene ezibuyekeza amapreprints kufaka phakathi ozakwethu Ukubuka kabusha, Umphakathi Wontanga Ku…, Futhi Ama-Qeios

Ngokuthumela umsebenzi wakho kumakhosombe ozakwethu afaka phakathi I-Figube, Uhlaka lweSayensi evulekile (OSF), IsayensiOpen, Ama-Qeios, I-PubPub, Futhi UZenodo, umsebenzi wakho ufanelekile ukubuyekezwa ngamaphrojekthi abhalwe ngenhla. 

Uma ungakathumeli ku-AfricArXiv, ungakwenza manje ukuze i-athikili yakho ibuyekezwe futhi yamukelwe ezinsukwini ezimbalwa. Ngemuva kwalokho uzokwazi ukucela impendulo ngomsebenzi wakho njengoba kuchaziwe ngenhla. 

Thumela umsebenzi wakho kunoma yiziphi izinqolobane zozakwethu ezise- info.africarxiv.org/submit 

Sithumele i-imeyili uma kunemibuzo noma ubunzima bezobuchwepheshe ku-info@africarxiv.org

Kamuva umhlangano wokubukeza ontanga ibanjwe ngokuhlanganyela Eider Africa, Isikhungo Sokuqeqesha Kwezokuxhumana, Futhi Ukubuka kabusha sixoxe ngemikhuba emihle nezindlela ezintsha zokubuyekezwa kontanga. 

Ungabuka okuqoshiwe kwezikhathi zethu ezintathu bese uthola izinto ezihlobene ku https://doi.org/10.21428/3b2160cd.c3faf764 

Joyina iqembu le-Community Peer Review Africa ku WhatsApp futhi Facebook lapho sihlanganisa khona ososayensi abavela e-Afrika yonkana kanye nososayensi ababambe iqhaza ocwaningweni oluhlobene ne-Afrika ukuze kube nezingxoxo ezingokoqobo nokubukeza ngokubambisana kontanga.


0 Amazwana

shiya impendulo