Yibuphi ubuchwepheshe obusha bokuhlolwa kwekhwalithi yocwaningo ekushicileleni kwezemfundo ngokukhanya kwe-Open Science?

Incazelo

Njengomnikelo ku Isonto Lokubuyekeza Kontanga 2020, I-TCC Africa futhi I-AfricArXiv bahlele i-webinar ukuthi ingene shi ekuthuthukisweni kobuchwepheshe obusha obheke eRepid and Open Peer Review. Ngaphezu kokushicilelwa okungama-300 (iziqalo kanye nezindatshana zephephabhuku) kuyatholakala ku-inthanethi kuchazwa Ucwaningo lwe-COVID-19 e-Afrika kanye nase-Afrika(https://www.scienceopen.com/collection/COVID19_Africa). Yiziphi izinqubo zokuhlola lezi zifundo ngokunemba nangokuhambisana ukuze izintatheli, abenzi bomgomo kanye nabantu abanentshisekelo bangafunda kubo futhi balwe negciwane?

Imibuzo ezophendulwa ngesikhathi se-webinar ifaka phakathi:

  • Yibuphi ubuchwepheshe obusha bokubuyekezwa kontanga okuvulekile nokusheshayo ekushicilelweni kwezifundo?
  • Ukubuyekezwa kontanga okuvulekile kuthuthukisa kanjani ukuhlolwa kwekhwalithi phakathi kocwaningo lwe-COVID-19
  • Yiziphi izikhuthazo ezikhona zabaphenyi zokuhlola imiphumela yabanye abacwaningi?
  • Ochwepheshe abangewona abafundi bangahlanganyela kanjani ekubuyekezweni kontanga okuvulekile?

Mayelana Neviki Lokubuyekezwa Kontanga

IViki Lokubuyekeza Lontanga umcimbi waminyaka yonke womhlaba wonke wokugubha iqhaza elibalulekile elibukelwa ontanga ekulondolozeni ikhwalithi yesayensi. Lo mcimbi uhlanganisa abantu, izinhlangano, kanye nezinhlangano ezibophezele ekwabelaneni ngomlayezo ophakathi wokuthi ukubuyekezwa kontanga okuhle, noma ngabe yikuphi ukwakheka noma ukwakheka, kubalulekile ekuxhumaneni kwabafundi.

IViki Lokubuyekezwa Kontanga 2020 lenzeka ngoSepthemba 21 - 25, ebekelwe ingqikithi yokuthi “Thembela Ekubuyekezweni Kontanga”, kukhanya ukukhanya kokuthi inqubo yokubukeza ontanga isebenza kanjani nokuthi kungani isiza ukwakha ukwethembana ocwaningweni. 

Funda kabanzi ku- https://peerreviewweek.wordpress.com/ 

Izilaleli ezibhekele

Abaphenyi, abasebenza ngemitapo yolwazi, abahleli bamaphephabhuku nezinye izifundiswa ezinentshisekelo kanye nabantu abangafundile kubandakanya nezintatheli.

Idethi nesikhathi:

Sep 21, 2020 ngo-4pm GMT / UTC, 5pm WAT, 6PM CAT / SAST, 7pm EAT 

Bhalisa ku- https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_vM9JpC35QqaNswNPfhN3aA

Izipikha eziqinisekisiwe

  1. UStephanie Dawson, Isayensi Ivulekile
  2. U-Antonio Tenorio Fornés, Isayensi Esabelwe
  3. UDaniela Saderi, Ukubuka kabusha
  4. UGabriele Marinello, Ama-Qeios
  5. UDenis Bourguet, Umphakathi Wontanga Ku...

1 Comment

I-PLOS ne-TCC Africa Basebenzisana Ukusekela Abaphenyi Base-Afrika - AfricArXiv · 19 uMeyi 2021 ngo-8: 23 ekuseni

[…] Isibuyekezo esisheshayo futhi esivulekile sontanga […]

shiya impendulo